Jaunumi Vidzemē

3. decembrī, Starptautiskajā cilvēku ar invaliditāti dienā, Cēsu novada pašvaldība biedrībai “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns”” svinīgi nodeva jaunuzceltā daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra (atbalsta centrs “Pērle”) atslēgas sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sākšanai.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs pauda gandarījumu, par atbalsta centra iedzīvināšanu ar jauniem pakalpojumiem, kuri ir ļoti vajadzīgi, un tos jau gaida. “Labu gaisotni gan pakalpojuma saņēmējiem, gan sociālajiem darbiniekiem!” vēlēja Jānis Rozenbergs.

“Mūsu mērķis ir padarīt šo atbalsta centru par vietu, kuru zina un ar ko lepojas katrs cēsnieks,” atzīmēja biedrības “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns” valdes priekšsēdētājs Māris Grāvis. “Ideju centra attīstībai mums netrūkst un domājam, ka Cēsis noteikti var tapt par paraugu sociālo pakalpojumu sniegšanas klāstā un kvalitātē visas Baltijas mērogā,” atzina Māris Grāvis.

Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta direktors Aldis Dūdiņš ministrijas vārdā izteica atzinību un pateicību par drosmi un uzdrīkstēšanos izveidot sarežģītu, bet tik nepieciešamu projektu un novēlēja veidot izcilas kvalitātes pakalpojumus. 

Jaunieši, kuri ikdienā izmantos šī centra pakalpojumus, bija sagatavojuši muzikālus priekšnesumus, kurus izpildīja kopā ar  cēsnieci Beāti Bringuli. Kā pateicību par jaunizveidoto centru un jaunajiem pakalpojumiem jaunieši bija sagatavojuši īpašas dāvanas - piparkūku sirdis un pērļu eņģelīšus - atbilstoši jaunā centra nosaukumam.

Īpašu dāvanu atklāšanas pasākumā atbalsta centrs “Pērle” saņēma no BENU Aptiekas - digitālās klavieres, lai centrs varētu pilnvērtīgi nodrošināt mūzikas, deju un kustību nodarbības.

Attālinātā video sveicienā BENU Aptiekas direktore Anete Rožkalna vēstīja: “Pakalpojumus, ko sniegs atbalsta centrs “Pērle”, ir ļoti būtiski, lai nodrošinātu palīdzību tiem cilvēkiem, kam tā ir nepieciešama. Tādēļ mums ir liels gandarījums, ka varam atbalstīt centru “Pērle” tieši šādā veidā – dāvājot mūziku jeb digitālās klavieres! No sirds ceram, ka šis muzikālais dāvinājums palīdzēs un nesīs prieku daudziem centra klientiem un arī darbiniekiem!”

Atbalsta centrs šobrīd ir lielākais šāda veda sociālo pakalpojumu centrs Cēsu novadā un Vidzemē.

Iepriekš esam informējuši, ka centra izveide ir daļa no deinstitucionalizācijas norises Cēsu novadā ar mērķi palīdzēt cilvēkiem ar garīga rakstura un funkcionāliem traucējumiem iekļauties sabiedrībā, ikdienā sniedzot nepieciešamo atbalstu, apmācot noderīgas prasmes un nodrošinot sociālas rehabilitācijas pakalpojumus personām ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem viņu vecākiem.

Sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveide norit ERAF projekta “Daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs “Cēsis”” ietvaros, identifikācijas Nr. 9.3.1.1/18/I/006. Kopējais projekta finansējums ir 1 843 676,77 EUR, t.sk., ERAF finansējums 1 122 375,41 EUR, valsts budžeta dotācija pašvaldībām 46 394,83 eiro,  valsts budžeta finansējums 108 185,55 eiro un pašvaldības finansējums 566 720,98 EUR.

Informāciju sagatavojusi:

Ance Saulīte

Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes

Komunikācijas speciāliste

Cēsu novada pašvaldība

 

03.12.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031