Jaunumi Vidzemē

Lai radītu publiski pieejamu, radošu un atvērtu sabiedrisko vidi un aktivizētu jaunu, radošu kopsadarbības formu attīstību, kā arī pastāvīgi un mērķtiecīgi veicinot Smiltenes novada iedzīvotāju iesaisti un līdzdalību Smiltenes novada attīstībā un piešķirto finanšu līdzekļu izlietošanā, ir izsludināts pašvaldības Līdzdalības budžeta projektu konkurss.

Konkursā projekta pieteikumus var iesniegt 10 iedzīvotāji, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Smiltenes novadā un kuri sasnieguši vismaz 16 gadu vecumu vai Smiltenes novadā reģistrēta biedrība. Konkursa dalībnieki aicināti iesniegt idejas, kuras var īstenot sabiedrībai pieejamā publiskā vietā – Smiltenes novada pašvaldības vai, saņemot attiecīgu saskaņojumu, valsts nekustamā īpašumā (ārtelpa vai iekštelpa). Projektam ir jābūt saistītam ar infrastruktūras uzlabošanu, kam ir paliekoša un sabiedriski nozīmīga vērtība, tā rezultāti ir pieejami plašam iedzīvotāju lokam.

Šogad kopējais konkursā pieejamais finansējums ir 25 000 EUR. Vienam projektam maksimāli pieejamais finansējums ir 5 000 EUR.

Pieteikt savu ideju projektu konkursam var, aizpildot pieteikuma veidlapu, kurai ir pievienota projekta skice un vizualizācija, kas pēc tam tiks izmantota projekta publicitātei. Projekta pieteikumu var iesniegt klātienē vienā no Smiltenes novada Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centriem (Dārza iela 3, Smiltene; Vidzemes iela 2, Rauna; Stacijas ielā 2, Apē; Palsas ielā 20, Drusti; Oktobra ielā 13, Variņi; "Pilskalni" Gaujiena;) vai Smiltenes novada pagasta pārvaldēs. Projekta pieteikumu var iesniegt arī elektroniski, to parakstot ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot uz elektronisko pasta adresi dome PIE smiltenesnovads PUNKTS lv.  Iesniegšanas termiņš ir līdz 2022.gada 30.jūnijam, plkst. 17.00.

Tie projekti, kas pēc izvērtēšanas tiks atzīti par atbilstošiem konkursa nolikumam, tiks nodoti balsošanai iedzīvotājiem, kas ilgs trīs nedēļas. Smiltenes novada pašvaldība īstenos tos projektus, kas balsojuma rezultātā būs saņēmuši vislielāko balsu skaitu, ievērojot konkursā paredzētā finansējuma apmēru.

Konkursa nolikums, pieteikuma veidlapa ir pieejama Smiltenes novada mājas lapā: https://smiltenesnovads.lv/attistiba/pasvaldibas-atbalsts/projektu-konkursi/

Papildus informācija Smiltenes novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļā pa tālr. 27001449 vai sūtot jautājumus uz e-pastu: attistiba PIE smiltenesnovads PUNKTS lv.

 

Informāciju sagatavoja:
Ieva Dille
Smiltenes novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļa

01.06.2022

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031