Jaunumi Vidzemē

No 1. līdz 2. jūlijam Cēsīs norisināsies ikgadējais sarunu festivāls LAMPA, kurā Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) organizēs vairākas aktivitātes. Šogad VIAA aktualizēs divas tematikas – jauniešu, kuriem ir mazāk iespēju, iekļaušanu sabiedriskajā dzīvē, izglītības, sociālajos un demokrātiskajos procesos, kā arī sadarbības nepieciešamību starp dažādām iesaistītajām pusēm, lai ilgtermiņā veiksmīgi sniegtu ieguldījumu STEM jomas attīstībā Latvijā.

 

Piektdien, 1. jūlijā, no plkst. 13.00 līdz 14.00 uz “Jaunās” skatuves (Riekstu kalnā) notiks saruna dzīvās bibliotēkas formātā “Stāsti par jauniešu iekļaušanu”. Šajā gadā, kas vienlaikus sakrīt ar Erasmus+ programmas 35. gadadienu un Eiropas Jaunatnes gadu, aktualizēsim vienu no Eiropas Komisijas prioritātēm “Iekļaušana un daudzveidība”, īpaši izceļot jauniešu ar mazāk iespējām iekļaušanu un līdzdalību sabiedriskajā dzīvē, sociālajos un demokrātiskajos procesos.

Sestdien, 2. jūlijā, no plkst. 11.00 līdz 12.30 uz “Valsts mājas” skatuves Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu (EEZ/NO) programmas “Pētniecība un izglītība” organizētajā sarunā “Kā sadarbība var uzlabot STEM jomas attīstību Latvijā?” diskutēs par zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātnes un matemātikas (STEM) jomu attīstību un nozīmi Latvijā, maldīgajiem uzskatiem par šo jomu sarežģītību un sadarbību starp Latvijas inovāciju centriem, pedagogiem un vecākiem - trīs svarīgiem spēlētājiem, kuri, savstarpēji sadarbojoties, varētu ilgtermiņā veiksmīgi sniegt ieguldījumu STEM jomas attīstībā Latvijā un radīt jauniešos interesi par to. Kā to panākt? Vai tas ir iespējams? Kā izveidot pietiekami ciešu ilgtermiņa sadarbību, lai bērns būtu ieguvējs?

Saruna ir daļa no “Valsts mājas” rīkotā notikuma “Sadarbība - pakļaušanās, piekāpšanās vai tomēr ceļš uz abpusēji izdevīgu rezultātu?”, kurā apmeklētājiem būs pieejamas dažādas sarunas un aktivitātes, kuras organizē arī Ekonomikas ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Valsts zemes dienests un Satiksmes ministrija.

Abu dienu garumā - 1. jūlijā no plkst. 13.00 līdz 19.00 un 2. jūlijā no plkst. 12.00 līdz 16.00 - ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt Erasmus+ momentfoto telti, kas atradīsies Riekstu kalnā netālu no “Jaunās” skatuves, un iemūžināt savu festivāla apmeklējumu. Pie telts būs iespēja noskatīties Erasmus+ pieredzes stāstus video formātā.

1. jūlijā VIAA izsludinās fotokonkursu, kurā aicinās Erasmus+ programmas bijušos un esošos dalībniekus dalīties ar savu Erasmus+ pieredzi. Lai iesaistītos konkursā, jāizvēlas viens foto, kas vislabāk raksturo gūto Erasmus+ pieredzi. Pāris teikumos jāapraksta, kurp devies un ko šī pieredze sniedza. Sākot no 1. jūlija jānopublicē savs Erasmus+ pieredzes stāsts un foto savā Facebook profilā (ierakstam jābūt publiskam), kā arī jāatzīmē @ErasmusPlusLatvija Facebook konts un jāpievieno mirkļbirka #MansErasmusPlus. Foto iespējams publicēt līdz pat mēneša beigām, 31. jūlijam. Trīs uzvarētājus VIAA izlozēs un paziņos 1. augustā @ErasmusPlusLatvija Facebook kontā.

Festivāla LAMPA organizatori ir Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, komunikācijas vadības aģentūra Deep White, reklāmas aģentūra Armadillo, Cēsu novada pašvaldība un British Council Latvija. VIAA festivālā LAMPA piedalās kopš 2017. gada.

Papildu informācija:
Alise Devjatajeva
Valsts izglītības attīstības aģentūras
Vecākā informācijas speciāliste (sadarbība ar plašsaziņas līdzekļiem)
+371 67785462 (mob. +371 22008908)
alise.devjatajeva PIE viaa.gov PUNKTS lv

 

.

28.06.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930