Jaunumi Vidzemē

16. jūlijā Trikātā svinēs Ķēniņa Tālivalža svētkus. Ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm visai ģimenei svētki sestdienā sāksies jau no paša rīta.

Sabiedrības “Rona” kausa izcīņa volejbolā, dažādas sportiskas aktivitātes, mājražotāju un amatnieku tirdziņš, izstādes: Trikātas Kultūras namā – Ivetas Kreišmanes gleznas, Saieta nama kamīnzālē – Ingas Geduševas gleznas, pastāvīgā ekspozīcija “Trikāta fotogrāfijās” un aušanas studijas projekta “Trikātas etnogrāfiskie brunči” izstādes, dalībniekiem, skatītājiem un pircējiem būs pieejami jau no plkst. 10.00.

No plkst. 11.00 līdz 13.00 starp sportiskajām aktivitātēm svētku dalībnieki aicināti piedalīties arī bezmaksas veselīga uztura meistarklasē “Uzkodas aktīva dzīvesveida piekritējiem”, kas notiks “Veselas un veselīgas sabiedrības veicināšana Brenguļu, Kauguru un Trikātas apvienībā” ietvaros.

Meistarklasē, kopīgi ar uztura speciālisti Agritu Spēlmani, varēs pagatavot saldā lavaša uzkodas ar augļiem un riekstu sviestiem, kā arī iegūt zināšanas par vienkārša, efektīva, ekonomiska un veselīga uztura recepšu gatavošanu ikdienā. Meistarklasē aicināts piedalīties ikviens, bet aicinām iepriekš pieteikties pa e-pastu madara.ribozola PIE valmierasnovads PUNKTS lv vai tālruni 22411816 (Madara). Būs iespēja pieteikties arī pasākuma norises vietā.

Svētku atklāšana paredzēta plkst. 12.00, kurai tūlīt sekos mūzikas grupas “Trejasmens” no Ropažiem koncerts, taču paralēli tam turpināsies jau iesāktās aktivitātes, kur neizpaliekoša izprieca bērniem būs arī piepūšamās atrakcijas un vizināšanās zirga mugurā. Dienas gaitā paredzētas ļoti aizraujošas un izzinošas darbnīcas, kuras vadīs “9 arodi” meistari no Limbažiem. Varēs apgūt vikingu aušanas prasmes, papīra liešanu un dziju krāsošanu ar dabīgām krāsvielām. Tāpat būs iespējams iepazīties ar ceļošanas pamatiem, kurus rādīs Inga Geduševa. Pirmo reizi tiks organizēts mākslas plenērs iesācējiem, kura laikā katrs interesents varēs iepazīt eļļas pasteļu noslēpumus.

Visi, kuri vēlēsies, varēs izrotāties ar hennas zīmējumu. Kas gan būtu Ķēniņa svētki bez spēka un izturības skrējiena “Ķēniņa Tālivalža taka”! Zemessargu un vēstures un aktīvās atpūtas sabiedrības “Araisis” no Dzērbenes organizēto izturības maršrutu varēs izmēģināt un savus spēkus pārbaudīt dažādās vecuma grupās. Vīri varēs pārliecināties par savu spēku un izturību jautrajā atrakcijā “Uznes kalnā ķēniņieni”. Ja nogurs kājas, tad varēs tās pūtināt, pārbaudot roku un prāta veiklību, spēlējot dažādas viduslaiku galda spēles, kuras mums piedāvās “Araisis”.

Svētku noslēgumā plkst. 19.00 Trikātas pilsdrupās grupas “Marhils un draugi” koncerts “Tikai tā”, piedaloties solistiem Aijai Andrejevai un Ivo Fominam. Biļetes iepriekš pārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs un Trikātas Kultūras centrā. Biļetes cena: 8 EUR, koncerta dienā (pilskalnā) – 10 EUR. Pēc koncerta zaļumballe kopā ar grupu “Zeļļi”, ieeja ballē: 5 EUR.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Dauvarte
Valmieras novada pašvaldības
Trikātas Kultūras centra
kultūras darba organizatore

Informāciju papildināja:
Marija Melngārša
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

06.07.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930