Jaunumi Vidzemē

Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar partneriem (septiņām Vidzemes novadu pašvaldībām) ir sagatavojis un izdevis divus ceļvežus latviešu un igauņu valodās. Tie sniedz iespēju uzzināt par tūrisma iespējām pārrobežu maršrutā VIA HANSEATICA Vidzemē. Ceļveži ir iecerēti ģimenēm ar bērniem un nesteidzīgas atpūtas cienītājiem. Tā ceļotājiem ir iespēja izzināt 15 jaukas pieturvietas septiņos novados, kuri ietilpst maršruta teritorijā.

Ceļveži būs noderīgi tiem, kuri plāno savas vasaras brīvdienas. VIA HANSEATICA ceļš aizvedīs uz interesantām vietām Cēsu, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas, Smiltenes, Valkas un Valmieras novados.

Ceļvedī “Ģimenes prieki” var atrast daudzveidīgas izklaides iespējas, kas būs interesantas gan maziem, gan lieliem ceļotājiem. Viesojoties ieteiktajās vietās, varēs izzināt vēsturi, pārbaudīt spēkus šķēršļu trasēs un dabas takās, iepazīt dažādus dzīvniekus un pat nokļūt fantāziju pasaulē. 

Savukārt ceļvedī “Nesteidzīga atpūta” ir ieteikumi apmeklēt vietas, kuras var baudīt bez steigas – kultūrvietas, košumdārzus. Tur ir pastāstīts par garšu meistariem, pie kuriem var viesoties, kā arī ieteikums doties pa Gauju ar neparastāku peldlīdzekli – upes tramvaju. 

VIA HANSEATICA jaunie tūrisma materiāli meklējami Cēsu, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas un Valmieras novadu Tūrisma informācijas centros, drīzumā arī Valkas novada un Raunas Tūrisma informācijas centros. Ceļvežus var aplūkot un lejuplādēt šeit (noklikšķiniet uz attēla, lai skatītu materiālus):

    

Atklājiet tūrisma ceļu “Via Hanseatica” un sagādājiet sev un ceļabiedriem jaukiem mirkļiem pārpilnu dienu!

Tūrisma maršruts “Via Hanseatica” ir pārrobežu tūrisma maršruts, kas savieno Igauniju un Latviju. Tā uzturēšanā Latvijas teritorijā sadarbojas Cēsu, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas, Smiltenes, Valkas un Valmieras novadu pašvaldības un Vidzemes plānošanas reģions.

Jautājumiem: Ilze Liepa, tūrisma eksperte Vidzemes plānošanas reģionā, ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv

07.07.2022

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031