Jaunumi Vidzemē

Kā lauzta līnija ezera krastā, kā logu apveids ēkas sienā, kā rokās sadevušos cilvēku tēls - kontūras spēlējas ar gaismām, ēnām un ceļotāja prātu, tās aicina piedzīvojumu meklētāju atrast, izpētīt, uzminēt, tās mudina uz jaunām ceļojumu dēkām. No 6.augusta līdz 31.oktobrim Valmieras novada Tūrisma pārvalde aicina apceļot Valmieras novadu, piedaloties pavisam īpašā tūrisma akcijā “konTŪRE”.

Ceļojuma laikā būs iespēja iepazīt gan mazāk zināmas vietas, gan pavisam nesen, jaunā veidolā atdzimušus tūrisma objektus. Pa ceļam sveicinās vasaras izskaņas siltie saules stari, pirmās rudens vēsmas un prātu kustinās dažādo dabas, dzīvnieku un arhitektūras objektu kontūras, un atjautīgi uzdotie jautājumi, toties atmiņās paliks piedzīvojumu gars, atklājuma prieks un kopābūšana ar ceļabiedriem.

Lai piedalītos apceļošanas akcijā, dalībniekiem, vadoties pēc objektu raksturojošām kontūrām un apraksta, nepieciešams atrast konkrēto vietu dabā. Pēc vietas apmeklējuma būs iespējams atbildēt uz bukletā norādīto jautājumu. Lai ceļojums būtu aizraujošāks, vietas GPS koordinātas aicinām izmantot tikai gadījumos, ja nav iespējams atpazīt apmeklējamo objektu.

Kopskaitā tūrisma akcijā iekļautas 24 dažādas vietas Valmieras novadā. Lai pretendētu uz galveno balvu – tūrisma klases velosipēdu – vai citām veicināšanas balvām, nepieciešams apmeklēt vismaz 12 objektus un ierakstīt atbildes uz akcijas bukletā uzdotajiem jautājumiem. Piemēram, ģimene var piedalīties akcijā kā viens pretendents ar vienu kopīgu vārdu vai arī katrs ģimenes loceklis atsevišķi ar savu vārdu. Akcijas bukletu uz sava vārda var reģistrēt dalībnieki no 12 gadu vecuma.

Tūrisma akcijas bukletus iespējams saņemt Valmieras Tūrisma informācijas centrā, Zilākalna Kultūrvēstures un apmeklētāju centrā, Valmieras pārstāvniecībā Rīgā un citos tūrisma objektos  Valmieras novadā, kā arī lejupielādēt elektroniski ŠEIT.

 Aizpildītos akcijas bukletus līdz 2022.gada 2.novembrim gaidīsim Valmieras Tūrisma informācijas centrā, nosūtītus pa pastu (Valmieras TIC, Rīgas iela 10, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201), vai ieskenētus un nosūtītus uz e-pastu tic PIE valmierasnovads PUNKTS lv.

 Akcijas noslēguma pasākums plānots 2022.gada 12.novembrī Valmierā, kad spēles veiksmīgākie dalībnieki pēc nejaušības principa saņems veicināšanas balvas no Valmieras novada tūrisma uzņēmumiem. Galveno balvu – tūrisma klases velosipēdu – nodrošina Valmieras novada pašvaldība sadarbībā ar SIA “Aktīvā tūrisma centrs Eži”.

 

Informāciju sagatavoja:
Baiba Misiņa
Valmieras novada
Tūrisma pārvaldes
mārketinga speciāliste

04.08.2022

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031