Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šodien Alūksni darba vizītē apmeklēja Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis, kurš tikās ar Alūksnes novada pašvaldības vadību, kā arī uzaicinātajiem novada uzņēmējiem un preses pārstāvjiem.

Vizītes sākumā Ministru prezidents kopā ar Alūksnes novada domes priekšsēdētāju Arturu Dukuli, priekšsēdētāja vietniekiem Dzintaru Adleru un Aivaru Fominu un pašvaldības izpilddirektori Janīnu Čugunovu apmeklēja Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolu. Skolas direktore Līga Tomsone iepazīstināja Ministru prezidentu ar kritiskā stāvoklī esošo sporta skolas angāru. Sarunas dalībnieki pārrunāja iespējas rast risinājumu sporta infrastruktūras uzlabošanai Alūksnē.  Pašvaldības pārstāvji norādīja uz tuvumā esošajām vispārējās izglītības iestādēm - Alūksnes pilsētas sākumskolu un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju, kurām pilnvērtīga mācību procesa nodrošināšanai ir nepieciešamas mūsdienīgas, normālā tehniskajā stāvoklī esošas telpas un kvalitatīvs dažādu sporta veidu aprīkojums. Tāpat šāds objekts ļoti nepieciešams Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolai, kā arī novada iedzīvotāju fizisko aktivitāšu dažādošanas nodrošināšanai.

Pēc viesošanās sporta skolā Ministru prezidents apmeklēja Alūksnes Kultūras centru, kurā tā direktores Sanitas Bērziņas pavadībā apskatīja un atzinīgi novērtēja pārbūvētās telpas. Kultūras centrā norisinājās arī Ministru prezidenta tikšanās, pusdienas ar uzaicinātajiem Alūksnes novada uzņēmējiem. Sarunās piedalījās Alūksnes novada Jauniešu biznesa ideju konkursa laureāti - jaunā uzņēmēja Māra Saldābola, kura specializējusies bērnu apģērbu un aksesuāru izgatavošanā no lina, un Jānis Zeltiņš, kurš izveidojis savu galdniecību. Jaunie uzņēmēji sarunās ar Ministru prezidentu skāra tēmas, kas nozīmīgas jauniešiem, uzsākot uzņēmējdarbību. Par nozīmīgām tēmām jaunajiem uzņēmumiem, kas savas ražotnes atvēruši, salīdzinoši tālu no republikas nozīmes pilsētām, ar Ministru prezidentu sarunās iesaistījās SIA “Alūksnes putnu ferma” valdes loceklis Aleksejs Sviridenkovs. Jau pieredzējušus Alūksnes novada uzņēmējus pārstāvēja SIA “SORMA” pārstāvis Māris Sormulis, savukārt AS “Almo Hardwood” - Modris Lazdekalns. Sarunas laikā tās dalībnieki norādīja Ministru prezidentam, ka viens no pamata šķēršļiem, kas rada grūtības uzņēmējdarbības attīstībai Alūksnes novadā, ir daudzviet neapmierinošais ceļu stāvoklis, ar to domājot kā Vidzemes šoseju, tā arī lauku ceļus.

Vizītes noslēgumā Ministru prezidents tikās ar Alūksnes novada laikrakstu “Alūksnes Ziņas” un “Malienas Ziņas” žurnālistēm, sniedzot atbildes uz viņu uzdotajiem jautājumiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Druvis MUCENIEKS,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciālists

Tālruņi: 64381503; 26456644

druvis.mucenieks PIE aluksne PUNKTS lv   

www.aluksne.lv

 

 

21.04.2017

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031