Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Zeltiņos, Alūksnes novadā, 12. augustā notiks Trešais Jokdaru festivāls  „Vajag tik rakt”.

Festivāls ir cieņas un mīlestības apliecinājums novadniekam - aktierim, dziesminiekam un jokdarim Edgaram Liepiņam, kurš 1928. gada 17. decembra rītā pasaulē nāca Alūksnes novada Zeltiņu pagasta „Pāvulos”.

2014. gada augustā veiksmīgi izdevās realizēt sen lolotu ieceri - radīt īpašu notikumu, kas saistītos ar Edgaru Liepiņu. Tika radīts Jokdaru festivāls Zeltiņos „Vajag tik rakt”, kas pulcēja Jokdarus no dažādiem Latvijas novadiem. Tas bija jauns, Latvijā nebijis pasākums, pēc kura uzklausījām ļoti labas atsauksmes no skatītājiem un dalībniekiem ar ieteikumu, lai šāds festivāls kā tradicionāls notikums ilgtermiņā rastu mājvietu Zeltiņu pagastā. 2015. gada augustā  ar vēl lielāku skatītāju un dalībnieku interesi un iesaistīšanos tika realizēts Otrais Jokdaru festivāls Zeltiņos „Vajag tik rakt”. Tajā piedalījās Latvijā populārais komiķis Jānis Skutelis un Karaliskais Improvizācijas teātris, kā arī Jokdari - amatieri no Kurzemes, Zemgales un Latgales novadiem.

2017. gada 12. augustā norisināsies Trešais Jokdaru festivāls Zeltiņos „Vajag tik rakt”.

  • No plkst. 11.00-15.00 Zeltiņu muzejā Krājumracis  muzeja vadītāja Sandra Magaziņa  aicinās ikvienu uz tikšanos ar Jokdaru Karali. Krājumracī varēs iepazīties ar lietām un materiāliem, kas saistīti ar Edgaru Liepiņu, kā arī pašiem papildināt muzeja krājumus.
  • No plkst. 12.00-15.00 pie Zeltiņu tautas nama būs Zeltroča jeb  Uģa Puzuļa, Alūksnes novada keramiķa, darbnīca. Te katram būs iespēja izveidot keramikas darbu „Mans Jokdaris”, kuru noslēguma pasākumā varēs uzdāvināt vai nu pašu izvēlētam Jokdarim, vai atstāt sev par piemiņu.
  • No plkst. 12.00-15.00 sporta un atpūtas parkā pie Baudrača -  Viļa Kļaviņa, Gulbenes novada mājražotāja, varēs apgūt prasmes latvisko ēdienu gatavošanā brīvā dabā. Jokdaru Karalim Edgaram Liepiņam patika gardi paēst, tāpēc uz ugunskura tiks gatavota mākslinieka iecienītā pupiņu zupiņa. Būs iespēja iemācīties izcept maizi uz iesma.
  • Plkst. 19.00 Zeltiņu brīvdabas estrādē notiks festivāla noslēguma pasākums - pēc Jokdaru Karaļa pavēles ”Vajag tik rakt” placī nāks spožākie, drošākie, skanošākie, kustīgākie, lustīgākie un visādi citādi pārākie karaļvalsts Racēji jeb tautas Jokdari no Alūksnes, Gulbenes, Apes, Valkas, Brocēnu, Talsu un Beverīnas novadiem. No Apes novada Trapenes ieradīsies Josifs Petjukevičš, kas esot līdzīgs Edgaram Liepiņam, nāciet un pārliecinieties paši! Pasākumā ar jokiem un dziesmām priecēs Latvijā un ārvalstīs pazīstamais aktieris un dziedātājs Rihards Lepers, kas šovā „ Izklausies redzēts” atveidoja Edgaru Liepiņu. Festivālā piedalīsies arī akordeonists Māris Balaško, starptautisku konkursu un festivālu laureāts elektroniskā akordeona spēlē.

 

Ar vēlmi sagādāt visiem daudz prieka, smieklu un gaišu emociju, gaidīsim jūs 12. augustā Zeltiņos!

 

Pasākumam finansējums iegūts, veiksmīgi startējot divos projektu konkursos - Latvijas valsts mežu atbalstītajā Vidzemes kultūras programmā un Alūksnes novada pašvaldības kultūras projektu konkursā. Paldies atbalstītājiem – Alūksnes novada pašvaldībai, Vidzemes plānošanas reģionam un Valsts Kultūrkapitāla fondam!

 

Informāciju sagatavoja Gunita Paleja

18.07.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930