Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Pašā rudens lapu krāšņumā, 14. oktobrī, plkst.11:00 ģimenes un draugi aicināti piedalīties spēlē „Āraišu leģendas”, kur dodoties pastaigā pa skaisto Āraišu apkārtni un pildot dažādus uzdevumus, krāsiet punktus. Labākās komandas saņems gardas balvas no pasākuma atbalstītājiem.

 Leģenda vēsta, ka senāk ezera vietā bijusi dziļa ieleja. Kādreiz tur meita ganījusi savu ganampulku. Ganāmpulkā atradušies divi nebēdnieki āži. Te reiz viņi nikni badījušies. Piepeši ganumeita redz plūstam ūdens straumi. Lielā uztraukumā viņa uzlec uz liela akmeņa un sauc: ”Ārā, āži! Ārā āži!” Bet tie saniknoti to nemaz nedzird, un ūdens satraume tos noslīcina. Tanī vietā tagad ezers, un visu to apkārtni tagad sauc par Āraišiem, visi zin, kur tie atrodas, bet neviens nezin, kur tie sākas un kur beidzas.

 

 

2016. gadā tika izveidots vienota tūrisma galamērķa zīmols Āraišiem, sasaistot Āraišu arheoloģisko parku, Āraišu baznīcu, vējdzirnavas, kultūrvēsturisko ainavu, Drabešu muižas Amatu māju, naktsmītnes, gidus u.c. pakalpojuma sniedzējus. Āraiši tiek pozicionēti kā leģendām bagātākā vieta.

Iedzīvinot jauno zīmolu,tika izveidota spēle “Āraišu leģendas”, kas radusies iedvesmojoties no Āraišu leģendām. Spēlei ir izveidots maršruts, kas ietver populārākās apskates vietas, katrā no tām ir iespēja iepazīt vietas vai objekta leģendu un, izmantojot savu viedtālruni, piedalīties spēlē un krāt punktus.

Lai piedalītos spēlē ir nepieciešama laba kompānija un viedtālrunis, kur lejuplādēta lietotne WhatsApp.

Visām komandām būs jāveic sagatavotie uzdevumi katrā no spēles “Āraišu leģendas” punktiem, krājot papildpunktus savai komandai. Dienas noslēgumā tiks noskaidroti šīs dienas aktīvākie dalībnieki, kuri saņems pārsteiguma balvas.

Tiks pasniegta arī galvenā balvas (“Lauku Ceļotājs” dāvanu karte  ceļojumam pa Baltiju 200 EUR vērtībā.), ko saņems aktīvākie spēles dalībnieki, kas laika posmā no 30. aprīļa līdz 30. septembrim aktīvi krāja punktus apmeklējot Āraišos notiekošos pasākumus.

Pasākumu organizē Amatas novada pašvaldība.

Noslēguma pasākumā tiek aicināti piedalīties arī tie, kuri spēli vēl nav uzspējuši iemēģināt. Viss, kas nepieciešams ir - jāizveido komanda 2-5 cilvēku sastāvā, kas līdz 12. oktobrim ir jāpiesaka dalībai pasākumā, sūtot komandas nosaukumu un dalībnieku skaitu uz e-pastu turisms PIE amatasnovads PUNKTS lv.

Vairāk informācijas par Āraišiem šeit: http://araisi.com/

 

Informāciju sagatavoja:
Indra Paseka
Amatas novada pašvaldības
tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību speciāliste
mob.tālr.: +371 26330366
e-pasts:
indra.paseka PIE and PUNKTS lv">indra.paseka PIE and PUNKTS lv
www.araisi.com
www.amatasnovads.lv

21.09.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930