Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 27. novembra Valmierā sāk darboties KOPĀ karte, kas iedzīvotajiem dos iespēju ietaupīt, vienlaikus palīdzot īstenot labas ieceres Valmierā un apkaimē. KOPĀ karti izveidojis Valmieras novada fonds (VNF), lai stiprinātu līdzšinējās labdarības aktivitātes un īstenotu jaunas ieceres. Karte darbosies šādi – iepērkoties pie KOPĀ programmas partnera, pircējs saņems noteiktu atlaidi savam pirkumam, bet uzņēmējs no šī pirkuma zināmu procentu ziedos labdarībai, pārskaitot naudu VNF.

Piemēram, iepērkoties pārtikas veikalā “Austris”, pircējs saņems 1,5% atlaidi, bet veikalu tīkls veltīs 1% fondam. Tādējādi valmierieši varēs praktiskā veidā palīdzēt savai pilsētai un tās iedzīvotājiem, vienkārši izvēloties iepirkties pie programmas KOPĀ partneriem.

“Iniciatīva atklāj lepošanās vērtas Valmieras uzņēmēju un valmieriešu vērtības. Valmieras uzņēmumi ir sociālatbildīgi - gatavi iesaistīties un atbalstīt gan vietējo kopienu, piešķirot iedzīvotājiem atlaides, gan piedaloties labdarībā – noteiktu ienākumu daļu ziedojot sociālam mērķim. Priecājos par to un novēlu šim piemēram sekot arī citus uzņēmējus un iedzīvotājiem izdarīt sociāli atbildīgus pirkumus ar KOPĀ karti,” saka Valmieras mērs Jānis Baiks.

VNF līdz 2019. gada beigām plāno izsniegt 5000 kartes, lai tāda būtu katra piektā valmierieša rīcībā. Tāpat plānots paplašināt partneru loku, lai iedzīvotājiem būtu vēlme un iespēja izmantot KOPĀ karti ikdienā.

“KOPĀ karte ir unikāls projekts labdarībā, kas vienlaikus ļaus ietaupīt un palīdzēt,” uzskata VNF valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš. “Es esmu ļoti pateicīgs pirmajiem partneriem, kas ir uzticējušies mums un piekrituši dalīties peļņā, lai palīdzētu savai pilsētai un līdzcilvēkiem. Aicinu arī citus uzņēmējus pievienoties KOPĀ programmai.”

Šobrīd KOPĀ kartes piedāvājumus var izmantot veikalu tīklā “Austris”, degvielas uzpildes stacijā “KOOL”, veikalā “Eži”, SPA salonā “Līga”, krodziņā “Strēlniece” un mēbeļu veikalā “4 istabas”.

Veikalu tīkla “Austris” īpašnieks Gints Amons atzīst, ka priecājas būt starp pirmajiem uzņēmējiem, kas iesaistījušies KOPĀ programmā. “Manā skatījumā vēlme palīdzēt ir dabiska. Iepērkoties vietējā veikalā, valmierieši efektīvi palīdz vietējam uzņēmējam, jo nauda paliek tepat. Tas savukārt nozīmē, ka uzņēmējs var dot atpakaļ vietējai sabiedrībai. Ieguvēji ir visi valmierieši!” ir pārliecināts Gints Amons.

KOPĀ karti bez maksas būs iespējams saņemt darba dienās no pulksten 10-16 VNF birojā (Garā ielā 10). Tāpat fonda pārstāvji plāno viesoties vietās un pasākumos, kuros pulcējas valmierieši, piedāvājot iespēju saņemt KOPĀ karti.

Uzziņai:

VNF jau 13 gadus strādā, atbalsot vietējo iedzīvotāju iniciatīvas dzīves uzlabošanai Valmierā un apkaimē. Divreiz gadā tiek organizēts projektu konkurss “Sev, tev, novadam”, kura ietvaros tiek piešķirti līdzekļi iedzīvotāju idejām apkaimes labiekārtošanai, kultūras, sporta un izglītojošu pasākumu organizēšanai, paaudžu mijiedarbības veicināšanai un citiem mērķiem. Katru gadu notiek jauniešu projektu konkurss “Jaunieši dod iespējas jauniešiem”, darbojas bērnu un jauniešu izcilības programma. Liela atsaucība ir VNF organizētajiem pasākumiem ziedotājiem. Piemēram, pērn organizētajā “Ziedotāju aplī” tika piesaistīti 6000 eiro grāmatu mājiņu izveidei Valmierā un Kocēnu novadā, Beverīnas novada biedrībai “Ģimenes šūpulis”, kas palīdz grūtībās nonākušām sievietēm gaidībās, kā arī inventāra iegādei izciliem sasniegumiem airēšanas slalomā.

Plānots, ka programmas KOPĀ piesaistītie līdzekļi palīdzēs līdzšinējo projektu stiprināšanai un paplašināšanai. VNF plāno arī uzsākt jaunas ieceres Valmieras pilsētvides uzlabošanai un iedzīvotāju labklājības veicināšanai.

KOPĀ kartes uzsākšanu Valmierā finansiāli atbalsta Č. S. Mota fonds programmas “Vietējie risinājumi globāliem izaicinājumiem” ietvaros, kuru koordinē Filantropijas attīstības akadēmija Polijā.

 

 

Papildu informācija:

Inese Boša, VNF līdzekļu piesaistes speciāliste

Tālrunis: 26468905; e-pasts: kopa PIE vnf PUNKTS lv

http://www.vnf.lv

28.11.2018

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930