Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē, Piebalgas ielā 3, 28. februārī plkst. 16 atklās atvērtā tipa prototipēšanas darbnīcu «theLAB Cēsis», stiprinot filiāles lomu jaunu inženiertehnisku un zinātņietilpīgu produktu un pakalpojumu radīšanā Vidzemē.

Viens no RTU Cēsu filiāles stratēģiskajiem mērķiem ir inovatīvas uzņēmējdarbības vides veidošana Vidzemē. «theLAB Cēsis» izveide ļaus stiprināt universitātes un uzņēmumu sadarbību, piedāvājot labi aprīkotu vidi, zināšanas un kompetences inovatīvu produktu radīšanai. Jaunā darbnīca būs atvērta kā studentiem un zinātniekiem, tā ideju ģeneratoriem, jaunuzņēmumiem un kompānijām, kas vēlas palielināt savu produktu un pakalpojumu pievienoto vērtību.

«theLAB Cēsis» izveidota sadarbībā ar RTU Dizaina fabriku.

«theLAB Cēsis» aprīkojumā ir 3D skeneris, vairāki 3D printeri, ploteris, CNC kokapstrādes iekārta, slīpmašīna, putuplasta griezējs, urbjmašīnas, dažādi rokas instrumenti un elektroiekārtas. Cēsu filiāles speciālistiem ir kompetences gan dažādu izstrādājumu, detaļu, dizaina objektu, prototipu un funkcionējošu modeļu izstrādē, izmantojot 3D tehnoloģiju iespējas, gan prasmes robotikā un Arduino programmēšanā. «theLAB Cēsis» var kļūt par Vidzemes inovatoru un uzņēmēju tiltu sadarbībai ar RTU Dizaina fabriku – Baltijā vislabāk aprīkoto prototipēšanas darbnīcu, kas nodrošina kvalificētu ekspertu komandu un zinātnisko atbalstu uzņēmējiem, vadītājiem un studentiem, lai radītu inovāciju idejas, augstas pievienotās vērtības produktus un inženiertehniskus risinājumus. 

RTU Cēsu filiālē jau līdz šim darbojās mācību un prototipēšanas darbnīca, piedāvājot iespēju izmantot 3D tehnoloģijas, elektroiekārtas un mērierīces. Tā primāri bija domātas studentu un skolēnu apmācībai un laboratorijas darbu veikšanai. Līdz ar «theLAB Cēsis» izveidi RTU Cēsu filiāle savas kompetences var nodot plašākai auditorijai.

«theLAB Cēsis» ir pirmā atvērtā tipa prototipēšanas darbnīca, ko RTU izveido ārpus Rīgas. RTU Dizaina fabrika atrodas studentu pilsētiņā Ķīpsalā. 2018. gada sākumā, lai studentiem radīt lielākas iespējas iesaistīties inovācijas procesā, RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātē sadarbībā ar RTU Dizaina fabriku tika izveidota studentu radošā laboratorija, kur iespējams idejas pārvērst produkta prototipos vai radīt prototipu sagataves, ko pēcāk turpināt attīstīt RTU Dizaina fabrikā.

Sandra Salmiņa
sabiedrisko attiecību vadītāja RTU Cēsu filiāle
Piebalgas iela 3, Cēsis
+371 29464622
www.cf.rtu.lv

20.02.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031