Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Sestdien, 18. maijā, Koncertzālē “Cēsis” ar ierakstu zīmola Piano Classics jaunā tvarta “Rahmaņinovs. Šopēna variācijas. Dziesmu transkripcijas” prezentācijas koncertu viesosies pianists Georgijs Osokins. Programmas pirmajā daļā skanēs Domeniko Skarlati un Sergeja Rahmaņinova klavierdarbi, savukārt otrajā Georgijs pārsteigs ar Arvo Pērta un Fredrika Šopēna interpretācijām. Pēc koncerta būs iespēja jauno ierakstu iegādāties, kā arī saņemt pianista autogrāfu.

"Jau sen mīlu Rahmaņinova Variācijas par Šopēna tēmu - līdz galam nenovērtētu un pat brīžiem aizmirstu opusu – kas man personiski cieši korelējas ar Vesperēm tieši satura ziņā. Ierakstīju arī dažas ne tik bieži atskaņotas dziesmas un miniatūras, kā arī atļāvu sev mazliet lielāku brīvību, dažiem opusiem pieskaroties arī kā aranžētājs. Rahmaņinova daba vienmēr bijusi man tuva stihija, tāpēc monogrāfiskajam albumam nolēmu veidot šādu koncepciju,” jauno albumu, kas klajā nāks 17. maijā, raksturo pats Georgijs Osokins.

Ierakstu G. Osokins nolēmis veltīt Gidonam Krēmeram, kurš kā neatkārtojams mūziķis un apbrīnojams cilvēks viņam nozīmējot ļoti daudz, sniedzot iedvesmu jauniem meklējumiem.

Pēc fināla Šopēna konkursā Varšavā 2015. gadā pianists Georgijs Osokins kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus "izcils, neparedzams un revolucionārs».

2019. gada maijā Gidons Krēmers paziņoja, ka Georgijs kļuvis par Kremerata Baltica rezidējošo viesmākslinieku - kopā ar Likā Debargu viņš ir pirmais, kuram 22 gadu pastāvēšanas vēsturē orķestris piešķīris šādu titulu.

Šobrīd G. Osokins ir visvairāk koncertējošs Latvijas pianists, šajā gadā sniedzot nozīmīgas debijas Berlin Konzerthaus, Elbphilharmonie Lielajā zālē, uz prestižajos festivālos Klavier-Festival Ruhr un Bern International Piano Series. Kopš 2018. gada viņš regulāri uzstājās kopā ar Gidonu Krēmeru, un pēc koncertiem Vācijā, Lielbritānijā, Krievijā un Francijā gaidāmas tūres arī Āzijā un ASV. 

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Mediju kontaktiem:
Egija Saļņikova
Koncertzāles “Cēsis”
Mārketinga un komunikācijas vadītāja
E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv
Tālr.: +371 26171151

13.05.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031