Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Ļaudonas pagastā uzsākts īstenot Latvijas Valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstīto projektu "Ļaudona teiku lokā". Projekta mērķis - iedzīvināt dabā Ļaudonas pagastā pierakstītas teikas un nostāstus par dažādām vietām un objektiem. Izveidot Ļaudonas teiku taku. Iesaistīt jauniešus vienotā dabas un kultūras mantojuma, t.sk. folkloras vērtību apzināšanā un saglabāšanā  un sava pagasta patriotisma gara stiprināšanā. Veicināt pagasta atpazīstamību.

Par Ļaudonas pagastu, tā vietām un dabas objektiem ir daudz teiku un nostāstu. Taču šis folkloras materiāls nav vienkopus apzināts. Projekta ietvaros savāksim un sakoposim teiku un nostāstu informāciju no bibliotēkām, novadpētniecības fondiem, datubāzēm, vecāko ļaužu nostāstiem un projekta noslēgumā nodosim to Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolas muzejam.

Projekta laikā apzināsim teiku un nostāstu vietas Ļaudonas pagastā un apsekosim objektus dabā - dažviet tie atrodami nesakoptā vidē, nezālēs un krūmos.

Popularizēsim teiku apvītos Ļaudonas pagasta objektus iedzīvotājiem un viesiem. Iesaistīsim šajā darbā jauniešus, tā attīstot kultūras vērtību apzināšanu jauniešos un stiprinot viņos sava pagasta patriotisma garu.

Jūlija mēnesī esam apsekojuši dabā 12 objektus un veikuši sakopšanas darbus pie tiem, nofotografējuši šos objektus. Darba gaitā pie šiem 12 teiku apvītajiem objektiem izvietosim stendus ar teiku par to un foto. 

Aiviekste.

Sāvienas ezers.

Ļaudona.

Aicinām visus pagasta iedzīvotājus, kuru apsaimniekojamā teritorijā atrodas šīs dabas un kultūras mantojuma vērtības, uzturēt tās kārtībā.

Informāciju sagatavojusi: Biruta Calmane, projekta darba grupas vadītāja.

29.07.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031