Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

30.augustā Valmieru darba vizītē apmeklēja Latvijas Republikas labklājības ministre Ramona Petraviča.

Vizītes sākumā labklājības ministre R.Petraviča viesojās Nodarbinātības valsts aģentūras Valmieras filiālē, kur tikās ar tās vadītāju Agru Spurdziņu, kā arī Valsts sociālās apdrošināšanas Valmieras reģionālajā nodaļā, kur ministri uzņēma tās vadītāja Dzintra Pužule.

Vizītes turpinājumā R.Petraviča tikās ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, viņa vietnieku Ričardu Gailumu, izpilddirektori Eviju Voitkāni, Sociālo lietu pārvaldes vadītāju Kaiju Mucenieci, Ģimenes atbalsta nodaļas vadītāju Sanitu Strazdiņu, Sociālā atbalsta nodaļas vadītāju Ivetu Sokolu-Sokolovu un Valmieras bāriņtiesas priekšsēdētāju Ilzi Polku, lai pārrunātu pilsētas sociālās jomas aktualitātes, piedāvātos pakalpojumus un infrastruktūras attīstību. R.Petraviča atzinīgi novērtēja Valmieras profesionalitāti un attīstību sociālajos jautājumos. “Apsveicu Valmieru, kur veiksmīgi un bez grūtībām īsteno dažādu sociālo grupu kopdzīvojamās mājas projektu, kurā vienuviet tiek piedāvāti vairāki sociālie pakalpojumi. Tāpat arī augsti vērtējama sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām (NVO), deleģējot tām dažādas funkcijas. Tā kā organizācijas pārstāv lielu sabiedrības daļu un šo cilvēku intereses, tiek veidota saikne un uzticība pašvaldībai,” tikšanās ievadā ar Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvjiem norādīja R.Petraviča.

Pēc vizītes pašvaldībā R.Petraviča tikās ar vairākiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem un NVO vadītājiem.

Vizītes otrajā pusē ministre apmeklēja dažādu sociālo grupu kopdzīvojamo māju Ūdens ielā 2C, lai apskatītu nakts patversmi, atskurbtuvi, grupu dzīvokļus personām ar garīga rakstura traucējumiem, iepazītos ar šo pakalpojumu sniedzējiem, kā arī tikās ar reģionālajiem medijiem.

Savukārt vizītes noslēgumā labklājības ministre devās uz nodibinājumu “Centrs Valdardze”, kas sniedz sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem un ģimenēm, kuras cietušas no vardarbības.

Informāciju sagatavoja:
Liene Pinne
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste                                                     
Mob. tālr.:22464113

02.09.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031