Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Mācību gads Varakļānu Mūzikas un mākslas skolā iesākās ar radošu, skanīgu rosīšanos visas nedēļas garumā. Tika īstenots “Varakļānu novada kultūrizglītības atbalsta biedrības” projekts “Kā būtu, ja...”, kuru finansiāli atbalstīja Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Projekta mērķis - saglabāt un popularizēt Varakļānu novada raksturīgākās mūzikas un mākslas vērtības kultūrizglītībā Varakļānu Mūzikas un mākslas skolas jauniešiem un pedagogiem veidojot tradīcijām piepildītu kultūrvidi.

Projekta pirmajā dienā apmeklējām Lubānas mākslas skolu, Lubānas Amatnieku centru, kur vērojām mākslinieces Daces Rudzītes filcēšanas meistarklases, ar interesi ieklausījāmies Sandras Valaines aizraujošajā stāstījumā par amatniecību. Izmēģinājām roku aužot stellēs zāļu paklājiņus un veidojot draudzība jostu. Tālāk mūsu ceļš veda uz Gaigalavas Mūzikas instrumentu muzeju, kur muzeja vadītājs mūziķis Gunārs Igaunis ar savu harizmātisko stāstījumu aizrāva katru no klausītājiem. No sirds izpriecājāmies par doto iespēju muzicēt gandrīz uz visiem atļautajiem muzeja eksponātiem. Kopā ar Gunāru katrs bērns izgatavoja klabatu vai zvārgulīšu rokassprādzi, kura palika dalībniekam par piemiņu no šī pasākuma.

Projekta turpmākās dienas nemanot aizritēja skolā. Kopā ar postfolkloras grupu “Rikši” mūziķiem Madaru Brolišu, Jurģi Lipski un grupas vadītāju varakļānieti Ēriku Zepu, kā arī mākslinieci gleznotāju Jolantu Ābeli. Viesmākslinieku iedvesmoti bērni veidoja režiju projekta noslēguma pasākumam. Skolas audzēkņi strādāja grupās un katrs tika iesaistīts pasākuma īstenošanā.

Darbīgās un radošās nedēļas noslēgumā tika aicināti bērnu vecāki un draugi uz kopīgu projekta pasākumu skolas zālē. Katrs no projekta dalībniekiem ar lielu atbildības sajūtu uzstājās uz skatuves un nodeva skatītājam vis pozitīvākās emocijas, kuras tika uzlādētas visas nedēļas garumā.

Paldies audzēkņiem par izturību un aktīvu piedalīšanos meistarklasēs, savukārt viesmāksliniekiem par pacietību, aizrautību un nenogurstošu darbaprieku kopā ar Varakļānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem.

Informāciju sagatavojusi: Ieva Melne-Mežajeva, Varakļānu Mūzikas un mākslas vidusskolas direktore.

18.09.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031