Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šogad, no 20. oktobra līdz 25. oktobrim, Madonas novada Praulienas skolā jau 23. reizi notiks mūzikas izglītojošs pasākums Ģitāristu sesija. Muzicēt, iegūt pieredzi un radoši darboties grupās ir aicināti vokālisti, ģitāristi, basģitāristi, bundzinieki un koklētāji. Nodarbības un meistarklases vada pieredzējuši pedagogi, latviešu mūziķi un ārzemju viesi.

 

Sesijas ietvaros notiks konkurss ”Pasaules Ritmi Praulienā”, kurā jaunajām rok grupām ir iespējas iegūt žūrijas atzinību un Praulienas pagasta pašvaldības sagatavotās balvas. Sesijas organizatori piedāvā saistošu un izglītojoši muzikālu programmu ar meistarklasēm un nodarbībām grupās. Dalības maksā dalībniekam tiek iekļauta ēdināšana 4x dienā, gulēšana un gultas veļa, meistarklases un nodarbības grupās, 10 koncerti, atpūtas brauciens, atlaižu kuponi no atbalstītājiem un kvalitatīvs gaismu, skaņu tehniskais ekipējums.

Ģitāristu sesijā notiek nodarbības grupās, kuras vada atzīti mūziķi, skolotāji un sava aroda pratēji - Rihards Lībietis, Egils Leimanis, Voldemārs Kalniņš, Valdis Rēbuks, Arturs Liede, Jānis Bukovskis, Jānis Altmanis, Vilnis Strods, Nils Īle, Evilena Protektore, Madara Briede, Aleksandrs Sircovs, Ingars Viļums, Zane Sniķere.

Ģitāristu sesija var lepoties ar trīs angļu kungu klātbūtni, kuri  ielidos Latvijā no Londonas un pārstāvēs rokmūzikas saknes angļu mēlē. Lielākais „stārs” no viņiem ir Džuljena Lenona izpildīto dziesmu autors, komponists un ģitārists Matt Backer, basģitārists Phil Spalding, kurš muzicējis ar Kelliju Minogu, Eltonu Džonu un daudziem citiem, kā arī ģitārists Paul Glover, kurš mūs jau otrreiz priecēs ar neatkārtojamu ģitāras skanējumu.

Nedēļas vidū sesijas programma piedāvā ekskursiju un atpūtas braucienu pie dabas uz Aronas kalnu un Smeceres sila Sporta bāzi, kur notiks sportiskas aktivitātes, ugunskurs, pirts un dziesmas.

Praulienas skolā notiks brīnišķīgi koncerti. Pirmdien Rihards Lībietis un Anneli Arro, akustiskais Trio Tre un Akustisko Ģitāru TRIO AG`3o, kurā blakus Aivaram Hermanim un Kasparam Zemītim muzicē madonietis Mārcis Auziņš. Otrdienas vakarā Praulienas skolai „jumtu cels” So Lucid Electric Feel un Very Cool People, savukārt, trešdien alternatīvās mūzikas cienītājus Praulienas skolas inscinētajā koncertzālē uzrunās Dambis un grupa Inokentijs Mārpls. Ceturtdiena paredzēta blūza smeldzei – Lavrix Band un You tubes iekarotājiem, humorroka grupai Pirmais Kurss.  Piektdien, plkst. 16.00 Praulienas skolas zālē noslēguma koncerta viesis būs Valdis Atāls. Sesijas meistaru aranžējumā dalībnieki izpildīs viņa dziesmas. Jāatzīst, ka programma ir krāšņa un, iemaksājot kaut nelielus ziedojumus Ģitāristu sesijas attīstībai, to baudīt ir aicināts ikviens. Ģitāristu sesijas motīvs - Vienoti mūzikā!

Vairāk informācijas: www.gitaristusesija.lv

Informāciju sagatavojis: Imants Pulkstenis, Ģitāristu sesiju organizētājs.

24.09.2019

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031