Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

24. oktobrī Granādā, Spānijā norisinājās European Cultural Tourism Network (ECTN) balvu pasniegšanas ceremonija. Balvas ieguva divi Amatas novada kultūras tūrisma produkti, konkurējot ar 55 citiem pieteikumiem no 19 Eiropas valstīm. Kategorijā “Kulinārais mantojums, pārtikas un gastronomijas tūrisms” 3. vieta Zaubes savvaļas kulinārajam festivālam, savukārt kategorijā “Kultūras un radošo industriju ieguldījums kultūras un radošajā tūrismā” 2. vieta Āraišu leģendām. Zaubes savvaļas kulinārais festivāls šogad sevi pierādīja jau ceturto gadu, pulcējot vairāk kā 5000 apmeklētājus. Festivāls ik gadu piedāvā doties savvaļas garšu piedzīvojumā Zaubes ezera krastos. Aizraujošas un izglītojošas lekcijas, garšu tirgus, savvaļas aktivitātes, konkursi apmeklētājiem un profesionāļiem, meistarklases un savvaļas garšas – tas viss Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā (www.wildfoodfest.lv).

“Āraišu leģendas” (www.araisi.com) ir vienots tūrisma galamērķa zīmols Āraišiem, sasaistot Āraišu arheoloģisko parku, Āraišu baznīcu, vējdzirnavas, kultūrvēsturisko ainavu, Drabešu muižas Amatu māju, naktsmītnes, gidus, kā arī citus pakalpojuma sniedzējus.

Āraišu kopienas pārstāvji ir radoši katrs savā darbošanās jomā un tas veido kopīgo piedāvājumu. Jau savulaik izveidotais “Āraišu leģendu” zīmols, kas stāsta leģendas ir radošs. Drabešu muižas Amatu mājā tapusi animācijas filma “Reiz dzīvoja Āraišos”, kur visi rekvizīti, mūzika un stāsti ir vietējo bērnu veidoti, tikko uz ekrāniem iznāca Andra Gaujas filma “Nekas mūs neapturēs”, kopienas teātris, apvienotie Muzeju nakts pasākumi, Āraišu arheoloģiska parka pasākumi un citi.

Balvu pasniegšanas ceremoniju klātienē vēroja un balvas saņēma Amatas novada tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Eva Koljera.

Foto: Eva Koljera, saņemot balvu par Zaubes savvaļas kulināro ceļu. Foto no privātā arhīva

Kultūras tūrisms ir viens no straujākajiem tūrisma sektoriem Eiropā. Tā ir joma, kas nodrošina Eiropas kultūras mantojuma un vietējo kopienu pastāvēšanu un ilgtspēju. ECTN Awards ir konkurss, kas rīkots ar mēŗki akcentēt Eiropas kultūras tūrisma galamērķu paveikto septiņās kategorijās.

Rakstu sagatavoja:
Anete Eglīte
Amatas novada tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību speciāliste
anete.eglite PIE amatasnovads PUNKTS lv, +371 263330366

 

25.10.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930