Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Jauniešu izaugsmes forums “Solis” ir trīs dienu pasākums, kurā jauniešiem ir iespēja iegūt jaunus kontaktus, zināšanas, kā arī iepazīties ar citu cilvēku pieredzi ,saimniekojot lauku reģionos. Šogad forums pulcēja dalībniekus Madonas novadā!

Kopumā forumu apmeklēja 38 dalībnieki vecumā no 18 līdz 32 gadiem, pārstāvot visus Latvijas reģionus un dažādas mācību iestādes! Lielākā dalībnieku aktivitāte bija no Vidzemes un  Latgales.

Foruma lekciju sēriju atklāja Ingus Rutulis ar savu dzīves stāstu par pirmo saskarsmi ar kendamas spēli un “Sweets Kendama” veikala atvēršanu Latvijā. Svarīgākais, ko Ingus centās nodot klausītājiem bija ideja- nelaist garām tās iespējas, ko “piespēlē” dzīve.  Vēlāk uzstājās Gatis Jeršovs no SIA “Valtek”, stāstot par bezaršanas tehnoloģijām un agregātiem. Pēc pusdienām viesu nama telpās sirsnīgumu, radošumu un iedvesmu jauniešos ienesa Ieva Lāce, kopienas centra „Sarades namiņš” veidotāja, stāstot par savu pieredzi, idejām un izaicinājumiem dzīves laikā. Un pirmo foruma dienu noslēdza SIA “Agricon” pārstāvis Gatis Bērziņš ar lekciju par “Lauksaimnieks informācijas laikmetā”.

Otrajā foruma dienā ar savu pieredzi un zināšanām dalījās LLU ESAF docente Līga Proškina, iesaistot radošā grupu darbā arī dalībniekus. Dalībnieki tā laikā sprieda , kā dabīgu pļavu attīstīt un ar inovatīvām idejām nopelnīt caur tūrismu, enerģijas ieguvi u.c. Īsi pirms došanās ekskursijā ciemojās arī iepriekšējo gadu foruma dalībniece Marta Markote kopā ar kolēģi Elizabeti Andersoni, pārstāvot uzņēmumu eAgronom un informējot dalībniekus par tādiem svarīgiem darbības punktiem uzņēmumā kā uzņēmuma kultūra, pareiza darbinieku izvēle, pakāpeniska un mērķtiecīga mārketinga darbība u.c.  Lielu dienas daļu pavadījām, dodoties ekskursijā uz tuvākajām Madonas saimniecībām, kā SIA “Plūkt”, kur mūs cienāja ar dabīgām tējām, z/s “Līvi”, kur nogaršojām kazas siera “Labrīt” produkciju, un z/s “Gulbiškas”, izbraukājot visu plašo saimniecību, taču, atgriežoties viesu namā, klausījāmies bioloģiskās lauksaimniecības inspektores Baibas Tīdemanes darba dienu un nedienu stāstus. Vakara noslēgumā par ražas stabilizāciju bioloģiskajā saimniekošanā stāstīja Elīna Krondorfa un Luīze Zemīte no SIA “Timac Agro Latvija” .

Beidzamās dienas rītā jauniešus uz trakām idejām iedvesmoja Helmuts Helmis, atgādinot vienākršu dzīves patiesību-pēc kritumiem vienmēr ir augšupeja, bet nedrīkst aizmirst, ka notiek arī otrādi. Savukārt par atbalsta iespējām attīstīt savas biznesa idejas informēja Iveta Vabule, LIAA Madonas inkubatora vadītāja, un Linda Grīnfelde, LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja.

Pateicamies viesu namam “Naktsvijoles” par mājīgajām un siltajām telpām, garšīgo ēdienu un laipno komunikāciju! Liels paldies Madonas novada priekšsēdētājam par atbalstu! Paldies dalībniekiem par enerģiju un iedvesmu, ko sniedzāt organizatoriem! Paldies par jokiem, atvērtību un Jūsu smaidiem!

Lielākais paldies ikkatram foruma atbalstītājam, kurš vai nu finansiāli, vai ar savu produkciju un dāvanām palīdzēja, lai šis forums taptu!

Atbalstītāji: SIA “Timac Agro”, ZS “Jaunkalējiņi”, LPKS “VAKS”, SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”, SIA “Jelgavas Tipogrāfija”, Latvijas agronomu biedrību, LPKS “Barkavas arodi”, SIA “4GRAIN”, ZS “Bračas”, SIA “Agro Dzelzava”, SIA “Valtek”, eAgronom, “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra”, AS “SEB banka”, SIA “Cannelle Bakery”, AS “Dobeles dzirnavnieks”, SIA “Agricon”, “Red bull”. 

Informāciju sagatavoja: Laura Zemīte
Tālr. 26321734, e-pasts: jzk PIE jzk PUNKTS lv , www.jzk.lv

29.10.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930