Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

8.novembrī Valmierā ar projekta partneru koordinatoru pirmo sanāksmi no Valmieras, Ventspils, Leeds (Anglija) un Kuopio (Somija) uzsākts darbs pie Eiropas Savienības Erasmus + “Partnerība izglītībā – mācīšanas un mācīšanās pilnveidei” projekta.

Projekta mērķis ir izveidot partnerību pedagogu profesionālās izglītošanas un pilnveides inovatīvu formu ieviešanai un nodrošināt to ilgtspēju, atbilstoši valsts izglītības sistēmas izmaiņu prasībām saistībā ar kompetenču pieeju mācību saturā ieviešanu, ņemot vērā gaidāmās pārmaiņas mācību saturā, mācīšanas un mācīšanās pieejā.

Projektā tiks pētīta un praksē novērota dažādu Eiropas izglītības sistēmu pārmaiņu pieredze. Projektā tiks iesaistīti mācību jomu koordinatori, izglītības pārvalžu speciālisti un skolu vadītāji, piesaistot arī izglītības ekspertus.

Paredzētas trīs mācību vizītes projekta partneru koordinatoriem un trīs mācību vizītes mācību jomu koordinatoriem – 36 dalībnieki katrā sanāksmē. Lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku iesaisti, plānots, ka katru reizi mācību vizītēs dosies dažādi mācību jomu koordinatori, izglītības pārvalžu speciālisti un skolu vadītāji, lai vairāki izglītības jomas darbinieki varētu gūt praktisku pieredzi.

Mācību tikšanās laikā galvenais uzdevums būs saprast un izvērtēt, kā notiek skolotāju sadarbība mācību procesa plānošanā, īstenošanā, kā arī sadarbība starp izglītības pārvaldes organizācijām un jomas ekspertiem.

Pēc pieredzes izzināšanas starp mācību vizītēm tiks organizētas tikšanās, lai to pārrunātu, analizētu un izvērtētu jau plašākā izglītības pārvalžu, mācību jomu koordinatoru un skolu vadības pārstāvju lokā, tādējādi prezentējot iegūtos secinājumus un daloties zināšanās ar pārējiem.

Projekta noslēgumā tiks apkopoti labās prakses piemēri, aprakstīta iespēja to pielāgošanai konkrētās izglītības iestādēs, izglītības pārvaldēs, izstrādājot metodisku līdzekli, kas būs pieejams visiem interesentiem  īpašā digitālā platformā.

Likumsakarīgi, ka pirmā tikšanās notiek tieši Valmierā, jo projekta vadošais partneris un koordinators ir Valmieras Izglītības pārvalde. Pirmajā projekta koordinatoru tikšanās reizē sadarbības partneri klātienē iepazinās viens ar otru, prezentēja izglītības sistēmas modeli un izaicinājumus savā pārstāvētajā pilsētā, diskutēja par kopīgo un atšķirīgo. Dienas otrajā pusē  paredzēta projekta  mērķu un plānoto sasniedzamo rezultātu pārrunāšana, pienākumu sadalīšana, uzdevumu noteikšana, tiks izrunāts konkrēts projekta aktivitāšu plāns un vienošanās par laika grafiku. Tāpat paredzēts darbs pie pirmās mācību vizītes plānošanas, kas notiks 2020.gada februārī Ventspilī.

Projekts tiek īstenots no 2019.gada 1.septembra līdz 2021.gada 30.novembrim.

Projektu finansē no Eiropas Savienības Erasmus + programmas piešķirtajiem līdzekļiem – 186 172 EUR.

 

Informāciju sagatavoja:

Liene Pinne

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob. tālr.:22464113 

08.11.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930