Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Sestdien, 16. novembrī, pulcējoties akcijas dalībniekiem un noskaidrojot galvenās balvas – tūristu klases velosipēds – īpašnieku, tika noslēgta Valmieras Tūrisma informācijas centra kopā ar Beverīnas, Burtnieku un  Kocēnu novadu rīkotā akcija “Atklājējs”.

Sveicam Montu Ozolu no Valmieras, kura turpmāk atklāt jaunas vietas dosies ar tūristu klases velosipēdu. Jāpiemin, ka Monta bija apmeklējusi 15 akcijas punktus un sniegusi uz tiem pareizas atbildes. Galveno balvu nodrošināja Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar SIA “Aktīvā tūrisma centrs Eži”.

Kopumā tika iesniegti gandrīz 200 aizpildīti akcijas bukleti. Visaktīvākie bijuši Valmieras un apkārtējo novadu iedzīvotāji, kā arī dalībnieki no Rīgas un citām Vidzemes pilsētām. Atklājēji bijuši arī no tālākām Latvijas pilsētām – Liepājas, Durbes, Talsiem un Rēzeknes. Aizpildītie bukleti saņemti pat no ārzemju ceļotājiem, kuri, pavadot laiku Latvijā, piedalījušies arī akcijā “Atklājējs”.

Dalībnieki bilda, ka tā bija interesanta un aizraujoša nodarbe kopā ir ģimeni. Daudzi atzina, ka, lai gan dzīvo Valmierā vai tās apkārtnē, pieņemot izaicinājumu, uzzinājuši un atklājuši daudz jauna. Bija arī tādi, kuriem piedalīšanās ikgadējā ceļošanas akcijā ir kļuvusi jau par tradīciju.

Akcijā “Atklājējs” bija iespēja piedalīties gan digitālo tehnoloģiju lietpratējiem, gan arī interesentiem, kuri tehnoloģijas lieto mazāk. Pēc vēsturiskajām vietu fotogrāfijām un aprakstiem akcijas brošūrā dalībniekiem bija jāatpazīst, kas tā ir par vietu mūsdienās un, apmeklējot šo vietu, pēc konkrēta pavediena jāatrod koka ripa ar jautājumu. Tāpat no katra novada un Valmieras pilsētas bija iekļauts viens uzņēmēja papildjautājums, uz kuru atbildi varēja rast, apmeklējot konkrēto uzņēmēju. Lai gan šis jautājums nebija obligāts, lai piedalītos izlozē par galveno balvu, lielākā daļa akcijas dalībnieku bija atbildējuši pareizi uz šo jautājumu. Visi dalībnieki, kuri bija iesnieguši bukletu ar vismaz vienu atbildi uz papildjautājumu, piedalījās papildizlozē, laimējot uzņēmēju un pašvaldību sarūpētās pārsteiguma balvas.

Pateicamies Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu novada pašvaldībām un tūrisma uzņēmējiem, Valmieras Virtuālās realitātes spēļu istabai, koncertzālei “Valmiera”, restorānam “Vecpuisis”, Valmieras peldbaseinam, Valmieras Kultūras centram, Aktīvā tūrisma centram “EŽI”, Trikātas šokolādes kārumu ražotnei “R Chocolate”, saimniecībai “Granberry”, šķirnes trušu saimniecībai “Mežiņi”, SPA salonam “Līga”, Valmiermuižas alus darītavai par sadarbību akcijas organizēšanā, kā arī balvu fonda nodrošināšanā.

 

Informāciju sagatavojusi:

Baiba Misiņa

Valmieras Tūrisma informācijas centra

Tūrisma informācijas konsultante

T.26332213

20.11.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930