Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Ikviens ceļot gribētājs līdz 20. novembrim varēja iepazīt tūrisma maršruta “Via Hanseatica” tūrisma piedāvājumu Vidzemē un iesaistīties akcijā “Kļūsti par VIA HANSEATICA ekspertu!”, lai cīnītos par dāvanu kartēm ceļojuma iegādei no “Via Hanseatica” lieldrauga - tūrisma aģentūras “Impro ceļojumi”.

No 1. oktobra līdz 20. novembrim ceļošanas akcijā iesaistījušies varēja viesoties Vidzemē, lai izzinātu kultūrvēsturiskus un dabas objektus, kā arī izbaudītu jaunas garšas viesmīlības pieturvietās – krodziņos, lauku saimniecībās, muižās, mazajās pārtikas ražotnēs un citviet. Akciju organizēja Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Amatas, Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Pārgaujas, Raunas, Strenču novadu un Cēsu un Valmieras pilsētu pašvaldībām.

Akcijas dalībnieki labprāt izmantoja iespēju ceļojuma plānotājā www.viahanseatica.info/lv izveidot savu individuālo ceļojuma maršrutu, iekļaujot tajā gan populāras, gan mazāk zināmas vietas Vidzemē, tūrisma ceļā “Via Hanseatica”. Viņi arī ievietoja lietotnē Facebook savas uzņemtās fotogrāfijas. Dalībnieku interesi raisīja “Via Hanseatica” mājaslapas sadaļā “Izgaršo” iekļautās “garšu pieturas”. Populārākie rudens braucienu galamērķi, ko ceļotāji bija atzīmējuši savos maršrutos, bija Cēsis ar tās arhitektūras pieminekļiem, Valmiera un tās apkārtne, kur iespējams dažādi pavadīt brīvo laiku, gan aktīvi atpūsties, gan garšīgi paēst, un vēl gleznainā Rauna. Aicinām atrast jaunus ceļojuma maršrutus un plānot braucienus ar www.viahanseatica.info palīdzību arī Ziemassvētku gaidīšanas laikā, ģimenes vai draugu lokā apmeklējot svētku tirdziņus, dodoties ekskursijās uz vēsturiskām vietām vai viesojoties pie uzņēmīgiem saimniekiem, kur var sagādāt gardas un praktiskas dāvanas svinībām!

Akcijas noslēgums būs 27. novembrī plkst. 11.00, kad dalībnieki, kuri būs izpildījuši visus nosacījumus, piedalīsies tiešraides balvu izlozē. Tā būs vērojama “Via Hanseatica” Facebook un Instagram kontos. Balvā – trīs dāvanu kartes, katra 200 eiro vērtībā, ceļojuma iegādei braucienam pa Latviju vai uz ārvalstīm.

“Via Hanseatica” ir pārrobežu tūrisma maršruts, kas savieno vairāku valstu pilsētas – Sanktpēterburgu, Narvu un Ivanovogorodu, Tartu, Valku un Valgu, Valmieru un Siguldu. 580 km garais ceļš starp Rīgu un Sanktpēterburgu aicina ceļot vienatnē, kopā ar draugiem vai ģimeni, sekojot savām interesēm un vaļaspriekiem – dabas vērošanai, piedzīvojumu meklēšanai, kultūras baudīšanai vai gardēdībai.

Jautājumiem par akciju: Marta Riekstiņa, akcijas “Kļūsti par Via Hanseatica ekspertu!” organizatore, via.hanseatica PIE gmail PUNKTS com, tālr. 25865495.

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv.

21.11.2019

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930