Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Alūksnes novada pašvaldība aicina līdz 2. martam pieteikt pretendentus Alūksnes novada apbalvojumiem “Pagodinājums sportā”, “Pagodinājums kultūrā”, “Pagodinājums izglītībā” un “Pagodinājums uzņēmējdarbībā”.

Kopš 2018. gada pašvaldība uzsāka tradīciju pasniegt pašvaldības apbalvojumu “Pagodinājums” izglītības, kultūras, sporta un uzņēmējdarbības nozarēs 4. maijā, Latvijas neatkarības atjaunošanas svētkos.

Apbalvojumu “Pagodinājums” katrā jomā pasniegs, vērtējot iepriekšējā gada sasniegumus. Tādēļ pašvaldība aicina iedzīvotājus raudzīties pēc apbalvojumu pretendentiem, kas pēdējā laikā ko sevišķu paveikuši konkrētajās nozarēs, kuru sasniegumi bijuši īpaši pamanāmi, kā arī pieteikt īpašus notikumus attiecīgajās nozarēs, kas aizvadītajā gadā izskanējuši plaši un devuši būtisku ieguldījumu.

Pašvaldība aicina pieteikt apbalvošanai cilvēkus, kolektīvus, organizācijas, uzņēmumus, notikumus, pasākumus minētajās jomās, rakstot vēstuli brīvā formā vai aizpildot anketu tiešsaistē https://ej.uz/pagodinajumu, kas izveidota, lai atvieglotu pretendentu pieteikšanu.

“Pagodinājumam uzņēmējdarbībā” pašvaldība aicina pieteikt pretendentus – labākos, veiksmīgākos uzņēmumus dažādās komercdarbības nozarēs – lauksaimniecībā, ražošanā, tirdzniecībā, amatniecībā, tūrismā, pakalpojumu un citās sfērās, kuru pēdējā laika veikums, izaugsme, inovācijas un citi uzņēmējdarbības rādītāji, jūsuprāt, ir novērtējami ar pašvaldības apbalvojumu.

Apbalvojuma “Pagodinājums izglītībā” mērķis ir pateikties pašvaldības dibinātajām izglītības iestādēm un to pedagoģiskajiem darbiniekiem par nozīmīgu ieguldījumu pedagoģiskajā darbībā. To šogad paredzēts pasniegt šādās nominācijās: “Skolotāja personība – iedvesmotāja pārmaiņām”, “Par ieguldījumu un sasniegumiem darbā ar talantīgiem izglītojamiem”, “Par efektīvu tehnoloģiju pielietojumu mācību procesā”, “Par jaunā skolotāja radošu, mūsdienīgu, efektīvu un profesionālu darbu”.

Apbalvojuma “Pagodinājums kultūrā” mērķis ir pateikties kultūras darbiniekiem par īpašiem sasniegumiem kultūras jomā, nozīmīgu ieguldījumu kultūras darbībā novadā. To piešķir par nozīmīgu ieguldījumu novada kultūras darbā, kultūrvides saglabāšanā un attīstības pilnveidošanā vai īpašiem sasniegumiem kādā no mākslas, amatiermākslas, amatniecības, izdevējdarbības vai novadpētniecības jomām, izciliem sasniegumiem starptautiskajos konkursos.

Ar apbalvojumu “Pagodinājums sportā” var apbalvot sportistus, komandas, trenerus, sporta klubus un nozares sabiedriskos aktīvistus par ievērojamiem sasniegumiem, kā arī pateikties par nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju veselīga dzīvesveida izkopšanā. To piešķir par īpašiem sasniegumiem Latvijas, Eiropas un Pasaules čempionātos, Olimpiskajās spēlēs, kā arī cita augsta līmeņa sacensībās vai par nozīmīgu ieguldījumu sporta darbā.

Piesakot pretendentus kādam no apbalvojumiem, aicinām norādīt pieteikto personu (vārds, uzvārds), komandu, kolektīvu, uzņēmumu vai organizāciju (nosaukums), notikumu vai pasākumu u.c., kā arī aprakstīt konkrētos sasniegumus, par ko pretendentu izvirzāt apbalvojumam. Pieteikums noformējums brīvā stilā. Obligāti jānorāda arī dati pieteicēju (vārds, uzvārds, adrese, personas kods), lai pieteikums nebūtu anonīms.

Aicinām pieteikumus rakstīt arī kolektīvi, lai uz ieteikuma vēstules būtu vairāk nekā viena ieteicēja paraksts, kas apliecinātu konkrētā apbalvojuma pretendenta veikuma un ieguldījuma nozīmību plašākai sabiedrībai.

Pretendentus līdz 2. martam (ieskaitot) aicinām pieteikt, aizpildot elektronisko anketu vai iesniedzot pieteikumus brīvā formā Alūksnes novada pašvaldībai, Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301, nogādājot tos personīgi Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Dārza ielā 11, 1. stāvā vai nosūtot uz e-pastu dome PIE aluksne PUNKTS lv. Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālisti Evitu Aploku, e-pasts: evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv, tālrunis 26646749.

 

Sagatavoja: Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālruņi: 64381502; 26646749

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

05.02.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031