Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

4. martā Lielstraupes pilī kopīgā pasākumā “Uzņēmēju pēcpusdiena pilī” tikās Pārgaujas novada esošie un topošie uzņēmēji. Pasākums tika rīkots ar mērķi sniegt uzņēmējiem ieskatu un informāciju par attīstības projektu pamatiem, biznesa plāna izstrādi, kā arī par Grantu konkursa pieteikuma aizpildīšanas metodiku. LIAA Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jurģis Priedītis pasākuma apmeklētājiem pastāstīja par svarīgāko, kā arī kādas kļūdas nepieļaut un par ko vajadzētu padomāt, uzsākot jaunu biznesu. Linda Zaķe, finanšu institūcijas “Altum” klientu darījumu vadītāja, dalījās pieredzē, kā arī sniedza vērtīgus padomus par biznesa plāna izstrādi.

Pasākuma laikā par savu pieredzi, realizējot pašvaldības Grantu konkursu, pastāstīja arī 2019. gada Grantu konkursa finansējuma saņēmēji. SIA “Balansa Dēlis” pārstāvji Aija Zariņa un Kaspars Bērziņš, kuri 2019. gadā Grantu konkursā ieguva 2. vietu, atzina, ka tieši Grantu konkurss ir labs starta punkts gan biznesam, gan pieredzei, kas saistās ar dalību dažāda veida projektu konkursos. Savukārt Monta Nīmane un Kaspars Strupausis no uzņēmuma SIA “Crown Plants” atklāja, ar kādām grūtībām ir saskārušies, kā arī atzina, ka tieši darīšanas procesā gūtā pieredze palīdzēs efektīvākai darbībai nākotnē.

Kopīgā pasākuma beigās visiem interesentiem bija iespēja tūrisma organizatores Rudītes Vasiles pavadībā aplūkot Lielstraupes pils telpas. Uzņēmēji labprāt aprunājās arī savā starpā, kā arī izmantoja iespēju, lai pēc pasākuma sev interesējošos jautājumus uzdotu ekspertiem.

Pasākums uzņēmējiem tika rīkots pašvaldības izsludinātā Grantu konkursa ietvaros. Jau iepriekš tika ziņots, ka Pārgaujas novada pašvaldība 4. reizi izsludina Grantu konkursu komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai Pārgaujas novadā. Konkursa mērķis ir motivēt biznesa veidošanu vai attīstību, atbalstot gan jaunu komersantu vai saimnieciskās darbības veicēju rašanos, gan esošo attīstību Pārgaujas novadā.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Pārgaujas novada mājaslapā www.pargaujasnovads.lv .

 

Vairāk informācijas par konkursu:

Eva Meijere,

Attīstības plānošanas nodaļas vadītāja,

Pārgaujas novada pašvaldība,

e-pasts: eva.meijere PIE pargaujasnovads PUNKTS lv

 

Informāciju sagatavoja:

Iluta Beķere,

sabiedrisko attiecību un jaunatnes lietu speciāliste,

Attīstības plānošanas nodaļa,

Pārgaujas novada pašvaldība

e-pasts: iluta.bekere PIE pargaujasnovads PUNKTS lv 

06.03.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031