Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

3. aprīlī Valmieras Mākslas dienu ietvaros notiks biznesa forums “Māksla būt uzņēmējam”. Šī gada foruma tēma ir “Sākums” jeb “Pirmais”. Ar savu pieredzi par jauniem sākumiem, pirmajām reizēm un izaicinājumiem biznesā dalīsies gan pieredzējuši, gan jauni uzņēmēji. Starp runātājiem būs zīmola “STENDERS” dibinātājs Jānis Bērziņš, literatūriste un “TUTAS Lietas” autore Marta Selecka, inovatīvu un unikālu  videospēļu kontrolieru ražotājs Jānis Kūlbārdis, “Carnival Youth” menedžere un “Every Little Thing” valdes locekle Guna Zučika, kā arī daudzi citi iedvesmojoši un aizrautīgi uzņēmēji.

Šogad forumā īpašu uzmanību veltīsim Vidzemes un Latvijas uzņēmēju pieredzes stāstiem par jauniem sākumiem un iespēju izmantošanu. Sākt kaut ko jaunu vienmēr ir izaicinājums. Jauns sākums un pirmās reizes biznesā saistās ar nezināmo, risku, šaubām un bailēm, taču arī ar uzdrīkstēšanos, sava komforta robežu pārkāpšanu un drosmi. Uzzināt, kā būs, var tikai darot. Uzņēmēju pieredzes stāsti forumā atklās veiksmes un neveiksmes, izdošanās un kļūdas, lidojumus un kritumus, no kuriem varam mācīties visi. Vai uzdrīkstēšanās un risks attaisnojas? Kā atrast savu ceļu un rokrakstu? Kur rast spēku iet pret straumi un vai to vajag? Cik lielus sapņus uzdrīkstēties sapņot un kā tos īstenot?

Forums “Māksla būt uzņēmējam” ir impulss ikvienam uzņēmējam attīstīt esošu biznesu vai uzsākt jaunu. Ar iedvesmas stāstiem dalīsies uzņēmēji no dažādām nozarēm, taču īpašu uzmanību veltīsim radošajām industrijām. Forumu atklās iedvesmojoša runa par katra cilvēka iespējām gūt panākumus; savā pieredzē dalīsies valmieriete, Eiropas Parlamenta Kultūras un izglītības komitejas viceprezidente Dace Melbārde. Par to, kā uzsākt uzņēmējdarbību, stāstīs “TUTAS lietas” autore, literatūriste, žurnāliste  un producente Marta Selecka. Tehnoloģisko risinājumu un produktu ražotāji Kaspars Urbāns (SIA “EchoTech”) un Jānis Kūlbārdis (SIA “Azeron”) dalīsies pieredzē par nezināmajiem, par pirmo stresu un kā to pārvarēt, kad uzņēmējdarbība tikko sākta.

Foruma otro daļu iesāks uzņēmuma SIA “Winmill” līdzdibinātājs un  vadītājs Mārtiņš Marenis, kurš pastāstīs par pirmo riska kapitālu uzņēmuma attīstībai. Par produkta virzīšanu tirgū dzirdēsim SIA “PLŪKT” premium ziemeļu tēju zīmola vadītāju Māru Lieplapu. Par uzdrošināšanos ieviest biznesā inovācijas stāstīs SIA “Sniega Tehnika” vadītājs Vilnis Laizāns. “Carnival Youth” menedžere un “Every Little Thing” valdes locekle Guna Zučika  dalīsies pieredzē par to, kā “noturēties virs ūdens” un Latvijā veiksmīgi strādāt mūzikas industrijā.

Forumu noslēgs divu ļoti pieredzējušu uzņēmēju stāsti. SIA “Dižozols” valdes loceklis Ingus Salmiņš dalīsies par pirmo klientu un klientu attiecībām, savukārt zīmola STENDERS dibinātājs un mārketinga un dizaina studijas PAHO vadītājs Jānis Bērziņš stāstīs par ikvienu reizi un pieredzi biznesā kā jaunu sākumu un par mirkli, kad jāizvērtē, ko darīt turpmāk.

Forums norisināsies koncertzālē “Valmiera”, 3. aprīlī no plkst. 09.45 līdz plkst. 15.30. Aicinām iepriekš savu dalību reģistrēt foruma mājaslapā www.makslabutuznemejam.lv, kur pieejama arī detalizēta  pasākuma programma un plašāka informācija par foruma runātājiem.

Forumu organizē “Europe Direct” informācijas centrs Valmierā, Valmieras Attīstības aģentūra un Valmieras pilsētas dome. Forums “Māksla būt uzņēmējam” norisināsies Valmieras Mākslas dienu ietvaros, kas šogad Valmierā notiks no 1. aprīļa līdz 1. maijam.

                                                                                                 
Vairāk informācijas: Māra Rudīte, Uzņēmējdarbības projektu vadītāja, Valmieras Attīstības aģentūra Tālr.: +371 26454562 E-pasts: mara.rudite PIE valmiera PUNKTS lv

06.03.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031