Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

10. martā Lielstraupes pilī notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes izbraukuma sēde, Pārgaujas novadā pulcējot gan Latvijas pašvaldību vadītājus un LPS speciālistus, gan Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) pārstāvjus.

Iesākumā viesi gides Edītes Rudzītes pavadībā apskatīja Lielstraupes pils telpas, uzzinot par ēkas nozīmi vietējās kopienas, kā arī valsts vēsturē. LPS valdes sēdes sākumā Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents klātesošajiem pastāstīja par Pārgaujas novada aktualitātēm un attīstību, pievēršot uzmanību tādām nozarēm, kā izglītība un kultūrvēsturiskais mantojums, tā saglabāšana un apsaimniekošana. Turpinājumā LPS padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča informēja par LPS sarunām ar ministrijām un par Atzinuma par Pašvaldību likuma izstrādes informatīvo ziņojumu, savukārt LPS priekšsēdis Gints Kaminskis informēja par LPS 31. kongresa tāmi. Valdes sēdes beigās VPR administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede, VPR projekta vadītāja Līga Puriņa-Purīte un VPR sabiedrisko attiecību vadītāja Anita Āboliņa pastāstīja par VPR projektu “Mobilitātes un pakalpojumu pieejamības palielināšana demogrāfisko pārmaiņu skartajos reģionos MAMBA” jeb transportu pēc pieprasījuma. Šis temats raisīja diskusijas, tomēr dati par projekta norisi divās Vidzemes pašvaldībās atspoguļoja tā nepieciešamību īpaši pierobežas reģionos, kā arī parādīja, ka šis ir viens no risinājumiem iedzīvotāju mobilitātes veicināšanai.

Latvijas Pašvaldību savienības valdes izbraukuma sēdes dalībnieki.

Dienas noslēgumā LPS valde un pārstāvji devās uz Dabas un tehnoloģiju parku “Urda”, kur tikās ar SIA “ZAAO” valdes priekšsēdētāju Gintu Kukaini un iepazinās ar vides izglītības mācību saturu un reģionālu atkritumu apsaimniekošanas centru “Daibe”.

Pārgaujas novada pašvaldība ar prieku uzņēma LPS delegāciju. Šādas vizītes veicina pieredzes un labās prakses apmaiņu un rosina diskusijas par pašvaldībām, to iedzīvotājiem aktuāliem jautājumiem.

Informāciju sagatavoja:
Iluta Beķere,
sabiedrisko attiecību un jaunatnes lietu speciāliste,
Attīstības plānošanas nodaļa
Pārgaujas novada pašvaldība

11.03.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930