Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Rūpējoties par autobusu vadītāju veselību, kā arī aicinot pasažierus būt atbildīgiem gan pret sevi, gan līdzcilvēkiem, SIA “VTU Valmiera” nosaka vairākus ierobežojumus un ieteikumus, lai mazinātu vīrusu, tostarp arī koronavīrusa, izplatīšanos.

Lai pasargātu autobusa vadītāju no ciešāka kontakta brauciena laikā, pirmās četras sēdvietas pasažieriem nebūs pieejamas. Pasažieriem iespēju robežās lūgums biļetes iegādāties autoostās vai norēķināties ar maksājuma karti (tehnisku traucējumu dēļ var būt situācijas, ka ar bankas karti norēķināties nav iespējams, tāpēc lūdzam ņemt līdzi arī skaidru naudu).

Uzņēmums meklē risinājumus, kādā veidā sazināties ar konkrētā reisa pasažieriem, ja gadījumā tiks konstatēts vīrusa inficēts pasažieris.

Ierobežojumi noteikti, ņemot vērā, ka strauji pieaug saslimstība ar Covid-19 infekciju. Uzņēmums seko līdzi jaunākajai informācijai un uzraugošo iestāžu noteikumiem, lai nepieciešamības gadījumā attiecīgi reaģētu.

Pašlaik SIA “VTU Valmiera” autoostās Valmierā, Valkā, Rūjienā un Smiltenē uzkopšanas skaits ar speciāliem līdzekļiem ir palielināts līdz trim reizēm dienā. Tāpat iedzīvotājiem brīvi pieejams dezinfekcijas līdzeklis rokām. Jāpiemin, ka gan autoostu darbiniekiem, gan autobusu vadītājiem dezinfekcijas līdzekļi personīgai higiēnai ir pieejami vienmēr, ne tikai vīrusu izplatīšanās laikā. Darbadienas izskaņā autobusi, tāpat kā vienmēr, tiek mazgāti, tomēr pašlaik salona virsmas vēl papildus tiek tīrītas ar dezinfekcijas līdzekļiem.

Aicinām ņemt vērā Slimību profilakses un kontroles centra sagatavotās rekomendācijas, pārvietojoties ar autobusu, uzturoties autoostās un jebkurā citā sabiedriskā vietā: sekot savam veselības stāvoklim un, ja ir noteikta saslimšana, ievērot ārsta ieteikumus un nedoties uz skolu, darbu u.c.; bieži mazgāt rokas ar ūdeni un ziepēm, ja nav iespējas nomazgāt rokas, nepieciešams tās dezinficēt ar spirtu saturošiem roku dezinfekcijas līdzekļiem; izvairīties no pieskaršanās sejai ar nemazgātām rokām; izvairīties no tuva kontakta ar cilvēkiem, kuriem ir akūtas elpceļu infekcijas simptomi; klepojot un šķaudot aizsegt muti un degunu ar vienreizlietojamo salveti, kuru pēc lietošanas izmest atkritumos, un pēc tam nomazgāt rokas; tīrīt un dezinficēt virsmas un priekšmetus, kuriem bieži pieskaras cilvēki, ar sadzīvē lietojamiem dezinfekcijas līdzekļiem; regulāri tīrīt un vēdināt telpas. Plašāka informācija Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā: https://spkc.gov.lv/lv/

Lūdzam atbildīgi izturēties pret sevi un līdzcilvēkiem, kā arī ņemt vērā ieteikumus. Lai mazinātu vīrusa izplatīšanos, daudz kas ir atkarīgs no katra izpratnes par atbildību un cilvēcību. Pateicamies pasažieriem par sapratni!

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

12.03.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031