Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Ņemot vērā šobrīd valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un tās laikā noteiktos ierobežojumus pulcēties, Lielās Talkas dienā, 16. maijā, visā Latvijā iedzīvotāji aicināti kopt apkārtni, uzsvaru liekot uz individuālu talkošanu. Lielās Talkas organizatori aicina cilvēkus talkas dienā strādāt šādi: SOLO talkas: talkojiet vienatnē, pastaigājoties pa mežu vai gar jūru, sakopjot savas mājas apkārti, DUO talkas: talkojiet divatā. Ja esat vienas mājsaimniecības pārstāvji, tad talkojiet kopā, ja esat draugi vai paziņas, ievērojiet vismaz divu metru distanci, ĢIMENES talkas: talkojiet visa ģimene kopā, bet ievērojiet, ka jums jābūt vienas mājsaimniecības pārstāvjiem. Visus talkotājus pasākuma organizatori aicina atzīmēt savas talkas vietas interaktīvajā kartē Lielās Talkas mājas lapā https://talkas.lv/pieteikt-talku/.

Šogad kartē notikušas izmaiņas:

  • labiekārtošanas talkas var pieteikt ikviens, neatkarīgi, vai talka notiek privātajā vai publiskajā sektorā. Tās var būt talkas, kuras notiek uz privātas zemes un kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību, un kurās atkritumus, ja tādi ir radušies, aizved paši rīkotāji;
  • uzkopšanas talkas ir tās, kuras notiek publiskās teritorijās un kurām ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums, lai saņemtu bezmaksas maisus un kurās tiek nodrošināta savākto atkritumu izvešana.

Līdz ar labiekārtošanas vai uzkopšanas talkas vietas atzīmēšanu kartē, cilvēks saņems pieeju savam talkas profilam, kas ļaus dalīties ar informāciju par konkrēto talkas vietu sociālajos tīklos.

Aicinām Alūksnes novada iedzīvotājus pieteikt savas talku vietas Lielās Talkas mājas lapā un par bezmaksas maisu saņemšanu sazināties ar Lielās Talkas koordinatori Alūksnes novadā pašvaldības ainavu arhitekti Andu Klinti, e-pasts: anda.klints PIE aluksne PUNKTS lv, tālrunis 22028275.

- Arī šogad Lielās Talkas moto ir “Mēs piederam nākotnei - Latvija pieder nākotnei!” un šogad šim sauklim ir arī papildus vēstījums: “Sakop savu sētu, Tava sēta – Latvija”. Tā mērķis veicināt izpratni, ka mums jārūpējas par savu sētu un pagalmu, kas veido valsti kopumā, jo visa Latvija ir mūsu kopīgā dzīves telpa. Šogad visus aicinām vairāk pievērsties savas apkārtnes sakārtošanai, ievērojot visus sociālās distancēšanās noteikumus. 16. maijā Lielā Talka notiks, ievērojot tā brīža piesardzības apstākļus, ja tādi uz talkas brīdi būs aktuāli, - aicina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts:  evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
Tālrunis: +371 26646749, +371 64381502
Adrese:   Dārza iela 11, Alūksne, Alūksnes novads, LV-4301

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

16.04.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031