Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

16.maijā notiek Lielā Talka. Ņemot vērā sociālās distancēšanās noteikumus, Lielās Talkas organizatori šogad aicina uz solo talkām, duo talkām un ģimenes talkām. Ja valmieriešiem ir vēlme veikt uzkopšanu kādā no pilsētas administratīvajās robežās esošajām publiskajām teritorijām, līdz 16.maijam ir iespējams saņemt maisus uzkopšanas laikā savāktajiem atkritumiem un vienoties par to savākšanu no talkas norises vietas.

 

Lai saņemtu maisus publiskajā teritorijā savāktajiem atkritumiem, Valmieras pilsētas pašvaldība aicina sazināties ar Lielās Talkas koordinatoru pa tālruni 28314534, 26495997 vai rakstot e-pastu uz talkas PIE valmiera PUNKTS lv. Rakstot e-pastu, noteikti nepieciešams norādīt šādu informāciju:

-        uzkopšanas talkas norises vieta,

-        uzkopšanas talkas norises laiks,

-        nepieciešamo maisu skaits,

-        kontakttālrunis.

Valmieras pilsētas pašvaldība ar katru ieinteresēto personu sazināsies individuāli, vienojoties par maisu saņemšanas veidu, laiku un vietu, kā arī par piepildīto maisu atstāšanu.

Lai nodrošinātu individuālu maisu nodošanu, kā arī katra talkotāja veiktās uzkopšanas laikā un vietā atstāto piepildīto maisu savākšanu, personiska saziņa un skaidra vienošanās ar pašvaldības Lielās Talkas koordinatoru šogad ir īpaši svarīga.

Vienlaikus Lielās Talkas organizatori visus talkotājus aicina atzīmēt savas talkošanas vietas interaktīvajā kartē, kas atrodama Lielās Talkas mājaslapā https://talkas.lv/pieteikt-talku/. Tajā šogad ir notikušas izmaiņas:

-        labiekārtošanas talkas var pieteikt ikviens talkotājs, neatkarīgi, vai talkošanas notiek privātajā vai publiskajā sektorā. Tās var būt talkas, kas notiek uz privātas zemes un kam nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību. Tajās atkritumus, ja tādi ir radušies, aizved paši rīkotāji;

-        uzkopšanas talkas ir tās, kas notiek publiskās teritorijās un kam ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums bezmaksas maisu saņemšanai un kam tiek nodrošināta savākto atkritumu izvešana.

Līdz ar labiekārtošanas vai uzkopšanas talkas vietas atzīmēšanu kartē, cilvēks saņems pieeju savam talkas profilam, kas ļaus dalīties ar informāciju par konkrēto talkošanas vietu sociālajos tīklos. Talkas koordinatoriem pašvaldībās tas ļaus labāk komunicēt talkošanas vietas, kā arī apzināt potenciālo talkotāju skaitu tajās. Taču atzīmēšana kartē neaizstās personisku pieteikumu Valmieras Lielās Talkas koordinatoram, ja nepieciešama bezmaksas maisu saņemšana un izvešana no talkas norises vietas. 

Arī šogad Lielās Talkas moto ir “Mēs piederam nākotnei - Latvija pieder nākotnei!” un šogad šim sauklim ir arī papildus vēstījums: “Sakop savu sētu, Tava sēta – Latvija”. Tā mērķis veicināt izpratni, ka mums jārūpējas par savu sētu un pagalmu, kas veido valsti kopumā, jo visa Latvija ir mūsu kopīgā dzīves telpa. Šogad visus aicinām vairāk pievērsties savas apkārtnes sakārtošanai, ievērojot visus sociālās distancēšanās noteikumus. Uzkopjot publiskas teritorijas obligāti lietojami darba cimdi, kas, vēlams, ir vienreiz lietojami un atstājami maisā kopā ar savāktajiem atkritumiem, talkai noslēdzoties. Lielā Talka un Valmieras pilsētas pašvaldība aicina talkot šādi:

-        solo talkas: talkojiet vienatnē, pastaigājoties pa mežu vai citās pilsētas publiskajās dabas teritorijā;

-        duo talkas: talkojiet divatā. Ja esat vienas mājsaimniecības pārstāvji, tad talkojiet droši kopā, ja esat draugi vai paziņas, ievērojiet vismaz divu metru distanci;

-        ģimenes talkas: talkojiet visa ģimene kopā, bet ievērojiet, ka jums jābūt vienas mājsaimniecības pārstāvjiem.

 

 Informāciju sagatavoja:

Līga Bieziņa

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

Tālr.: 64210682; 26495997

12.05.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930