Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Lai Valmierā attīstītu esošos un izveidotu jaunus tūrisma piedāvājumus Igaunijas un Latvijas tūristu piesaistei, aicinām  entuziastus un ekspertus, Valmieras patriotus un draugus – informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, mārketinga, dizaina un tūrisma nozaru pārstāvjus,  rezervēt 27. un 28.jūniju dalībai 24h hakatonā.

Viesi no Igaunijas Valmierā ir primārā ārvalstu tūristu mērķauditorija, kas Valmierā sastopama gan tūrisma un atpūtas vietās, Valmieras Tūrisma informācijas centrā, gan kafejnīcās, restorānos un tirdzniecības vietās. Arī naktsmītņu apkopotā statistika liecina, ka aptuveni 25% no visiem ārvalstu nakšņotājiem Valmierā bijuši tieši no Igaunijas (2019.gada dati). Tāpat Valmiera noteikti ir jaunatklājams tūrisma galamērķis vēl daudziem Latvijas iedzīvotājiem.

“Valmiera ir igauņiem draudzīgākā Latvijas pilsēta. Par ceļotāju no Igaunijas klātbūtni pilsētā pārliecinājāmies neilgi pēc Baltijas valstu robežu atvēršanas. Šovasar arī Latvijas iedzīvotājus aicinām uzdot sev jautājumu, kad es pēdējo reizi biju Valmierā? Pilsētas potenciāls uzrunāt Igaunijas un Latvijas tūristus ir liels un ceram, ka šis tūrisma hakatons būs viena no platformām, kurā atrast vēl neatklātus risinājumus tūrisma veicināšanai. Hakatons būs lieliska iespēja nozares profesionāļiem pieņemt Valmieras izaicinājumu, apliecināt sevi un iegūt vērtīgas balvas,” apciemot Valmieru un piedalīties hakatonā, iedrošina Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Hakatona dalībniekiem 24 stundu garumā tiks nodrošinātas darba telpas, aprīkojums, materiāli, enerģijai – garšīgas un veselīgas ēdienreizes, iespēja apmeklēt tūrisma objektus klātienē, pilnīga esošā tūrisma piedāvājuma informācija. Hakatona noslēgumā katra no jaunizveidotajām komandām prezentēs izstrādāto produkta, piedāvājuma, pakalpojuma ideju vai prototipu, savukārt starptautiska žūrija izvērtēs un noteiks labākos.

Vairāk informācijas un pieteikšanās no 11.jūnija www.valmiera.lv.

Hakatonu organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras Attīstības aģentūru, Valmieras Tūrisma informācijas centru, Vidzemes Augstskolu un Vidzemes Olimpisko centru.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Melece
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Mob. tālr.: 26553317

09.06.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031