Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Pagājušajā nedēļā Ministru kabinetam pastiprinot noteikumus Covid-19 izplatības mazināšanai, izglītības iestādēs turpmāk telpās jānodrošina ne mazāk kā 3 m2 uz 1 skolēnu (1.-6.klase), tāpēc Valmieras Izglītības pārvalde sadarbībā ar skolu direktoriem lēma par attālinātām mācībām  Valmieras Pārgaujas sākumskolas 4.-6.klasei, Valmieras 5.vidusskolas 5.-6.klasei un Valmieras Viestura vidusskolas 5.-6.klasei.

Valmieras pilsētas pašvaldība šo izglītības iestāžu skolēniem, kuri dzīvo Valmierā un līdz šim saņēmuši brīvpusdienas un kuru vecāki atsaucās piedāvājumam par pusdienu piegādi attālinātā mācību procesa laikā, no šodienas, 1.decembra, nodrošinās brīvpusdienu piegādi. Katru darbdienu tiks piegādātas aptuveni 363 porcijas.

Valmieras pilsētas pašvaldības Attīstības pārvaldes Pilsētplānošanas nodaļa sadarbībā ar Valmieras Izglītības pārvaldi izstrādāja brīvpusdienu piegādes maršrutu, ko veiks un piegādi nodrošinās pieci Valmieras skolu minibusi ar uzlīmi “Skolēnu brīvpusdienas”.

Vecāki ir informēti par piegādes vietu un laiku. Porcijas dalīs īpaši norīkoti darbinieki, ievērojot visas drošības un piesardzības prasības. Saņemot pusdienas, būs jāuzrāda skolēna apliecība.

Aicinām ievērot norādīto brīvpusdienu saņemšanas vietu un laiku.  Pusdienu saņemšanas laikā lūdzam ievērot noteikto fiziskās distancēšanās attālumu, lietot sejas aizsargmasku, kā arī izvērtēt skolēna veselības stāvokli, konstatējot elpceļu saslimšanu, norīkot citu atbildīgo brīvpusdienu saņemšanai.

Ēdināšanu nodrošinās SIA “Kantīne B”, kas ir pakalpojumu sniedzējs Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, pamatojoties uz iepirkuma “Ēdināšanas pakalpojumu sniegšana Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs un pansionātā “Valmiera”" rezultātu.

Valmieras pilsētas pašvaldība silto brīvpusdienu piegādes izpildi nodrošina saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumu nr.172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”.

Jāpiemin, ka brīvpusdienu piegāde ārkārtējās situācijas laikā joprojām turpinās projektā “Pumpurs” iesaistītajiem audzēkņiem.

Sadarbojoties Valmieras Izglītības pārvaldei un skolu direktoriem, ir izvērtēts katras skolas klašu skolēnu skaits attiecībā pret telpu platību un tehniskajām iespējām, pedagogu pieejamību ir izstrādāts piemērotākais risinājums turpmākajai mācību organizēšanai. Plašāka informācija par mācību procesa organizēšanu Valmieras skolās no 30.novembra šeit.

 

Informāciju sagatavoja:

Liene Pinne

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

                                                     Mob. tālr.:22464113 


01.12.2020

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930