Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Uzņēmums darbību sāka, veicot pārvadājumus lauksaimniecībā. Bet neilgi pēc tam radās pieprasījums pēc pasažieru pārvadājumiem, lai atvieglotu iedzīvotājiem nokļūšanu darbavietā un atkal mājās. Šodien SIA “VTU Valmiera” 92 autobusi dodas 11 Valmieras pilsētas maršrutos, 25 reģionālajos starppilsētu maršrutos un 61 vietējās nozīmes maršrutā. Sakām paldies uzņēmumam darbiniekiem, pasažieriem, draugiem! Daudz laimes mūsu 75.dzimšanas dienā!

 

1944.gadā Valmieras apriņķa izpildu komiteja pieņēma lēmumu izveidot Valmierā auto bāzi. Tika lemts, ka regulāra satiksme maršrutos Valmiera–Rūjiena un Valmiera–Limbaži tiks nodrošināta vismaz divas reizes nedēļā. Lai to paveiktu, bija nepieciešamas mašīnas. Kauguru karaspēka novietnē tika izformēta armijas rota un uz tās bāzes izveidota transporta vienība – 2.autorota, kur autoparku veidoja sešas automašīnas. Drīz auto parkā bija 24 lietotas, lielākoties ārzemju marku Ford un Chevrolet automašīnas. 1945.gada 1.decembrī uzņēmums tika oficiāli reģistrēts kā Valmieras autobāza Nr.2, kas arī tiek uzskatīts par dibināšanas datumu.

Pirmajos uzņēmuma pastāvēšanas gados pasažierus pārvadāja ar automašīnām, kā arī tehniku izmantoja lauksaimniecības darbos. Pirmie pārvadājumi ar autobusiem sākās vien septiņus gadus pēc uzņēmuma dibināšanas, lai atvieglotu strādājošajiem Valmierā nokļūšanu darbavietā un atpakaļ mājās. 1952.gada 27.februārī  sāka kursēt maršruta autobusi no trīs galapunktiem: Valmieras Viestura vidusskolas, Jāņparka un dzelzceļa stacijas. 1969.gada janvārī atklāts maršruts Valmiera–Rīga. 1960.gados pirmo reizi noteikta uzņēmuma pasažieru un konduktoru kultūra autobusos, piemēram, lai nekāptu autobusos ar netīru apģērbu, lai vienmēr tiktu izsniegta biļete.

“75 gadi uzņēmumam ir vienlaikus gan daudz, gan maz. Mums ir neatsverama pieredze, kā esam kļuvuši par kvalitatīva pakalpojuma sniedzējiem, veicot pasažieru pārvadājumus. Šī ir nozare, kur atslābt nedrīkst, jo esam atbildīgi par pasažieru drošu nogādāšanu galapunktā. Un arī tehnika ir attīstījusies lieliem soļiem. Sākotnēji autobusu karkass bija pat no koka, siltums, protams, salonā nebija. Un šobrīd – komfortabli pārvadājumi, ērta darba vide autobusa vadītājam, kā arī šī gada lielākais notikums, svarīgs punkts uzņēmuma vēsturē – deviņi jauni videi draudzīgie dīzeļa – elektriskie hibrīdautobusi, kas nu jau kursē Valmieras ielās. Mūsu izaugsmē klātesoši ir pasažieri, kopā pieredzam tehnikas attīstību, tāpēc mūsu dzimšanas dienā pateicos gan darbiniekiem, gan mūsu pasažieriem! Kopā esam piedzīvojuši daudz laba, un, neskatoties uz esošo situāciju, kopā mums izdosies arī turpmāk. Daudz laimes!” vēl SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare,

SIA "VTU Valmiera" sabiedrisko attiecību speciāliste

26443410

pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv

vtu-valmiera.lv

01.12.2020

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031