Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

2020. gada pavasarī veiksmīgi tika aizvadīts Kocēnu novada pašvaldības rīkotais konkurss "Novadpētniekam pa pēdām", kurā ikviens interesents tika aicināts pārbaudīt savas zināšanas par Kocēnu novadu. Turpinot iesāktās tradīcijas, radīta jauna spēle “Novadpētnieks CILPO”, kurā izmantoti iedzīvotāju vidū jau labi pazīstamie "cilpošanas" spēles principi.

2021. gadā Vidzemes plānošanas reģions un Vidzemes Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Vidzemes pašvaldībām jau trešo reizi organizē Inovāciju nedēļu. Šoreiz Inovāciju nedēļas pasākumi norisināsies nedaudz atšķirīgā formātā – inovācijas piekritēji visas nedēļas garumā pulcēsies tiešsaistes pasākumos. Kocēnu novads spēli "Novadpētnieks CILPO" atklās tieši Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros. Šajā laikā, kad nav iespējams ceļot un satikties klātienē, Kocēnu novads izmanto inovatīvus, virtuālus rīkus, lai satiktos un ļautu gan novadniekiem, gan novada viesiem plašāk iepazīt Kocēnu novadu.

“Novadpētnieks CILPO” ir aizraujoša spēle par un ap Kocēnu novadu - tā vērtībām, simboliem, interesantiem faktiem, personībām un īpašām vietām. Spēli veido 6 Cilpas, kuras savukārt veido ap 30 dažādi jautājumi, uzdevumi un stāsti. Tā ir pastaigu spēle, ~ 3 km garumā, kuru iespējams spēlēt no jebkuras vietas pasaulē, pat ja neatrodies Kocēnu novadā. Viss, kas vajadzīgs, ir telefons, aplikācija un pašu izvēlēts pastaigu maršruts. Vairāk par to, kas ir cilpošana un kā tā notiek, iespējams iepazīties www.cilpo.lv.

Spēle “Novadpētnieks CILPO” tiks atklāta 26. februārī plkst. 10.00 Kocēnu novada Facebook kontā un tā norisināsies no 26. februāra līdz 28. martam. Naskākajiem un zinošākajiem cilpotājiem būs iespēja balvā iegūt CILPOTĀJU komplektu, kas sastāvēs no pārgājienos noderīgiem atribūtiem, kā arī Kocēnu novada suvenīriem un mājražotāju labumiem. Spēle būs pieejama vietnē www.cilpo.lv arī pēc 28. marta, bet pēc noteiktā spēles laika nebūs iespējams tikt pie iepriekš minētajām balvām.

Spēlē piedalīties iespējams gan individuāli, gan savas mājsaimniecības ietvaros – veidojot komandu. Spēle notiek pastaigas formā, kur izmantojot viedtālruni, dalībnieki ik pēc 100 noietiem metriem saņem kārtējo jautājumu – uzdevumu.

"Viens no šī projekta mērķiem, sadarbojoties ar aktīvā tūrisma centru "Eži", bija radīt interaktīvu, aizraujošu prāta spēli, kas kalpotu kā tūrisma piesaistes instruments un vēsturiska atmiņa par Kocēnu novadu. Līdztekus tā ir arī radoša un pielāgota ideja kā organizēt pasākumus attālināti, apvienojot kultūras, sporta un tūrisma nozares" stāsta spēles idejas līdzautore -  Kocēnu novada domes kultūras un starptautisko sakaru koordinatore Nora Urbāne.

Dalības maksa ir 5 EUR, plašāk par spēli uzzini www.cilpo.lv un spēles “Novadpētnieks CILPO” aktualitātēm seko arī Kocēnu novada Facebook kontā. Par Vidzemes inovāciju nedēļu plašāk uzzini apmeklējot vietni innovation.vidzeme.lv.

Informāciju sagatavoja:
Kristers Blūms
Kocēnu novada domes
Attīstības nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciālists
Mob.tel.: 27333921
E-pasts: kristers.blums PIE kocenunovads PUNKTS lv 

18.02.2021

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930