Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, Kocēnu novada pašvaldība aicina 4. maijā no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 doties uz Sietiņiezi, kur norisināsies Baltā galdauta tirdziņš.

Kocēnu novada mājražotāji, ēdinātāji, zemnieki, kā arī viesi no tuvējiem novadiem būs sagādājuši dažādus labumus, ar ko gan svētkos, gan arī ikdienā rotāt māju un cienāt savus tuvos. Tirdziņā viesosies un ar pašceptām bagetēm cienās šefpavārs, kurš iepazinis teju visu pasaules valstu garšas, bet sirdī joprojām ir diklēnietis – Mārtiņš Sirmais

Pie baltiem galdautiem tirdziņa apmeklētājus gaidīs vīna darītavas “Matilde” un “Berga Vīns”; Kocēnu novada mājražotāja Antra Antonija ar pašceptajām kūkām un cepumiem; mājražotāja Sandra Krīgere ar sulām, sīrupiem un sukāžu produkciju; z/s “Mežmalas” ar spēcinošo smiltsērkšķu produkciju; z/s “Mežvijas” ar garšaugu maisījumiem, sīrupiem, medu; mājražotāja Ruslana Mitničuka ar “Visummila” maizi; SIA “Simple Concept” ar dažādiem skaistiem un vienlaikus arī praktiskiem koka izstrādājumiem; jaunais un inovatīvais uzņēmums “Thunderwood” ar koka izstrādājumiem un mēbelēm,  Katram piemērotāko zāļu tējas maisījumu piemeklēs un par tā vērtīgajām īpašībām pastāstīs zāļu sieva Zeltīte Kaviere, bet piedevai bišu medu piedāvās Santa Biļinska. Tāpat tirdziņā būs iespējams iegādāties “Mežaiņu” mājas kūpinājumus, Ķingu maizi un Rehtšprehera sieru. Valmiermuižas saime ciemosies ar Kokmuižas produkciju un restorāns “Delizia” gādās par gardiem, uz mēles kūstošiem pārsteigumiem. 

Nesteidzīgā gaisotnē Sietiņieža takās klausīsimies dabas skaņās, putnu čivināšanā, elposim svaigu gaisu un atbalstīsim uzņēmējus, iepazīstoties un iegādājoties viņu produkciju. 

Tirdziņa laikā būs iespējams iepazīties ar Kocēnu novada tūrisma piedāvājumu un, pastaigājoties pa dabas taku, bez maksas izspēlēt cilpošanas spēli "Novadpētniekam pa pēdām" un piedalīties ģimeņu piedzīvojumu spēlē

Jau otro gadu Kocēnu novada pašvaldība aicina 4. maijā pie balti klātiem galdiem atbalstīt novada mājražotājus un amatniekus, kuri kopš pandēmijas sākuma ir saskārušies ar dažādiem izaicinājumiem. Pērn pašvaldība aicināja ikvienu doties pie Kocēnu novada uzņēmīgajiem ļaudīm, lai, iegādājoties viņu ražojumus, atbalstītu viņu darbību ne tik vieglajos laikos, savukārt šogad šāda iespēja būs vienuviet – Sietiņiezī. 

Sietiņiezis atrodas Gaujas labajā krastā starp Valmieru un Jāņmuižu. Te izveidota labiekārtota lokveida dabas taka, kurā apskatāms Latvijā un Baltijā lielākais baltā smilšakmens atsegums. Tā kraujas lielākais augstums ir 15 m, bet klinšu garums – ap puskilometru. Klintis ir interesantas ar formu daudzveidību – apskatāmas gan nelielas alas un nišas, gan erozijas gravas, kā arī smilšakmens veidojumi, kas atgādina stabus. Sietiņieža nosaukuma izcelsme tiek saistīta ar daudzajām vientuļo bišu veidotajām aliņām, kas “izcaurumojušas" smilšakmens virsmu kā sietu. No Sietiņieža dienviddaļas paveras skats uz Gaujas senleju, bet tā apkārtnē plešas ainaviski priežu meži.

 

Aicinām ievērot valstī noteiktos Covid-19 ierobežošanas piesardzības pasākumus un individuālo atbildību par savu veselību.

 

Informāciju sagatavojusi: 

Elīna Upīte

Kocēnu novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob.tel.: 26115449

E-pasts: medijiem PIE kocenunovads PUNKTS lv

www.kocenunovads.lv

 

21.04.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031