Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Alūksnes novada domes priekšsēdētāja amatā šodien, 1. jūlijā, ar 8 balsīm “par” ievēlēts līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers (Jaunā VIENOTĪBA).

Pirmajā Alūksnes novada domes jaunā deputātu sasaukuma sēdē bija pulcējušies visi 15 ievēlētie deputāti: Arturs Dukulis, Modris Lazdekalns, Druvis Mucenieks un Artūrs Grīnbergs no Zaļo un Zemnieku savienības, Dzintars Adlers, Maruta Kauliņa un Jānis Skulte no partijas “Jaunā VIENOTĪBA”, Līga Langrate, Verners Kalējs un Modris Račiks no Jaunās konservatīvās partijas”, Druvis Tomsons un Ilze Līviņa no Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Aivars Fomins un Elita Laiva no “VIDZEMES PARTIJAS, politiskās partijas “Latvijas Reģionu Apvienība” un Jānis Sadovņikovs no partijas “Latvijas attīstībai”.

Alūksnes novada domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti trīs kandidāti: Modris Lazdekalns izvirzīja Arturu Dukuli, Maruta Kauliņa izvirzīja Dzintaru Adleru, Verners Kalējs izvirzīja Līgu Langrati. Līga Langrate savu kandidatūru Alūksnes novada domes priekšsēdētāja amatam atsauca.

Par Dzintaru Adleru domes priekšsēdētāja amatā balsoja 8 deputāti - Dzintars Adlers, Maruta Kauliņa, Jānis Skulte,  Līga Langrate, Modris Račiks, Druvis Tomsons, Ilze Līviņa un Jānis Sadovņikovs.

Par Arturu Dukuli domes priekšsēdētāja amatā balsoja 6 deputāti - Arturs Dukulis, Modris Lazdekalns, Druvis Mucenieks, Artūrs Grīnbergs, Aivars Fomins un Elita Laiva.

Abus domes priekšsēdētāja amata kandidātus neatbalstīja Verners Kalējs.

Pēc ievēlēšanas Alūksnes novada domes priekšsēdētāja amatā Dzintars Adlers pateicās deputātiem par atbalstu un iepriekšējo sadarbību.

- Kļūt par Alūksnes novada domes priekšsēdētāju ir liels gods un liela atbildīga pret ikvienu vēlētāju, pret savu novadu un valsti. Es apņemos šo darbu veikt godprātīgi, strādājot katra iedzīvotāja labā, lai mēs nākotnē varētu izpildīt visus tos solījumus, ko esam devuši saviem vēlētājiem. Neapšaubāmi, ka iepriekšējā 12 gadu pieredze pašvaldības darbā mani ir norūdījusi, ir izveidojušies labi kontakti valdībā un ceru, ka, izdosies, izmantojot visus šos sakarus un nākotnē strādātu ciešā sadarbībā ar mūsu valdību un īstenotu tos solījumus, ko solījām saviem vēlētājiem. Ceru izveidot novadā stipru valdību, mans sapnis ir bijis izveidot tādu valdību, kas ir spogulis Ministru kabinetam, lai arī šajā ziņā mēs saņemtu pēc iespējas maksimālu atbalstu, stiprinātu savu novadu, mazinātu sociāli ekonomisko nevienlīdzību starp citām teritorijām un veiksmīgi strādātu. Gods kalpot Alūksnes novadam, - pēc ievēlēšanas sacīja Dz. Adlers, aicinot uz sadarbību gan domes deputātus, gan novada iedzīvotājus.

Sēdes noslēgumā domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers informēja, ka sēde par domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēšanu tiks sasaukta atsevišķi.

Ar sēdes audioierakstu var iepazīties Alūksnes novada pašvaldības mājaslapā www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Par Alūksnes novada domes darbu/Domes sēžu audio ieraksti.

FOTO:

IMG_8873, IMG_8913 – Jaunievēlētais Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers

IMG_8898 – Alūksnes novada domes jaunais deputātu sastāvs pēc pirmās domes sēdes

Evitas APLOKAS foto

 

Sagatavoja: Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālruņi: 64381502; 26646749

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

01.07.2021

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930