Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Varakļānu novada pagaidu administrācija 29.07.2021. pieņēma lēmumu Nr. 3. (sēdes protokols Nr.2.3.§.) “Izsludināt publisko apspriešanu par Varakļānu novada apvienošanos ar apkārtējiem novadiem administratīvi teritoriālās reformas ietvaros”Publiskās apspriešanas periods noteikts no 2021.gada 27.augusta līdz 27. septembrim. Publiskās apspriešanas sanāksme notiks Zoom platformā 2021.gada 23.septembrī.

 

Sanāksmes laiks, kārtība: (tiks ievietots 27. augustā ), saite uz sanāksmi: (tiks ievietots 16.septembrī)

Publiskajā apspriešanā tiek aicināti piedalīties, izteikt viedokli Varakļānu novada iedzīvotāji, uzņēmēji, iestāžu darbinieki, organizāciju pārstāvji, pašvaldības pakalpojumu saņēmēji un sadarbības partneri, peronas, kuras nodarbinātas, kuru īpašumā, lietošanā atrodas īpašums Varakļānu novadā (mērķgrupa).

Interesenti, kuri vēlas piedalīties un izteikt viedokli sanāksmē, jāpiesakās iesniedzot reģistrācijas anketu līdz 16. septembrim: (tiks ievietota 27.augustā). Apstiprinājums sanāksmes dalībai vai atteikums tiks nosūtīts līdz 20.septembrim uz anketā norādīto e-pastu. Dalībniekiem pieslēdzoties sēdes tiešsaitē, dalība atļauta videokonferences režīmā (ar attēlu), norādot vārdu un uzvārdu.

Klausītājiem sanāksmes videokonferenci vērot būs iespējams tiešsaistē Varakļānu pašvaldības mājas lapā. Publiskās apspriešanas sanāksmes videokonference, saistītie dokumenti, kopsavilkums ar rezultātiem – sabiedrības iebildumi un priekšlikumi - tiks publicēti Varakļānu novada pašvaldības interneta vietnē, sadaļā "Sabiedrības līdzdalība": www.varaklani.lv

 

Balstoties uz “Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likums” 30.pantu, Varakļānu novada pašvaldība organizē publisko apspriešanu par Varakļānu novada apvienošanos ar apkārtējiem novadiem administratīvi teritoriālās reformas mērķu sasnsiegšanai, plānojot apvienošanos īstenot kā sadarbības formu ar apkārtējiem novadiem primāri civilās aizsardzības, izglītības un atkritumu apsaimniekošanas jomā. Publiskajai apspriešanai virzītais plānojums un publiskās apspriešanas sanāksmes kārtībā ietverti jautājumi, kuri tieši skar administratīvās teritorijas reformu un pašvaldības, tās institūciju kompetenci.

Publiskās apspriešanas mērķis ir noskaidrot mērķgrupas viedokli, intereses attiecībā uz  Varakļānu novada pašvaldības redzējumu par pašvaldības darbību, autonomo funkciju īstenošanu, kā redzējums skaidrots “Varakļānu novada pašvaldības darbības plānojums, īstenojot administratīvi teritoriālās reformas mērķu sasniegšanu, saglabājot Varakļānu novada administratīvās teritorijas robežas”, īstenojot piekritīgā plānošanas reģiona attīstības stratēģiju, Latvijas Republikas normatīvo aktu prasības, administratīvi teritoriālās reformas vadlīnijas, uzdevumus un izstrādes mērķus: izveidot ekonomiski attīstīties spējīgu administratīvo teritoriju ar vietējo pašvaldību, kas spēj nodrošināt tai likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā un sniegt iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām.

 

Ar publiskās apspriešanas paziņojumu, sanāksmes kārtību un plānojumu iespējams iepazīties:

  1. elektroniskā veidā pašvaldības interneta vietnē www.varaklani.lv;
  2. drukātā formātā Varakļānu pilsētas bibiliotēkā, Murmastienes un Stirnienes bibiliotēkā;
  3. drukātā formātā vietējā avīzē “Varakļōnīts”.

Priekšlikumus un iebildumus iespējams iesniegt rakstveidā līdz 2021.gada 27.septembrim (saņemšanas datums):

1.  nosūtot pa pastu vai ievietojot pastkastē Varakļānu novada pašvaldībā, Rīgas iela 13, Varakļāni, Varakļānu novads, LV-4838;

2. elektroniski parakstītu iesniegumu nosūtot uz e-pastu varaklani PIE varaklani PUNKTS lv;

Informācija par publisko apspriešanu un konsultāciju pieteikšana sazinoties ar Varakļānu novada pašvaldības juristi Ēriku Jermanovu pa tālruņa nr. 64860840,  e-pasts: erika.jermanova PIE varaklani PUNKTS lv

06.08.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031