Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Ar piesātinātām diskusijām, pavāru konkursiem un produktu kvalitātes testēšanu 1.oktobrī Hanzas peronā Rīgā aizvadīts ikgadējais “Novada Garša 2021” noslēguma pasākums, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC), sadarbojoties ar Pavāru klubu. Apkopotos rezultātus paziņoja un godalgas pasniedza “Novada Garšas” komanda un LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

            “Novada Garša” Produktu kvalitātes konkursā tika vērtēta arī Valmieras novada mazo ražotāju produkcija. Valmieriete Zita Petruseviča ar saviem gardajiem ievārījumiem ieguva visu pakāpju godalgotās vietas – bronzas, sudraba un zelta. Žūrija īpaši izcēla Zitas gardā ievārījuma garšas nianses. Rūjienas puses uzņēmēju SIA “Kunturi” gaļas produkti saņēma trīs sudraba godalgas, Alises Zariņas kazas sieri novērtēti ar divām sudraba un vienu bronzas godalgu. SIA “Vīna darītava Matilde” no Kocēnu pagasta ražotais aveņu, upeņu pussaldais vīns - sudraba, bet melleņu ozollapu pussausais vīns un dzērveņu pussaldais vermuts – bronzas godalgas.

            “Prieks par mūsu uzņēmējiem, ražotājiem par dalību šajā pasākumā. Varam vien novēlēt kvalitatīvākus un raženākus nākotnes plānus, lai varam lepoties turpmāk un iespējams arī ar vairākiem dalībniekiem un to produktiem,” saka Ineta Andersone, “Novada Garša” Vidzemes projektu vadītāja.

“Novada Garša 2021” ir konkurss visiem Latvijas pārtikas ražotājiem, kuri savus produktus ražo nelielā apjomā. Konkursa dalībnieki ir pārtikas ražotāji, kuru jaudas parasti ir nelielas, tie piedāvā gan tradicionālus, gan inovatīvus, veselīgus, augstas kvalitātes un bieži vien ar rokām izgatavotus produktus. Konkurss notika otro gadu un mazo ražotāju interese par iespēju gūt profesionālas žūrijas vērtējumu savam produktam bija milzīga – ja pērn tika iesniegti 72 produkti, tad šogad to skaits sasniedza 175. Produktus vērtēja starptautiska žūrija, kā arī šefpavāri Andris Rūmītis, Žanis Raivo Beihmanis, Ingmars Ladigs, Aigars Lūkstiņš, Oksana Gapejeva, Jānis Kaļķis un Ina Poļiščenko. Pirmo reizi produktu vērtēšanā piedalījās arī pārtikas tehnologi no Latvijas Lauksaimniecības universitātes - Dace Kļava un Sandra Īriste. Jaunajā konkursa kategorijā “Medus”, žūrijā bija bitenieks ar pieredzi - Jānis Vainovskis, SIA Meduspils, Latvijas Biškopības biedrība pārstāvis.

Zīmols “Novada Garša” ir ilgtspējīga  vietējās pārtikas sistēma, kas nodrošina Latvijas  izcelsmes pārtikas produktu izsekojamību un kvalitāti. Ar zīmola “Novada Garša” palīdzību, Latvijas iedzīvotāji un mūsu valsts viesi gūs pilnīgu pārliecību, ka katrā Latvijas reģionā ir īpaši pārtikas produkti un to gatavotāji, kuri galvenokārt izmanto vietējo produktu. Ar šo pārliecību ikviens droši varēs sacīt, ka - novada garša spēj būt katram sava, tomēr visiem tā būs viena un ar citām nesajaucama - Latvijas garša.

Informāciju sagatavoja:

Ginta Gailīte

Valmieras novada pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste,

tālr. 64715660

08.10.2021

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930