Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

29. aprīlī diplomātiskajā vizītē Valmieras novadu apmeklē Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Bramels (Paul Brummell).

Vizītes ieskaņā Lielbritānijas vēstnieks Pols Bramels un Lielbritānijas vēstniecības politisko, preses un sabiedrisko attiecību vadītājs Elmārs Sveķis viesojās Kocēnos, kur pie Kokmuižas pils kopā ar Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku un domes priekšsēdētāja vietnieku izglītības, kultūras un sporta jautājumos Jāni Olmani iestādīja Karalienes Zaļās Lapotnes koku Vidzemē. Karalienes Zaļā Lapotne ir unikāla koku stādīšanas iniciatīva, kas izveidota, lai atzīmētu Viņas Majestātes platīna jubileju 2022. gadā – Elizabete II ir pirmais britu monarhs, kurš valda jau 70 gadu. Lai atzīmētu šo gadadienu, Lielbritānijā norisinās dažādi pasākumi un iniciatīvas. Viens no tiem ir veidot Karalienes Zaļo Lapotni, stādot kokus nākamajām paaudzēm. Lielbritānijas vēstniecība uzsākusi šo iniciatīvu īstenot arī Latvijā, veidojot Karalienes Elizabetes II Zaļo Lapotni un stādot koku katrā Latvijas kultūrvēsturiskajā novadā – Latgalē, Vidzemē, Kurzemē un Zemgalē. Vēstniecība šo iniciatīvu saskata kā simbolisku veidu, kā stiprināt saiknes starp Latviju un Lielbritāniju, ņemot vērā ievērojamo Latvijas diasporas klātbūtni Apvienotajā Karalistē.

Karalienes Zaļās Lapotnes koks Vidzemē rotās Kokmuižas pils vēsturiskā kompleksa teritoriju, kur iecerēts atjaunot seno ābeļu dārzu. Bramela kungs kopā ar Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku topošajā parkā iestādīja divas ābeles. Jāatzīmē, ka Kokmuižas parks savulaik varēja sacensties ar krāšņajiem puķu dārziem Holandes Keukenhofā. 18. gs. beigās tēva muižā te savas daiļdārznieka iemaņas aizsāka vēlākais Krimas botāniskā dārza direktors Nikolajs Anders fon Hārtviss. Angļu stila parku paplašināja Šrēderu dzimtas saimniekošanas laikā.

Vizītes turpinājumā Bramela kungs apmeklēs atjaunoto Jāņa Daliņa stadionu un jaunuzcelto vieglatlētikas manēžu, sporta un aktīvās atpūtas parku “Mežs”, viesosies Vidzemes Augstskolā, kur tiksies ar rektora amata pienākumu izpildītāju Agnesi Dāvidsoni. Viesošanās Valmieras novadā noslēgumā vēstnieks apmeklēs Valmiermuižas alus darītavu, kur arī iepazīs Valmieras vīziju un paveikto ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 titulu.

Attēlā: Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks (no kreisās) un Lielbritānijas vēstnieks Pols Bramels/ Publicitātes foto.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: elina.upite PIE valmierasnovads PUNKTS lv
Mob.tālr.: 26115449

29.04.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930