Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Ar daudzveidīgu bezmaksas sporta pasākumu programmu no 23. līdz 30. septembrim Latvijā un Eiropā jau septīto gadu notiks Eiropas Sporta nedēļa. Tās laikā arī Valmieras novadā notiks dažādi sportiski un izglītojoši pasākumi, kas domāti ikvienam neatkarīgi no vecuma vai fiziskās sagatavotības ar mērķi mainīt iedzīvotāju paradumus un aicināt būt fiziski aktīvākiem.

Jau dienu pirms Eiropas Sporta nedēļas sākuma, 22. septembrī, Valmieras Olimpiskā centra futbola laukumā tiks organizētas Valmieras pirmsskolas izglītības iestāžu bērnu sporta spēles “Apkārt sporta pasaulei". Piektdien, 23. septembrī, atklājot sportiskiem pasākumiem piepildīto nedēļu, Valmierā notiks Latvijas Orientēšanās nakts 2022, kas ir aizraujošas trīs stundu sacensības rogainingā un ik gadu pulcē dalībniekus no visas Latvijas. Tās turpinās Ģimeņu velobrauciens Naukšēnos un Sedas sporta spēles. Savukārt 25. septembrī sporta entuziasti un piedzīvojuma meklētāji aicināti piedalīties sacensībās "Noskrien vasaru pretī rudenim", kas notiks Mazsalacas ainaviskākajās vietās – Skaņākalna un Salacas ielejas dabas takās.

Eiropas Sporta nedēļas laikā būs iespēja uzspēlēt arī disku golfu Vaidavā un piedalīties vairākos pasākumos, kas notiks netradicionālā formātā diennakts tumšajā laikā. Piemēram, Disko fitness Matīšu Tautas namā, Blackminton (krosmintona nakts variants) Brenguļu Sporta centrā “Kaimiņi” un Nakts peldējums Valmieras peldbaseinā, kura laikā būs iespēja ne vien izbaudīt peldi mūzikas un īpaša apgaismojuma pavadījumā, bet arī izaicināt sevi pusstundas peldējumā. Nakts peldējums vienlaikus norisināsies Valmierā, Siguldā un Rīgā.

Sporta nedēļu noslēgs “Sportiskais vakars Rūjienā” un nūjošanas nodarbība "Uzaicini senioru uz nūjošanas pastaigu". Kā arī, atzīmējot Starptautisko senioru dienu, 1. oktobrī visi seniori aicināti doties īpaši šai dienai veltītā nūjošanas pārgājienā (tikšanās vieta – Valterkalniņā, Valmierā) ar siltas tējas un uzkodu baudīšanu pārgājiena noslēgumā.

Plašāka informācija mājaslapā: valmierasnovads.lv vai https://beactive.lv/pasakumu-karte/

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, lai rosinātu sportu un fiziskās aktivitātes Eiropā. Tās ietvaros pavisam 41 Eiropas valstī tiks organizēti jauni pasākumi un izmantotas esošās iniciatīvas, kas jau tagad veiksmīgi īstenotas Eiropas, valsts, reģionālā vai vietējā mērogā. Eiropas mēroga kampaņa mudina eiropiešus būt aktīviem (#BeActive) ne tikai Sporta nedēļā, bet visu gadu.

Informāciju sagatavoja:
Monta Freivalde
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

 

 

.

20.09.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930