Arhīva kalendārs

« August 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) sadarbībā ar Vidzemes, Kurzemes, Latgales, Rīgas un Zemgales plānošanas reģioniem organizē konkursu Latvijas Republikas pašvaldībām “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās”.

Konkurss tiek organizēts, lai atbalstītu pašvaldību darbu remigrācijas sekmēšanai – katrā plānošanas reģionā noteikt ne mazāk kā četras pašvaldības, kuras īsteno un plāno īstenot daudzveidīgus atbalsta pasākumus remigrācijas sekmēšanai un sniegt finansiālu atbalstu pašvaldību projektiem, kas vērsti uz remigrācijas sekmēšanu (turpmāk – atbalsts).

Projekta ietvaros pašvaldības ir aicinātas plānot sekojošas aktivitātes:

  • Informatīvu materiālu sagatavošana, sabiedriskās attiecības
  • Vizītes pie diasporas
  • Semināri un apmācības

Kā arī citas aktivitātes, kurās būtu nepieciešams atalgojums iesaistītajām personām,  projekta iesniedzējam, tā sadarbības partnerim vai citas pašvaldības, diasporas vai remigrantu pārstāvim,  ja viņš ir iesaistīts aktivitātēs atbilstoši iepriekš nosauktajiem punktiem.

Konkursā tiks vērtēti pašvaldību īstenotie un plānotie atbalsta pasākumi remigrācijas sekmēšanai, atbalsta pasākumu sasniegtie un plānotie rezultātus, kā arī sadarbība ar plānošanas reģiona remigrācijas koordinatoru. Kopējais atbalsta apmērs katrā plānošanas reģionā ir EUR 40 000, piešķirtais finansējums vienai pašvaldībai nedrīkst pārsniegt EUR 10 000.

Piešķirtais atbalsts jāizlieto līdz 2020. gada 31. maijam, izmantojot to remigrācijas atbalsta pasākumu ieviešanai vai nodrošināšanai atbilstoši Konkursa dalībnieka pieteikumā norādītajai informācijai.

KONKURSA NOLIKUMS: ŠEIT.

Konkursa dalībniekiem pieteikumu dalībai konkursā jāiesniedz līdz 2019.gada 27. augustam, nosūtot  to elektroniski katrai attiecīgajai plānošanas reģiona Vērtēšanas komisijai, Vidzemes plānošanas reģionam – vidzeme PIE vidzeme PUNKTS lv.

Konsultācijas par konkursu Vidzemē iespējams saņemt, sazinoties ar plānošanas reģiona remigrācijas koordinatori Iju Grozu telefoniski 29287585 vai rakstiski uz e-pastu ija.groza PIE vidzeme PUNKTS lv

2018. gadā pēc līdzīga principa tika organizētas pilotpašvaldības remigrācijas veicināšanai ar iespēju saņemt valsts līdzfinansējumu aktivitātēm saistībā ar remigrācijas tēmu. Vidzemē finansējumu ieguva Smiltenes un Gulbenes novada pašvaldības.

Informāciju sagatavojusi:
Kaiva Anna Upleja,
Vidzemes plānošanas reģiona pārstāve,
E-pasts: kaiva.upleja PIE strategies PUNKTS lv.

24. un 25. augustā notiks 24. un 25. augustā notiks Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) rīkotās "Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta ceļotāju dienas". Divās dienās, 14 pasākumos būs iespēja iepazīt Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta novadu īpašās dabas un kultūrvēsturiskās vietas. Daudzveidīgajā programmā sev interesējošus pasākumus atradīs gan ģimenes ar bērniem, gan profesionāli dabā gājēji. Būs iespēja izbraukt gan ar velosipēdu, gan izstaigāt purvu ar speciālām purva kurpēm.

Pilna pasākuma programma pieejama DAP mājas lapā: https://www.daba.gov.lv/public/lat/aktualitates/ziemelvidzemes_celotaju_dienas/.

Informāciju sagatavojusi:
Arta Krūmiņa
Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta koordinatore
Dabas aizsardzības pārvalde Vidzemes reģionālā admnistrācija

7. augustā Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas zālē, Pasta ielā 26, pulksten 14.00 Apes novada iedzīvotāji tiek aicināti uz tikšanos ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci, lai diskutētu par vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu.

Diskusiju vadīs laikraksta “Latvijas avīze” galvenās redaktores vietnieks Ivars Bušmanis.

2. augustā Valmierā darba vizītē viesojas Apvienotās Karalistes vēstnieka Latvijā vietniece Ruth Rajavejjabhisal, vēstnieka politiskā padomniece Marta Rikša un vēstniecības korporatīvo pakalpojumu vadītājs Igors Klapenkovs.

Vizītes sākumā Apvienotās Karalistes vēstniecības pārstāvji tikās ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku un izpilddirektores vietnieci Daci Jasi, lai pārrunātu aktualitātes, stiprinātu attiecības, iepazītos ar pilsētas attīstības plāniem, kā arī apspriestu turpmākās sadarbības iespējas.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Apvienotās Karalistes vēstnieka Latvijā vietniece Ruth Rajavejjabhisal. 

Vizītes turpinājumā Apvienotās Karalistes vēstniecības pārstāvji apmeklēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Valmieras biznesa inkubatoru, lai iepazītos ar tā darbību un uzņēmumiem, kas ir tā dalībnieki.

Savukārt plkst. 18.00 viesi dosies uz koncertzāli “Valmiera”, kur tiks demonstrēta dokumentālā īsfilma “Sabiedrotais. Lielbritānijas loma Latvijas cīņā par neatkarību 1918. un 1919. gadā”. Filmu veidojusi “Studija Lokomotīve” ar Apvienotās Karalistes vēstniecības finansiālu atbalstu.

Vizītes noslēgumā plkst. 20.00 viesi no Apvienotās karalistes vēstniecības Latvijā apmeklēs Valmieras vasaras teātra festivāla izrādi Zinātniskās īstenības piedzīvojumu “Stacija Nezinkaskuriens”. Izrādi atbalsta British Council pārstāvniecība Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Liene Pinne
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.:22464113

 

Tiek turpināts darbs pie Ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plāna izstrādes. Lai identificētu potenciālos rīcības plānā iekļaujamos pasākumus, uz diskusiju tiek aicināti arī novada iedzīvotāji. Projekta “LIFE ADAPTATE” ietvaros Smiltenes novada dome ir uzsākusi darbu pie Ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plāna izstrādes, ar kuru tiks aizstāts spēkā esošais Ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāns. Esošā plānā ir iekļautas aktivitātes, kas pamatā fokusējas uz pašvaldībā radītās negatīvās ietekmes uz vidi mazināšanu. Taču apzinoties, ka klimata pārmaiņas ir neizbēgams process, kas sev līdzi nes dažādus riskus, esošais plāns tiks ne tikai atjaunināts, bet arī papildināts ar klimata risku novērtējumu un pasākumiem, kas ir vērsti uz pielāgošanos klimata pārmaiņām.

Šā gada 28. martā jau notika pirmā sanāksme, kurā tika pārrunāti klimata pārmaiņu riski Smiltenes novadā, kā arī iepazīstināti ar veikto risku un ievainojamības novērtējumu Smiltenes pašvaldībai un diskusijas gaitā identificēti potenciālie pasākumi, ko iekļaut Ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plānā. Sanāksmē piedalījās gan pašvaldības pārstāvji, gan valsts atbildīgo institūciju pārstāvji, gan iedzīvotāji.

Šobrīd ir sagatavota Ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plāna 1. redakcija, tādēļ visas ieinteresētās puses ir aicinātas uz otro sanāksmi 9. augustā plkst.10.00, Dārza ielā 3, Smiltenē (domes sēžu zālē), kuras mērķis ir detalizētāk apspriest potenciālos pasākumus klimata pielāgošanās jomā, kā arī uzklausīt ieteikumus, precizējumus. Uz sanāksmi tiek laipni gaidīts ikviens novada iedzīvotājs!

Sīkāka informācija par projektu: www.lifeadaptate.eu.

Informāciju sagatavoja,

Ieva Dille
Smiltenes novada domes
Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja
E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv;
Mob.tel. 29613117
www.smiltene.lv