Arhīva kalendārs

« March 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Valmieras pilsētas pašvaldība pastiprina Covid-19 izplatīšanās ierobežošanas pasākumus. No 23.marta apmeklētājiem tiek slēgti pilsētā esošie rotaļu laukumi Meža ielā, Semināra ielā un Beātes ielā pie Dzirnavu ezeriņa. Rotaļu laukumi Meža ielā un Semināra ielā ir ar sētu un slēdzami, taču rotaļu laukums pie Dzirnavu ezeriņa ir daļēji slēgts, tāpēc aicinām ievērot brīdinājuma zīmes. Savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu rotaļu laukumi arī pirms ārkārtējās situācijas Valmierā nebija pieejami plašākai publikai. Rotaļu laukumi daudzdzīvokļu namu pagalmos jāierobežo namu apsaimniekotājiem.

          Šāds lēmums pieņemts, jo rotaļu laukumos ir grūti ievērot sociālās distancēšanās noteikumus, kā arī tajos pastāv liela netiešo kontaktu iespējamība un dezinfekcija pēc katra rotaļu laukuma apmeklētāja kontakta ar virsmām nav iespējama.

          Aicinām vecākus pārrunāt ar bērniem drošības pasākumus un to nepieciešamību, jo pulcēšanās ierobežojumi un sociālās distancēšanās noteikumi ir jāievēro arī bērniem un jauniešiem.

          Valmieriešus aicinām pēc iespējas mazāk atrasties sabiedriskās vietās, brīvo laiku pavadīt svaigā gaisā, dodoties pastaigās dabā uz vietām, kur mazāk cilvēku. Ierosmei Valmieras tūrisma informācijas centra piedāvātie maršruti: http://visit.valmiera.lv/lv/ko_redzet_un_darit/marsruti/pastaigu_marsruti/. Arī pastaigas laikā stingri jāievēro 2 metru attālums no citām personām, lai izvairītos no inficēšanās. Tāpat pēc pastaigas rūpīgi jāmazgā rokas, jāizvairās pieskarties sejai (acīm, mutei vai degunam), jāklepo un jāšķauda saliektā elkonī vai vienreizēji lietojamā salvetē, kas pēc tam jāizmet atkritumu tvertnē.

         Iedzīvotājiem, kuri atgriezušies mājās no ārzemēm, obligāti jāievēro 14 dienu pašizolācija! Redzot pārkāpumus, lūgums zvanīt 8484.

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Melece
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Mob. tālr.: 26553317