Arhīva kalendārs

« October 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Viņiem piemīt milzīgas darbaspējas, un ticībā tam, ka izdosies, viņi pārliecina. Un izdodas! Viņuprāt, augt ir ļoti svarīgi. Viņi tic, ka iedomāto var izdarīt, kaut arī citi tam vēl nav noticējuši. Viņu spēks ir zinātkāre – izzināt, izstāstīt, izprast, izjust – un par visu priecāties, it kā tas vēl nebūtu bijis. Arī mieru viņi prot, kad doma kļūst stipra un skaista. Viņi spēj saķert tavu domu un pārvērst par pārdomu. Viņiem piemīt sirds siltums. Viņi dod, un nekas no tā neiet mazumā.

Apbalvojumu “Goda valmierietis 2020” un “Gada valmierietis 2020” saņēmējus svinīgā ceremonijā sveiks 14.novembrī.

Par lielajām darba spējām un entuziasmu, daudzu gadu garumā veidojot svētku noformējumu Valmierai nozīmīgās gadskārtu un svētku norisēs, par ilggadēju darbu Valmieras Drāmas teātrī, piedaloties teātra dekorāciju veidošanā, par attieksmi pret darbu, dzīvesprieku un sirds siltumu apbalvojums “Goda valmierietis” piešķirts Valmieras Kultūras centra māksliniecei (pilsētas svētku noformējumu autorei), Valmieras Drāmas teātra dekoratorei Intai Skrastiņai.

Par ieguldījumu lidmodelisma nozares popularizēšanā Latvijā, par devumu Valmieras tehniskās jaunrades attīstībā, nododot pieredzi bērniem un jauniešiem un ieinteresējot viņus inženierzinātnē, kā arī par teicamiem rezultātiem, piedaloties Latvijas un pasaules mēroga lidmodeļu sacensībās, apbalvojumu “Goda valmierietis” saņems Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” pedagogs Gunārs Puriņš.

Par nenogurstošu spēju dalīties ar savu talantu, ko novērtējuši iedzīvotāji gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām, par nemitīgu darbu, sekojot savam aicinājumam, par neizsmeļamu dzīvesprieku un īpašu pasaules redzējumu, kā arī dāsnumu, dāvinot Valmieras muzejam gleznas, apbalvojums “Goda valmierietis” piešķirts māksliniekam Pēterim Postažam.

Apbalvojumu “Goda valmierietis” par radošu sadarbību ar Valmieras Mūzikas skolu, iesaistoties kultūras dzīves bagātināšanā Valmierā, par mīlestību pret mūziku, to spējot apliecināt, uzstājoties publikai Latvijā un ārpus valsts robežām, kā arī kā Valmieras Mūzikas skolas absolventam neaizmirstot saikni ar Valmieru un iedvesmojot jaunos talantus, saņems komponists Arturs Maskats.

Par mīlestību pret Latviju, kopā ar ģimeni izciešot izsūtījuma sāpes un postu, tomēr spējot atgriezties Latvijā un šeit atrast izaugsmes iespējas, par nesavtīgu devumu, daudzu gadu desmitu garumā brīvprātīgi palīdzot ikvienam, kuram tas nepieciešams, par kristīgo vērtību stiprināšanu, čaklumu, sirsnību un rūpēm, meklējot iespējas, kā sniegt atbalstu līdzcilvēkiem, apbalvojums “Goda valmierietis” piešķirts pensionārei, Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas draudzes kalpotājai Mārai Silvijai Rozenbergai.

Apbalvojumu “Gada valmierietis” par atbildīgu darbu, nosvērtu rīcību COVID-19 ierobežošanas un ārkārtējās situācijas laikā, strādājot arī ārpus darba laika, sniedzot padomu Valmieras mediķiem, pilsētas pašvaldības un tās iestāžu vadītājiem un darbiniekiem, pacientiem, iedzīvotājiem, kā arī mediju pārstāvjiem, par ilggadēju, godīgu un nesavtīgu ārsta darba pienākumu pildīšanu saņems Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta Vidzemes reģiona nodaļas epidemioloģe Areta Vītola.

Apbalvojumu “Gada valmierietis” par grāmatas “MINI” izdošanu, par mīlestību pret Valmieru, ko viņa dēvē par radīšanas pilsētu, par īpašo dzejnieces rokrakstu, kam svarīga nozīme Latvijas literatūrā, par iesaistīšanos Valmieras kultūras norisēs saņems dzejniece Tamāra Skrīna.

Par stabila un droša uzņēmuma izveidi, atgriežoties Valmierā pēc Lielbritānijā nodzīvota laika, par līdzcilvēku iedvesmošanu darboties savas valsts un pilsētas attīstības labā apbalvojums “Gada valmierietis” piešķirts SIA “DentaM” vadītājam Mārtiņam Vabulim.

Apbalvojuma saņēmējiem tiks pasniegts Valmieras pilsētas pašvaldības atzinības raksts un īpaši izgatavota piemiņas nozīmīte – Valmieras izaugsmes medaļa, kurā iegravēts apbalvojuma saņēmēja vārds un uzvārds.

Laikā no 2.septembra līdz 4.oktobrim iedzīvotāji bija aicināti izvirzīt kandidātus apbalvojumu saņemšanai, lai pateiktos cilvēkiem, kuri veicinājuši Valmieras attīstību, izaugsmi, iedzīvotāju labklājību un pilsētas atpazīstamību. Atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības nolikumam “Par Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojumiem” visus kandidātus izvērtē un apbalvojumu ieguvējus apstiprina Valmieras pilsētas pašvaldības dome.

Valmieras pilsētas apbalvojumi “Goda valmierietis” un “Gada valmierietis” tiek piešķirti kopš 1999.gada.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

 

Lai atbalstītu iedzīvotājus teritoriju uzkopšanā, Valmieras pilsētas pašvaldība pagarina rudens lapu vākšanas akciju līdz 18.novembrim. Iepriekš plānotais akcijas periods bija noteikts no 1. līdz 30.oktobrim.

Akcijas noteikumi paliek nemainīgi - akcijas laikā Valmieras pilsētā deklarētie iedzīvotāji, fiziskas personas, kuru mājsaimniecībām noslēgts līgums ar SIA ZAAO (ZAAO) par sadzīves atkritumu izvešanu, Eko laukumā Dzelzceļa ielā 5 bez maksas varēs nodot rudens lapas. Tās var vest jebkāda izmēra maisos, taču lapas no maisiem EKO laukumos būs jāizber. Zāle, dārzeņu atliekas, zari un laksti akcijas ietvaros netiks pieņemti bez maksas, tos visu gadu EKO laukumā Dzelzceļa ielā 5 var nodot saskaņā ar ZAAO noteikto cenrādi.

Mājsaimniecības, kuru piegulošajās teritorijās aug ozoli, akcijas laikā var pieteikt ar lapām piepildīto 1,1 m3 specializēto (big-bag) maisu bezmaksas izvešanu. Ar mājsaimniecību adresēm, kas ir iekļautas atbalstāmo adrešu sarakstā, iespējams iepazīties Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Pakalpojumi” – “Atkritumu apsaimniekošana” – “Rudens lapu akcija 2020”, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldē Lāčplēša ielā 2 Valmierā, 215.kabinetā. Jautājumu gadījumā lūgums sazināties darba dienās darba laikā pa tālruni 28314534. Maisiem saturot citu saturu (zāle, dārzeņu atliekas, zari, plastmasas maisi u.c.), bezmaksas izvešana netiks nodrošināta.

Par maisu izsniegšanu un savākšanu mājsaimniecības pārstāvim pašam jāvienojas ar ZAAO, sazinoties darba dienās darba laikā pa tālruni 29225862 vai e-pastā pieteikums PIE zaao PUNKTS lv. Saskaņā ar ZAAO noteikto cenrādi pakalpojums pieejams arī tiem iedzīvotājiem, kuru mājsaimniecības nav atbalstāmo adrešu sarakstā.

Eko laukuma Dzelzceļa ielā 5 darba laiks pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās, piektdienās ir no plkst.9.00 līdz 13.00 un no plkst.14.00 līdz 18.00, trešdienās no plkst.10.00 līdz 13.00 un no plkst.14.00 līdz 19.00, sestdienās un svētdienās no plkst.10.00 līdz 14.00.

Lapu un citu zaļo atkritumu dedzināšana Valmieras pilsētā ir aizliegta, jo tās radītie dūmi rada cilvēku veselībai un videi kaitīgu piedūmojumu. Par šī aizlieguma pārkāpšanu ir paredzēta administratīva atbildība. Rudens lapas ne vienmēr pilnā apjomā ir izmantojamas komposta veidošanai. Tādēļ, finansējot rudens lapu akciju, Valmieras pilsētas pašvaldība atbalsta iedzīvotājus īpašumu un tiem piegulošo teritoriju sakopšanā.

Informāciju sagatavoja:

Līga Bieziņa

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

Tālr.: 64210682; 26495997

Šajā nedēļas nogalē,  no 31.oktobra līdz 8.novembrim, Cēsīs jau trešo gadu notiks Cēsu Rudens restorānu nedēļa. Cēsniekiem un pilsētas viesiem būs lieliska iespēja baudīt izsmalcinātus ēdienus par īpaši draudzīgām cenām. Gardēžus ieturēt maltīti aicinās Cēsīs un apkārtnē iemīļoti seši restorāni – viesnīcas “Villa Santa” restorāns, restorāns “Jāņoga”, viesnīcas “Jonathan SPA Estate” restorāns, restorāni “Kārļamuiža” un “Ungurmuiža”, kā arī H.E. Vanadziņš. Ziemeļu restorāns.

Vai rudenim ir garša? Un smarža? Jā! Gaisā vējo saldens ābolu un dzērveņu aromāts, kurš sajaucas krāsaino rudens lapu  un zemes smaržu. Bagātīgā rudens raža sniedz lieliskas iespējas gardiem un  burvīgiem ēdieniem. Baudi rudens dūmakaino, bagātīgo un sātīgo garšu Cēsu rudens restorānu nedēļā!

Kā ierasts restorānu viesi varēs baudīt trīs kārtu maltīti. Akcijas dalībnieki piedāvās vienu īpašo piedāvājumu 20,00 EUR vai 25 EUR vērtībā. Ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienā piedāvātā ēdienu klāsta, sniedzot neatkārtojamu gastronomisko baudījumu.

H.E. Vanadziņš. Ziemeļu restorāna šefpavārs galdā cels tītara gaļas balotīni ar sviesta ķirbja biezeni, kūpinātu burkānu un kardamona sviestā ceptiem cukurzirņiem. Restorāns savā ēdienkartē izcels arī citus sezonas produktus – dzērvenes, cidonijas, ķirbi, bietes un riekstus, kā arī plūškoka ogas.

Uz oglēm cepts puravs ar zilā siera mērci, trifelēm un kastaņiem – tā ir restorāna “Jāņoga” pavāru sagatavotā uzkoda, kuru varēs baudīt restorānu nedēļas ietvaros. Radošā restorāna komanda apmeklētājus lutinās arī ar rudens dārzeņiem, zandarta fileju un risoto.

Garšu piedzīvojumā doties varēs uz viesnīcas “Villa Santa” restorānu. Atraktīvais restorāna šefpavārs būs sagatavojis jēra gaļas terīni zeltainā garšaugu panējumā ar cukurzirņu biezeni. Restorāna ēdienkartē būs arī citi gardumi – mango un garneļu tartars, pikšas fileja, ravioli ar ķirbi un kraukšķīgā filo mīkla ar ābolu un melno plūmju džemu.

Jonathan SPA Estate restorāns piedāvās medū glazētu pērļu vistas fileju ar ceptiem sakņu dārzeņiem. Rudens garšas varēs just, baudot ziedkāpostu un topinambūru krēmzupu un smiltsērkšķu panna cottu.

Restorānu nedēļas viens no jaunajiem dalībniekiem – viesnīcas “Kārļamuiža” restorāns gardēžus pārsteigs ar griķu popkornu, pašceptu maizi, fermentētām bietēm un Kārļos augušu foreles fileju. Baltā šokolāde kombinācijā ar āboliem, cidonijām un smiltsērkšķi būs lielisks maltītes noslēgums.

Savukārt restorāna “Ungurmuiža” čaklie pavāri rudens garšu radīs, galdā ceļot pīles confitu ar cukini – burkānu nūdelēm, grilētu ķiploku un pašu gatavotu ābolu – kanēļa džemu. Desertā tiks pasniegta kazas siera kūka ar brūkleņu – smiltsērkšķu ievārījumu.

Restorāni, sastādot ēdienkartes, būs parūpējušies arī par veģetārām maltītēm.

 

Cēsu Rudens restorānu nedēļas ietvaros, gardēži neizpaliks bez pārsteigumiem – no 26. līdz 30. oktobrim sociālajā tīklā Facebook norisināsies konkurss, un 30. oktobrī tiks izlozētas sešas dāvanu kartes divām personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem. Lai nepalaistu garām šo lielisko iespēju, aicinām sekot Cēsu Tūrisma informācijas centra aktivitātēm sociālajos tīklos – Facebook `Tūrisms Cēsīs` un Twitter @VisitCesis!

 

Dodies baudīt Cēsu Rudens restorānu nedēļas īpašos piedāvājumus un apvieno to ar lielisku atpūtu Cēsīs un apkārtnē. Lai atpūta būtu ērtāka, arī Cēsu naktsmītnes ir sagatavojušas īpašu piedāvājumu Cēsu Rudens restorānu nedēļas baudītājiem – atlaidi nakšņošanas pakalpojumiem.

Izpēti restorānu ēdienkartes un naktsmītnes, kas piedāvā atlaidi visit.cesis.lv!

Informējam, ka pirms došanās uz izvēlēto restorānu, iesakām veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju. Restorāni darbosies saskaņā ar aktuālajiem Ministru Kabineta noteikumiem, ievērojot visus piesardzības pasākumus.

 

Cēsu restorānu nedēļa pirmo reizi tika organizēta 2018. gada pavasarī. Katru gadu tā notiek divas reizes gadā – pavasarī un rudenī.


Uz tikšanos Cēsīs!

 

Informāciju sagatavojis:

Cēsu Tūrisma informācijas centrs

Tel. +371 28318318

info PIE cesis PUNKTS lv