Arhīva kalendārs

« October 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Sākusies pieteikšanās Burtnieku novada pašvaldības organizētajam biznesa ideju konkursam “Ideja Burtnieku novadam 2020”. Šis ir piektais gads pēc kārtas, kad Burtnieku novada uzņēmīgajiem iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties konkursā, pārbaudīt savas ilgi lolotās vai tikai nesen tapušās idejas ilgtspēju, kā arī saņemt atbalstu tās realizēšanai. Jau trešo gadu konkurss notiks sadarbībā ar Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Valmieras biroju, kurš nodrošinās kvalitatīvas un noderīgas apmācības konkursa dalībniekiem.

Pēc 5 dienu apmācību perioda, Burtnieku novada pašvaldības teritorijā reģistrētajiem dalībniekiem, būs iespēja iesniegt savu biznesa plānu konkursā “Ideja Burtnieku novadam 2020”. Visi konkursa dalībnieki pēc apmācībām varēs startēt arī konkursā “Laukiem būt!”.

Lai uzzinātu vairāk par konkursu “Ideja Burtnieku novadam 2020” un “Laukiem būt!” norisi, interesenti aicināti uz informatīvo dienu š.g. 9. oktobrī 10.00 Ēveles Tautas namā. Konkursa pieteikumu (pievienotais fails, doc) var iesūtīt līdz 12. oktobrim uz e-pastu: dana.sare PIE burtniekunovads PUNKTS lv.

Sīkāku informāciju iespējams noskaidrot, zvanot pa tālr. 29320067.

Konkursa “Ideja Burtnieku novadam” īstenošanai no Burtnieku novada pašvaldības budžeta līdzekļiem piešķirtais naudas balvu fonds ir 3000 eiro (pēc nodokļu nomaksas). Maksimālais atbalsta apmērs vienam idejas autoram ir 1500 eiro (pēc nodokļu nomaksas). Iegūtās naudas balvas paredzētas biznesa idejas realizācijai.

Simjūda tirgus Valmierā šogad, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, notiks divas sestdienas – 10. un 24. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ikviens rudens veltes un amatnieku darinājumus aicināts iegādāties pašā Valmieras centrā – Hanzas laukumā, atgādinot, ka sendienās Valmieras pilsēta bija viena no senās Hanzas tirgotāju savienības dalībniecēm.

Hanzas laukumā tirgus būs trīs segmentos: laukuma ārējā perimetrā savus darinājumus piedāvās amatnieki, rokdarbnieki, lietišķās mākslas meistari. Laukuma centrā  bagātīgi tiks piedāvāti cienasti – pašcepta maize, pīrāgi, lauku kūpinājumi, zivis, sieri, saldumi un našķi, krāšņas piparkūkas, svaigi un žāvēti augļi, rieksti. Bet rudens krāsas tirgus laukumā zem ozola spilgtākas darīs puķu, stādu un košumkrūmi tirgotāji.

Valmieras pusē tirgus pie baznīcas Sīmaņa dienā bijis kopš viduslaikiem. Tādējādi tas ir viens no vecākajiem Vidzemē, pēdējais pirms ziemas iestāšanās. Kalendārā atzīmētā Sīmaņa un Jūdas diena oktobra beigās vēlāk deva tirgum īpašo vārdu – Simjūda tirgus. Tolaik tirgus bija savdabīgi svētki trīs dienu garumā, ko  apmeklēja gan lieli, gan mazi, pat ganiņam bija jādod iespēja vienu dienu izbaudīt tirgu pašā Valmieras viducī.

Valmierieši un viesi Simjūda gadatirgu atkal iepazina, sākot no 1996. gada, kad Valmieras muzejs, godinot tradīcijas un tautas amata prasmes, atjaunoja vēsturisko Simjūda gadatirgu. Šogad tirgus atkal “jaunās skaņās”. Ievērojot pašreizējo epidemioloģisko situāciju, tirgus būs mazākā apjomā, bet toties, tāpat kā agrāk, to būs iespējams apmeklēt pat divas dienas.

Šogad, kad tirgus mazāks, priekšroka tiek dota meistariem no Valmieras un tuvākās apkārtnes. Bet, tāpat kā vienmēr, apmeklētājus sildīs cepures, džemperi, šalles, pančo, segas, pledi, cimdi un zeķītes. Pēc tirgus apmeklējuma svētku galdā varēs celt smeķīgus gardumus, bet tēju aizdarīt ar zeltainu medu, piekožot smaržīgu cepumu. Un kopā ar tuvējiem rokdarbniekiem, dažādu amatu meistariem un zemniekiem savu pienesumu mājai un sētai būs atveduši prasmīgi zivju apstrādātāji no piejūras, pa kādam labam meistaram no Rīgas apkārtnes un vēl, un vēl.

Sendienās tas nebija tirgus, ja to nepavadīja dažādas lustes, amata prasmju darbnīcas, naudas kaltuve, zāļu sievas ar siltu tēju un citi noslēpumi. Arī šajos rudens svētkos tiek gaidīti dažādi pārsteigumi.

Aicinām tirgus apmeklētājus ievērot valstī spēkā esošos noteikumus, rūpējoties par savu un līdzcilvēku veselību!

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece
Mob. tālr.:26443410