Arhīva kalendārs

« February 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Valmieras Attīstības aģentūra jau februāra beigās vērs durvis pirmajai koprades darbnīcai Valmierā. Darbnīca tiek veidota sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolu un atradīsies vidusskolas telpās Purva ielā 12. Darbnīca būs pilsētas iedzīvotāju, uzņēmēju, skolēnu, pedagogu un entuziastu iemīļota pulcēšanās vieta, kur kopā darboties – realizēt radošos projektus un biznesa idejas, mācīties ko jaunu, izmantot darbnīcas iekārtas un instrumentus, lai radītu produktus un prototipus, un pilnvērtīgi kopā pavadīt brīvo laiku ar līdzīgi domājošajiem.

Janvārī noslēdzās darbnīcas vizuālās identitātes konkurss, kurā uzvarēja Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas 3. kursa audzēkne Betija Tekla Spāre. Konkursā kopā iesniegtas septiņpadsmit idejas. Par koprades darbnīcas logo radīšanu un iedvesmas avotu stāsta pati Betija: “Ideja radās, eksperimentējot ar vienkāršām figūrām un pakāpeniski veidojot sakarības starp elementiem. Daudz skicēju, līdz nonācu pie šī atrisinājuma. Mans iedvesmas avots bija Valmieras pilsētas zīmols.

Koprades darbnīcas identitātē svarīgi bija ienest Valmieras sajūtu, jo darbnīca būs kā daļa no pilsētas, kas veicinās jaunradi un attīstību Valmierā. Darbnīca sniegs panākumus skolēniem, studentiem, jaunajiem uzņēmējiem un citiem interesentiem, tā pavērs daudz jaunu un plašu iespēju, tādējādi veicinot arī pilsētas izaugsmi.” Kā topošā reklāmas dizaina nozares profesionāle Betija atzīst, ka arī pati plāno izmantot darbnīcas iespējas savā profesionālajā darbībā.

Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkne atzinīgi vērtē iespēju Valmierā profesionālā līmenī apgūt mākslu. “Valmierā mācos trešo gadu, taču jau kopš dzimšanas šo pilsētu saucu par mājām. Pēc Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas absolvēšanas turpināšu mācības šajā jomā, domāju par iestāšanos Latvijas Mākslas akadēmijā. Vēlos pateikties par atbalstu skolai un visvairāk savai skolotājai Kristai Jūlijai Kreišmanei, kuras pavadībā izveidoju savu pieteikumu konkursam no pirmajām skicēm līdz pat gala rezultātam,” stāsta Betija

Kā atzīst vērtēšanas komisijas pārstāve Baiba Zvejniece, vizuālās identitātes konkursa uzvarētāja izvēle bija izaicinājums, jo daudzi no iesniegtajiem darbiem bija spilgti un interesanti. “Betijas ideja un izpildījums piesaistīja gan ar darbnīcas nosaukumu “DARE”, gan ar tā vizuālo risinājumu. Tas mūsdienīgi un skaidri atspoguļo koprades darbnīcas būtību – sekmēt darbnīcas apmeklētāju un lietotāju kopā darbošanos, drosmīgas idejas, tehniskās zināšanas, jaunradi, konstruēšanas prasmes un radošumu, lai Valmierā veidotos daudz radošu projektu un jaunu produktu. Domājot par kopā darbošanos un drosmīgām idejām, mēs ceram, ka valmieriešiem patiks arī darbnīcas īpašais nosaukums “DARE” (angliski – uzdrīkstēties),” stāsta Baiba Zvejniece.

Valmieras koprades darbnīcas “DARE” atklāšana notiks 28. februārī no plkst. 11.00 līdz 13.00, un tajā aicināts piedalīties ikviens interesents. Atklāšanas laikā būs iespēja iepazīties ar darbnīcā pieejamām iekārtām un instrumentiem, kā arī aktīvi iesaistīties atklāšanas radošajās darbnīcās. Plašāka informācija par koprades darbnīcu pieejama www.developvalmiera.lv un www.valmiera.lv.

Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" ietvaros. Šī informācija atspoguļo vienīgi autora viedokli, un iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" iestādes neatbild par šīs informācijas potenciālajiem izmantošanas veidiem.

Informāciju sagatavoja:

Praktikante Elīza Spurdziņa

Valmieras Attīstības aģentūra