Arhīva kalendārs

« February 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Pirmajās Lieldienās, 12. aprīlī, Kocēnos, vēsturiskajā Kokmuižas pils kompleksa teritorijā jau 21. reizi norisināsies tradīcijām bagātais pasākums “Kocēnu pavasaris”, kas ik reizi pulcē kuplā skaitā apmeklētājus no tuvākas un tālākas apkaimes.

Kocēnu novada pašvaldība aicina mājražotājus, amatniekus un zemniekus bagātināt ar savu produkciju tradicionālo “Kocēnu pavasara” gadatirgu. Gaidīsim pieteikums arī no zemniekiem, kas vēlas iepriecināt un izrādīt pasākuma mazākajiem apmekētājiem savas saimniecības iemītniekus  dažādus dzīvnieciņus un putnus. Pieteikšanās norisinās līdz 8. aprīlim, zvanot pa tālr. 26328943 vai rakstot uz e-pasta adresi inese.berzina PIE kocenunovads PUNKTS lv.

Kā ierasts, pasākuma laikā norisināsies gadatirgus, svētku koncerti, aizraujošas aktivitātes gan maziem, gan lieliem apmeklētājiem, tradicionālā loterija, kurā piedalīsies ikviens, kurš būs iepircies gadatirgū un saņēmis kuponu, lai piedalītos loterijā. Plašāka informācija par pasākuma norisi drīzumā tiks publicēta www.kocenunovads.lv.

Informāciju sagatavojusi: Elīna Upīte, Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas Sabiedrisko attiecību speciāliste, mob. tel.: 26115449; e-pasts: medijiem PIE kocenunovads PUNKTS lv

Līdz šī gada 4. martam aicinām piedalīties aptaujā ikvienu, kas dzīvo vai darbojas Vidzemes reģionā. Aptaujas mērķis ir izzināt galvenos faktorus, kas raksturo Vidzemes reģiona pievilcību un konstatēt galvenās problēmas, ar ko vidzemnieki saskaras. Katrs izteiktais viedoklis palīdzēs novērtēt pašreizējo situāciju un izstrādāt priekšlikumus Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības programmai (2021 – 2027), kā arī būs svarīgs turpmākās lauku attīstības politikas pilnveidošanai. 

Izsaki viedokli saitē: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/AREISurvey2020 

“Plānošanas procesā sabiedrības iesaiste un līdzdalība ir nozīmīga, lai sagatavotu uz ieinteresēto pušu un iedzīvotāju vajadzībām balstītu dokumentu. Ar šo aptauju vēlamies apzināt esošās vajadzības un problēmas, ar ko saskaras Vidzemes reģionā dzīvojošie un ikdienā strādājošie. Dokumentu mērķiem ir jāizriet no sabiedrības vajadzībām, tāpēc ir svarīgs dažādu grupu paustais viedoklis,” uzsver Ieva Kalniņa, Teritoriālās plānošanas nodaļas vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā.

Aicinām aptaujā piedalīties iedzīvotājus, potenciālos (plāno pārcelties uz Vidzemes reģionu vai uzsākt uzņēmējdarbību) un jau esošos jaunienācējus, lauksaimniekus, uzņēmējus, pašnodarbinātās personas, kvalificētu un konkurētspējīgu profesiju pārstāvjus, pētniecības vai akadēmisko institūciju pārstāvjus, dažādu nozaru ekspertus, pašvaldību pārstāvjus un politikas veidotājus, kā ar citus interesentus ar vēlmi izteikt viedokli par Vidzemes reģionu.

Aptaujā iekļauti nozīmīgākie jautājumu bloki, raksturojot vietas pievilcību -  sabiedriskā transporta un citu pakalpojumu pieejamība, atpūtas un sociālo aktivitāšu iespējas, dzīves apstākļi, dzīves kvalitāte un dzīves līmenis, demogrāfija un cilvēkkapitāls, uzņēmējdarbība, ekonomika un inovāciju iespējas, lauku teritoriju sociālie un kultūras aspekti, vide un bioloģiskā daudzveidība, jaunienācēju loma dzīves vietā.

Aptauja tiek veikta Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas Apvārsnis 2020 programmas projekta “Sadarbības virzīta nākotnes politika lauku reģioniem un iedzīvotājiem” (PoliRural) ietvaros. “PoliRural” mērķis ir veicināt lauku politikas attīstību, apvienojot lēmumu pieņēmējus, ekspertus un lauku iedzīvotājus, lai labāk izprastu un risinātu reģionālās problēmas. Vairāk par projektu uzziniet https://polirural.eu/  Par projekta aktivitātēm Vidzemes plānošanas reģionā http://www.vidzeme.lv

Papildu informācija: Ligita Melece, Kvalitātes un vides aizsardzības daļas vadītāja, Agroresursu un ekonomikas institūts, e-pasts: ligita.melece PIE arei PUNKTS lv" target="_blank">ligita.melece PIE arei PUNKTS lvmob. 29196063