Arhīva kalendārs

« February 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Jau septīto gadu pēc kārtas Valmieras pilsētas pašvaldība organizē vasaras nodarbinātības programmu skolēniem. No 1. marta Valmieras un apkārtējo novadu, pilsētu uzņēmumi, iestādes, dažādas organizācijas un citi darba devēji tiek aicināti reģistrēt darbavietas, uz kurām vasaras periodā (jūnijs, jūlijs, augusts) varēs pretendēt bērni un jaunieši vecumā no 13 līdz 19 gadiem.

Šogad īpaši aicināti pieteikties darba devēji STEAM (zinātne un dabaszinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes, māksla un dizains, matemātika) nozarēs vai darba devēji, kuri var piedāvāt vakances, kas paredz ar STEAM saistītus pienākumus. Lai reģistrētu darba vietas vasaras nodarbinātībai, aicinām darba devējus līdz 31. martam aizpildīt pieteikuma veidlapu tiešsaistē https://ej.uz/VasarasNodarbinatiba.

Pieteikuma veidlapā darba devēji aicināti norādīt vēlamo bērnu vai jauniešu vecumu, vakanču veidus, vakanču skaitu, īsu darba pienākumu aprakstu, kā arī izvēlēties nodarbināšanas periodu vai periodus vasarā. Vasaras nodarbinātības programmā iesaistīto jauniešu darba samaksa tiek finansēta projekta ietvaros un neprasa finansiālu ieguldījumu no darba devēja puses.

Vasaras nodarbinātības programmas mērķis ir nodrošināt Valmierā pilnvērtīgāku karjeras attīstības atbalstu un dot iespēju bērniem un jauniešiem iepazīt profesijas, darba devējus un darba tirgus specifiku. Strādājot vasarā, bērni un jaunieši gūst sākotnējo darba pieredzi, apzinās savu spēju un prasmju iespējas, lietderīgi pavada brīvo laiku un nopelna. Šogad vasaras nodarbinātības programmā varēs pieteikties bērni un jaunieši, kas mācās Valmieras vispārizglītojošās skolās, Valmieras tehnikumā un Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolā.

“Valmiera vienmēr ir bijusi ne vien zaļa, bet arī industriāla pilsēta. Mums ir daudz darba devēju, kas var un vēlas dot jauniešiem vērtīgu pieredzi un iespēju ne tikai pierādīt sevi, bet arī gūt zināšanas un prasmes, izvēloties savu turpmāko izglītības un karjeras ceļu. Darba devējiem tā ir iespēja gūt papildu darba rokas vasaras periodā, kā arī gandarījumu par ieguldījumu bērnu izglītībā un attīstībā. Vēlos pateikties darba devējiem par līdzšinējo atsaucību un iesaisti un aicinu arī šogad būt atvērtiem, aktīviem un pieteikt vakances vasaras nodarbinātības programmā,” aicina Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

2019. gadā vasaras nodarbinātības programmā piedalījās 281 skolēns. Darba vietas nodrošināja 29 darba devēji. Bērni un jaunieši strādāja tirdzniecības un apkalpošanas sfērā, pirmsskolas izglītības iestādēs, veica biroja darbus, strādāja ēdināšanas un viesmīlības jomā un veica telpu uzkopšanas un pilsētas sakopšanas darbus.

Vasaras nodarbinātību līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds iniciatīvas “Pilsētu inovatīvās darbības” ietvaros. Šī informācija atspoguļo vienīgi autora viedokli, un iniciatīvas “Pilsētu inovatīvās darbības” iestādes neatbild par šīs informācijas potenciālajiem izmantošanas veidiem.

Informāciju sagatavoja: Laura Moča, Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas Sabiedrisko attiecību speciāliste, mob. tālr.: 26349122