Arhīva kalendārs

« March 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Kādu nakti zoodārzā iemaldās līdz šim neredzēts dzīvnieks, kurš drīz vien labsirdīgās dabas dēļ kļūst par labu draugu pārējiem iemītniekiem. Bet, kad noslēpumainais viesis mīklainos apstākļos pazūd, sākas lielā izmeklēšana. Mazākie izrādes skatītāji aicināti kļūt par detektīviem, lai palīdzētu atrisināt noslēpumu.

Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde “Cauruļzobis vienīgais” Valmieras Kultūras centrā būs skatāma Valmieras Mākslas dienu laikā, 7.aprīlī plkst.12.00. Ieeja – bez maksas, taču pirms tam nepieciešams izņemt ieejas kartes, kas jau pašlaik ir pieejamas Valmieras Kultūras centra kasē.

Tas ir stāsts par mīlestību un sapratni vienā cēlienā. Izrāde, kuras ilgums ir viena stunda, ir bez vārdiem, piemērota kā lielam, tā mazam skatītājam (ieteicamais vecums: 5+).

Ar mazajiem detektīviem saspēlēsies aktieri Marats Efendijevs, Tatjana Suhiņina-Pecka, Kristīne Klimanova. Radošajā komandā: režisors Edgars Niklasons, scenogrāfe Evita Bēta, dramaturģe Sandija Santa un horeogrāfe Alise Putniņa.

No 1.aprīļa līdz 1.maijam Valmierā norisināsies Mākslas dienas, šogad radošās norises apvienojot tematikā “Kustība”. Programma skatāma Valmieras mājaslapā www.valmiera.lv, sadaļā “Kultūra” un www.visit.valmiera.lv.

Valmieras Mākslas dienas organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru, Valmieras muzeju, Valmieras integrēto bibliotēku, Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolu, biedrību “Valmieras Attīstības aģentūra”, Valmieras Jaunatnes centru “Vinda”, Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcu, Valmieras Drāmas teātri, Latvijas Kultūras akadēmiju, ASV vēstniecību Latvijā, Spānijas vēstniecību, Gētes institūtu un citiem partneriem.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece                                                     
Mob. tālr.:26443410

10. martā Lielstraupes pilī notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes izbraukuma sēde, Pārgaujas novadā pulcējot gan Latvijas pašvaldību vadītājus un LPS speciālistus, gan Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) pārstāvjus.

Iesākumā viesi gides Edītes Rudzītes pavadībā apskatīja Lielstraupes pils telpas, uzzinot par ēkas nozīmi vietējās kopienas, kā arī valsts vēsturē. LPS valdes sēdes sākumā Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents klātesošajiem pastāstīja par Pārgaujas novada aktualitātēm un attīstību, pievēršot uzmanību tādām nozarēm, kā izglītība un kultūrvēsturiskais mantojums, tā saglabāšana un apsaimniekošana. Turpinājumā LPS padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča informēja par LPS sarunām ar ministrijām un par Atzinuma par Pašvaldību likuma izstrādes informatīvo ziņojumu, savukārt LPS priekšsēdis Gints Kaminskis informēja par LPS 31. kongresa tāmi. Valdes sēdes beigās VPR administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede, VPR projekta vadītāja Līga Puriņa-Purīte un VPR sabiedrisko attiecību vadītāja Anita Āboliņa pastāstīja par VPR projektu “Mobilitātes un pakalpojumu pieejamības palielināšana demogrāfisko pārmaiņu skartajos reģionos MAMBA” jeb transportu pēc pieprasījuma. Šis temats raisīja diskusijas, tomēr dati par projekta norisi divās Vidzemes pašvaldībās atspoguļoja tā nepieciešamību īpaši pierobežas reģionos, kā arī parādīja, ka šis ir viens no risinājumiem iedzīvotāju mobilitātes veicināšanai.

Latvijas Pašvaldību savienības valdes izbraukuma sēdes dalībnieki.

Dienas noslēgumā LPS valde un pārstāvji devās uz Dabas un tehnoloģiju parku “Urda”, kur tikās ar SIA “ZAAO” valdes priekšsēdētāju Gintu Kukaini un iepazinās ar vides izglītības mācību saturu un reģionālu atkritumu apsaimniekošanas centru “Daibe”.

Pārgaujas novada pašvaldība ar prieku uzņēma LPS delegāciju. Šādas vizītes veicina pieredzes un labās prakses apmaiņu un rosina diskusijas par pašvaldībām, to iedzīvotājiem aktuāliem jautājumiem.

Informāciju sagatavoja:
Iluta Beķere,
sabiedrisko attiecību un jaunatnes lietu speciāliste,
Attīstības plānošanas nodaļa
Pārgaujas novada pašvaldība

Konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2019” nominācijā "Jauna inženierbūve" 1. vietu ieguvusi Māra Štromberga BMX trase "Valmiera". Pasūtītājs – Valmieras pilsētas pašvaldība, būvprojekts – SIA “Balta istaba”, būvnieks – SIA “SANART”, būvuzraudzība – SIA "Būvuzraugi LV".

Trase nosaukta valmierieša, pirmā un vienīgā divkārtējā olimpiskā čempiona BMX riteņbraukšanā Māra Štromberga vārdā. Viņš nesis Latvijas un Valmieras vārdu pasaulē un veicinājis BMX sporta popularitāti un attīstību. Valmieriešu lepošanās ar Māri Štrombergu un viņa sasniegumiem, neatlaidību, mērķtiecību, spēku, izturību un ātrumu ir tas, ko arhitekte Ilze Rukmane-Poča atainojusi ēkas arhitektūrā.

Pasaules līmeņa BMX trases Valmierā veidošanā tika piesaistīti speciālisti ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas, pasaules čempionātiem, kā arī olimpiskajai BMX trasei Tokijā. Vairāk nekā 12 000 m2 lielajā teritorijā ir izbūvēta trase un ēkas ar starta kalniem 5m un 8m augstumā, dodot iespēju jaunākajiem BMX braucējiem startēt arī no 3m augstuma. Starta ēkā ir iekštelpu treniņu telpas, mehāniskās darbnīcas riteņu apkopei, lekciju un atpūtas telpas sportistiem, noliktavas, telpas treneriem un ģērbtuves.

Objekts ekspluatācijā tika nodots 2019.gada 17.jūnijā. Jau no 11. līdz 14. jūlijam Valmiera uzņēma Eiropas čempionātu BMX riteņbraukšanā ar 1060 sportistiem no 26 valstīm, tā radot vienu no lieliskākajām sacensību pieredzēm sportistiem un līdzjutējiem un ievērojamu ekonomisko devumu reģionam un valstij kopumā.

Latvijas būvju konkurss “Latvijas Būvniecības gada balva 2019” šogad kopskaitā saņēmis 162 pieteikumus (https://www.buvniekupadome.lv/konkurss/konkurss-latvijas-buvniecibas-gada-balva-2019-labakas-162-latvijas-buves/). Visi konkursam pieteiktie objekti ir aplūkojami fotoizstādē Līvu laukumā Rīgā līdz 2020.gada marta beigām. Sabiedrībai ir iespēja gūt pilnvērtīgu priekšstatu, kas noticis Latvijas būvnozarē 2019.gada laikā. Konkurss notiek jau sesto gadu, tas iemantojis plašu popularitāti nozares profesionāļu vidū un sabiedrībā.

Konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2019” Valmieras pilsētas pašvaldība bija iesniegusi trīs objektu pieteikumus. Līderi godalgoti desmit nominācijās (publiskā ārtelpa, fasāžu atjaunošana, jauna dzīvojamā ēka, koka būve, restaurācija, jauna sabiedriska ēka, pārbūve, jauna inženierbūve, industriālā būve, inženierbūvju/ infrastruktūras būvju pārbūve). Rezultāti tika paziņoti 2020.gada 10.martā.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Melece
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Mob. tālr.: 26553317