Arhīva kalendārs

« March 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Rūpējoties par autobusu vadītāju veselību, kā arī aicinot pasažierus būt atbildīgiem gan pret sevi, gan līdzcilvēkiem, SIA “VTU Valmiera” nosaka vairākus ierobežojumus un ieteikumus, lai mazinātu vīrusu, tostarp arī koronavīrusa, izplatīšanos.

Lai pasargātu autobusa vadītāju no ciešāka kontakta brauciena laikā, pirmās četras sēdvietas pasažieriem nebūs pieejamas. Pasažieriem iespēju robežās lūgums biļetes iegādāties autoostās vai norēķināties ar maksājuma karti (tehnisku traucējumu dēļ var būt situācijas, ka ar bankas karti norēķināties nav iespējams, tāpēc lūdzam ņemt līdzi arī skaidru naudu).

Uzņēmums meklē risinājumus, kādā veidā sazināties ar konkrētā reisa pasažieriem, ja gadījumā tiks konstatēts vīrusa inficēts pasažieris.

Ierobežojumi noteikti, ņemot vērā, ka strauji pieaug saslimstība ar Covid-19 infekciju. Uzņēmums seko līdzi jaunākajai informācijai un uzraugošo iestāžu noteikumiem, lai nepieciešamības gadījumā attiecīgi reaģētu.

Pašlaik SIA “VTU Valmiera” autoostās Valmierā, Valkā, Rūjienā un Smiltenē uzkopšanas skaits ar speciāliem līdzekļiem ir palielināts līdz trim reizēm dienā. Tāpat iedzīvotājiem brīvi pieejams dezinfekcijas līdzeklis rokām. Jāpiemin, ka gan autoostu darbiniekiem, gan autobusu vadītājiem dezinfekcijas līdzekļi personīgai higiēnai ir pieejami vienmēr, ne tikai vīrusu izplatīšanās laikā. Darbadienas izskaņā autobusi, tāpat kā vienmēr, tiek mazgāti, tomēr pašlaik salona virsmas vēl papildus tiek tīrītas ar dezinfekcijas līdzekļiem.

Aicinām ņemt vērā Slimību profilakses un kontroles centra sagatavotās rekomendācijas, pārvietojoties ar autobusu, uzturoties autoostās un jebkurā citā sabiedriskā vietā: sekot savam veselības stāvoklim un, ja ir noteikta saslimšana, ievērot ārsta ieteikumus un nedoties uz skolu, darbu u.c.; bieži mazgāt rokas ar ūdeni un ziepēm, ja nav iespējas nomazgāt rokas, nepieciešams tās dezinficēt ar spirtu saturošiem roku dezinfekcijas līdzekļiem; izvairīties no pieskaršanās sejai ar nemazgātām rokām; izvairīties no tuva kontakta ar cilvēkiem, kuriem ir akūtas elpceļu infekcijas simptomi; klepojot un šķaudot aizsegt muti un degunu ar vienreizlietojamo salveti, kuru pēc lietošanas izmest atkritumos, un pēc tam nomazgāt rokas; tīrīt un dezinficēt virsmas un priekšmetus, kuriem bieži pieskaras cilvēki, ar sadzīvē lietojamiem dezinfekcijas līdzekļiem; regulāri tīrīt un vēdināt telpas. Plašāka informācija Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā: https://spkc.gov.lv/lv/

Lūdzam atbildīgi izturēties pret sevi un līdzcilvēkiem, kā arī ņemt vērā ieteikumus. Lai mazinātu vīrusa izplatīšanos, daudz kas ir atkarīgs no katra izpratnes par atbildību un cilvēcību. Pateicamies pasažieriem par sapratni!

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

Konkursa “Latvijas Būvniecības Gada balva 2019” apbalvošanas ceremonijā apbalvojumus saņēma divi aizvadītajā gadā Alūksnes novadā tapuši objekti.

Kopumā konkursam “Latvijas Būvniecības Gada balva” iesniegti 162 pieteikumi 10 nominācijās. Nominācijā “Publiskā ārtelpa” konkursa žūrijas komisija ar Atzinību novērtējusi pašapkalpošanās tūrisma informācijas punktus aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene”.

Pašapkalpošanās tūrisma informācijas punkti ierīkoti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” infrastruktūras uzlabošana antropogēnās slodzes mazināšanai un pieejamības nodrošināšanai”. Projekta autors ir SIA “NAMS”, būvdarbus veica SIA “OZOLMĀJAS”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “BBPV”, projektu vadīja Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Alūksnes novada pašvaldības un SIA “JM grupa” pārstāvji ar konkursā “Latvijas Būvniecības Gada balva 2019” saņemtajiem apbalvojumiem.

Pašapkalpošanās informācijas punkti izbūvēti stratēģiski nozīmīgās vietās aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene” Kornetu centrā un stāvlaukumā pie A2 šosejas (Rīga-Sigulda-Veclaicene). Gan ēka, gan piegulošais labiekārtojums ir kā vienots apjoma komplekts, kas veidots, lai tas gan vizuāli, gan funkcionāli spētu darboties kā neatkarīgs estētisks vides objekts, kas to ļauj izvietot jebkurā vides raksturā.

Pašapkalpošanās tūrisma informācijas punkti izbūvēti stratēģiski nozīmīgās vietās aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene” Kornetu centrā un stāvlaukumā pie A2 šosejas (Rīga-Sigulda-Veclaicene). Māra Šļivkas foto.

Informācijas punktos iebūvēts e-info stends, kur pieejama aplikācija www.veclaicene.lv. Tūristi un garāmbraucēji var izmantot iespēju uzlādēt mobilo telefonu un iegūt interesējošo informāciju par apskates objektiem, nakšņošanas un atpūtas iespējām, kā arī par aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” teritorijā esošajiem mājražotājiem un to piedāvājumu. Pie sienas virs e-info stenda atrodas teritorijas 3D reljefa karte. Pašapkalpošanās informācijas punkti ir atvērti visu diennakti.

Jāatgādina, ka aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” aizvadītajā gadā uzvarēja Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu EDEN (European Destinations of Excellence) nacionālajā konkursā “Veselības un labjūtes tūrisms 2019”.

Konkursā “Latvijas Būvniecības Gada balva 2019” Alūksnes novada pašvaldība saņēma arī apbalvojumu par pašvaldības ieguldījumu kvalitatīvas būvniecības veicināšanā. Abus pašvaldībai piešķirtos apbalvojumus saņēma Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Alūksnes novada pašvaldība ir gandarīta par to, ka arī novada iedzīvotāji, uzņēmēji, namīpašnieki pret būvniecību attiecas ar atbildību un kvalitāti. To apliecina fakts, ka konkursā “Latvijas Būvniecības Gada balva 2019” nominācijā “Pārbūve” 3. vietu ieguva SIA “JM grupa” viesnīcas “Bahnhof hotel” ēkas pārbūve Jāņkalna ielā 51, Alūksnē (projekta izstrādātājs SIA “Karvas projekti”, būvnieks SIA “JM grupa”, būvuzraudzība Zoja Kazakova).

Vairāk foto www.aluksne.lv un pašvaldības Facebook.com kontā.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālruņi: 64381502; 26646749
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv