Arhīva kalendārs

« March 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Alūksnes novada pašvaldība ir izveidojusi aptauju, lai izzinātu, vai novada iedzīvotāji kompostē zaļos un dārza atkritumus (pārtikas atlikumus, koku lapas, nopļauto zāli u.tml.). Pašvaldība aicina novada iedzīvotājus iesaistīties un atbildēt uz šīs nelielās aptaujas jautājumiem. Aptaujas anketu var aizpildīt elektroniski, saite uz to ir pieejama šeit. Informācija par iespēju piedalīties aptaujā un saite uz to publicēta arī pašvaldības mājas lapas www.aluksne.lv sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība.  Aptaujas anketu var arī izgriezt no pašvaldības izdevuma “Alūksnes Novada Vēstis” un līdz 27. aprīlim iespēju robežās nogādāt to pašvaldības institūcijā tuvāk savai dzīvesvietai – attiecīgi pagasta pārvaldē vai pašvaldības administratīvajā ēkā, Dārza ielā 11, Alūksnē, iemetot to pasta kastītē.

Informācijai: komposts veidojas no organiskiem materiāliem, kurus sadala baktērijas un citi mikroorganismi. Komposts ir ar barības vielām bagāta, augstvērtīga humusa augsne, kas uzlabo dārza augsni un padara to irdenāku. Turklāt tas ir ļoti labs dabisks mēslošanas līdzeklis, jo tas satur svarīgas augiem vajadzīgās barības vielas.

Informāciju sagatavoja:

Sanita Pāsa

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

 E-pasts:  sanita.pasa PIE aluksne PUNKTS lv

Tālrunis: +371 26456644, +371 64381503
Adrese:   Dārza iela 11, Alūksne, Alūksnes novads, LV-4301

Alūksnes novada dome 26. marta sēdē pieņēma lēmumu šogad noteikt divus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, pārceļot nodokļa nomaksas termiņu par pirmo ceturksni uz 15. augustu, bet par otro ceturksni uz 15. novembri.

  Šādu lēmumu dome pieņēma, pamatojoties uz likuma “Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību” 4. punktā paredzēto tiesību pašvaldībām 2020. gadā noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus.             Līdz ar to Alūksnes novadā nekustamā īpašuma nodokļa nomaksai šogad ir divi iepriekš minētie termiņi. Papildu paziņojumus par nodokļa maksājumiem izsūtīt nav paredzēts. Pašvaldība aicina nodokļa maksātājus, ja vien ir šāda iespēja, nodokļa maksājumus neatlikt uz pēdējo mirkli.

            Ņemot vērā, ka ārkārtējās situācijas laikā klientu apkalpošana klātienē nenotiek un pašvaldības kase nepieņem maksājumus, samaksāt nekustamā īpašuma nodokli ir iespējams, izmantojot internetbankas, portālu www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv. Ja vēlaties maksāt skaidrā naudā, to ir iespējams veikt veikalos “MAXIMA” (katra rēķina apmaksas cena ir 0,50 EUR) un “Latvijas Pastā” (komisijas maksa 3,50 EUR).

            Droši un ērti nekustamā īpašuma nodokli var nomaksāt portālā www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv. Abos portālos pieejami pašvaldību banku konti nekustamā īpašuma nodokļa samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem.

            Savukārt, veicot maksājumu internetbankā, būtiski pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi maksāšanas paziņojumu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti paziņojumā.

Sagatavoja: Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālruņi: 64381502; 26646749

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

SIA “VTU Valmiera” informē par vairāku reģionālo maršrutu autobusu reisu slēgšanu saistībā ar koronavīrusa Covid-19 izplatīšanās ierobežošanu.

Reisi tiks slēgti no 28.marta līdz brīdim, kad tiks izbeigta ārkārtējā situācija valstī.

 

Slēgto reisu saraksts . 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

Balstoties uz satiksmes ministra rīkojumu vīrusa Covid-19 izplatīšanās riska mazināšanai, no piektdienas, 2020. gada 27. marta, uz ārkārtējās situācijas laiku reģionālajos maršrutos tiks ierobežots pārvadāto pasažieru skaits vienā autobusā, tādējādi nodrošinot lielāku distanci starp pasažieriem. Plānots, ka autobusā katra otrā sēdvieta, kuru nedrīkstēs ieņemt, būs iezīmēta. Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt sava brauciena nepieciešamību sabiedriskajā transportā!

Ņemot vērā, ka turpmāk reģionālo maršrutu autobusos pieejamo sēdvietu skaits tiks samazināts uz pusi, visiem iedzīvotājiem, kuri neizmanto sabiedrisko transportu darba vajadzībām, aicinām izvērtēt brauciena nepieciešamību! Priekšroka būtu dodama tiem iedzīvotājiem, kuri dodas uz darbavietu un pēc tam – atpakaļ mājās, īpaši tad, ja persona ir nodarbināta medicīnas, tiesību aizsardzības vai tirdzniecības jomā.

 Plānots, ka autobusā pasažieri varēs ieņemt katru otro sēdvietu. Turklāt tās tiks izkārtotas pamīšus, lai veidotos lielāka distance no visām pusēm. Mikroautobusos pasažieri nevarēs izmantot stāvvietas. Tāpat autobusos, kur vadītāja sēdvieta nav nodalīta no pārējā transportlīdzekļa salona, netiks nodrošināta biļešu tirdzniecība uz sēdvietām, kas atrodas aiz šofera.

 Pasažieri tiek aicināti gadījumos, kad tas ir iespējams, biļeti iegādāti, neizmantojot skaidru naudu, bet maksāt ar bankas karti vai pirkt to internetā vai autoostā.

 Autotransporta direkcija turpina pārskatīt reģionālo maršrutu reisu skaitu. Ja būs nepieciešamība un tā tiks pamatota ar reālu statistiku, tiks izvērtēta iespēja palielināt autobusu reisu skaitu konkrētā maršrutā.

Papildu informācijai:

Zane Plone,

VSIA Autotransporta direkcija

Sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: + 371 28627003

E-pasts: zane.plone PIE atd PUNKTS lv 

Šī gada 27. martā plkst. 9:15–10:30 Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) notiks videokonference “Par pašvaldībām aktuāliem finanšu jautājumiem krīzes situācijā”.

Videokonferencē piedalīsies finanšu ministrs Jānis Reirs, Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Jolanta Plūme,Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietnieks ESSFKF jautājumos Armands Eberhards, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme un Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins. Videokonferenci vadīs LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Videokonferenci varēs skatīties tiešraidē šeit vai LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides-Videoarhīvs”. Tiešraidi iespējams skatīties arī YouTube kanālā šeit.

Tiešraides laikā būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pasta adresi: tiesraide PIE lps PUNKTS lv.


Informāciju sagatavoja:

Liene Užule

Komunikācijas nodaļas vadītāja, 

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Latvijas Pašvaldību savienība

Tālrunis: +371 67226536

Mobilais tālrunis: +371 26519920

www.lps.lv