Arhīva kalendārs

« April 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina Vidzemes un visas Latvijas uzņēmējus pieteikties dalībai LTRK Iespēju festivālā “Uzņēmēju dienas Vidzemē 2021”, kas virtuālā formātā norisināsies 6.-7. maijā tiešsaistē no studijas Cēsīs. Tradicionālā klātienes izstāde “Vidzemes uzņēmēju dienas” norisināsies šī gada septembrī Valmierā.

Virtuālā izstāde norisināsies speciāli pasākumam veidotā tīklošanās platformā, kur dalībniekiem būs iespēja izveidot savus profilus, ievietojot informāciju par uzņēmumu, pievienojot galeriju, video materiālus un dokumentus lejuplādei. Tāpat tā būs iespēja tiešsaistē komunicēt ar apmeklētājiem un plānot savu tikšanās kalendāru.

Pasākuma galveno satura bloku veidos biznesa forums, kurā tiešsaistē uzņēmēji un eksperti diskutēs par reģiona aktualitātēm un jaunākajām tendencēm. Forumā tiks apskatīta uzņēmējdarbības attīstība caur kultūras prizmu, kā arī jaunās paaudzes uzņēmēji - radošie un zaļie. Foruma norisi tiešraidē varēs vērot pasākuma platformā, sociālajos tīklos un portālā Tvnet.

Virtuālais formāts pasākuma dalībniekiem sniedz dažādas papildu priekšrocības. Viena no tām ir iespēja pašiem veidot pasākuma saturu, prezentējot sev aktuālo tēmu un savu uzņēmumu. Šādi dalībnieku vebināri norisināsies pēc iepriekš izveidotas un izziņotas programmas, nodrošinot tiešsaistes apmeklētāju iepriekšēju reģistrāciju.

Kā viena no lielākajām attālinātā formāta priekšrocībām ir iespēja veidot starptautiskos kontaktus, tādēļ interesentiem, kam aktuāla starptautiskā tīklošanās, LTRK Iespēju festivāla “Uzņēmēju dienas Vidzemē 2021” ietvaros piedāvājam organizēt virtuālās tikšanās ar Ķīnas Zhejiang provinces Ningbo pilsētas uzņēmumiem. Esam izveidojuši sadarbību ar Ķīnas partneriem, lai organizētu B2B virtuālās tikšanās dalībnieka izvēlētā komunikācijas platformā.

Piedaloties pasākumā, iegūsiet jaunus potenciālo klientu un sadarbības partneru kontaktus, uzzināsiet par aktualitātēm uzņēmējdarbības vidē, varēsiet tiešsaistē komunicēt ar apmeklētājiem un citiem dalībniekiem, veidot savu saturu un prezentēt uzņēmumu. Neapšaubāmi tā ir iespēja izmatot mūsdienu tehnoloģiju priekšrocības un sasniegt pasauli, neizejot no sava biroja. 

Informējam, ka "Uzņēmēju dienas Vidzemē 2021" ir viens no četriem virtuālajiem pasākumiem, plašāka informācija par LTRK Iespēju festivāliem Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē "Uzņēmēju dienas 2021" pasākuma mājaslapā www.uznemejudienas.lv.

Papildu informācijai:

Inese Raiba

Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Kr. Valdemāra iela 35, Rīga, LV-1010, Latvija

M. + 371 26642131

inese.raiba PIE chamber PUNKTS lv

Lai veicinātu sakārtotas un pievilcīgas dzīves vides attīstību Kocēnu novadā, pašvaldība arī šogad izsludinājusi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju teritorijas labiekārtošanas konkursu. 2021. gada konkursa nolikumā palielināta atbalsta summa vienam projektam no 3600 eiro uz 5000 eiro.

 Kocēnu novada pašvaldības palīdzība daudzdzīvokļu dzīvojamo māju teritorijas labiekārtošanas pasākumiem tiek piešķirta šādiem mērķiem:

  • izmaksas piebraucamo ceļu, stāvlaukumu un gājēju celiņu atjaunošanai vai pārbūvei (ieskaitot nepieciešamās inženierkomunikācijas un aprīkojuma elementus), nepārsniedzot nolikuma 3. pielikumā noteiktās maksimālās attiecināmās izmaksas uz vienu kvadrātmetru atbilstoši noteiktajam darbu veidam un paredzot cietā seguma risinājumus – līdz 70% no kopējās summas;
  • izmaksas apgaismojuma atjaunošanai, pārbūvei vai izveidei – līdz 70% no kopējās summas;
  • izmaksas renovācijas būvprojekta vai vienkāršotās renovācijas tehniskās dokumentācijas izstrādāšanai – līdz 90% no renovācijas būvprojekta vai vienkāršotās renovācijas tehniskās dokumentācijas izstrādāšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 1000 EUR;
  • pievienotās vērtības nodokļa kompensācija – līdz 70% no pretendenta samaksātās pievienotās vērtības nodokļa summas, ja pretendents to nevar atgūt normatīvo aktos noteiktā kārtībā;
  • atkritumu konteineru laukumu izbūvei – līdz 70% no kopējās summas, bet nepārsniedzot 500 EUR;
  • arhitektūras mazās formas izbūvei – līdz 50% no kopējās summas.

 

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieki uz pašvaldības palīdzību tiesīgi pretendēt, ja:

  • daudzdzīvokļu dzīvojamā māja atrodas Kocēnu novada administratīvajā teritorijā;
  • dzīvojamā māja ir sadalīta dzīvokļu īpašumos un vienam īpašniekam pieder ne vairāk kā 20% no kopējā dzīvokļu īpašumu skaita. Norādītais procentuālais sadalījuma apjoms neattiecas uz valstij un pašvaldībai piederošiem dzīvokļu īpašumiem;
  • dzīvojamajā mājā esošo nedzīvojamo telpu platība saskaņā ar spēkā esošu Būves kadastrālās uzmērīšanas lietu nepārsniedz 25% no dzīvojamās mājas kopējās platības;
  • dzīvokļu īpašnieki, kas pārstāv ne mazāk kā 51% no kopējā dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašuma, kopsapulcē balsojot “par”, ir pieņēmuši lēmumu veikt dzīvojamās mājas teritorijas labiekārtošanas pasākumus un apmaksāt ar īstenošanu saistītos izdevumus, kā arī vienojušies par šim mērķim nepieciešamo finanšu līdzekļu ieguves veidu. Kopprojekta gadījumā protokolā jāiekļauj lēmums par kopprojekta iesniegšanu, norādot ar kurām daudzdzīvokļu mājām kopprojekts tiks īstenots un nosakot pilnvaroto personu, kas ir tiesīga iesniegt kopprojektu, kā arī veikt citas ar palīdzības saņemšanu saistītās darbības;
  • ir veikta plānoto labiekārtošanas darbu cenu apzināšana, projekta īstenošanai un darbu veikšanai plānots piesaistīt attiecīgajā darbības jomā sertificētus speciālistus.

 

Pašvaldības finansējums daudzdzīvokļu dzīvojamo māju teritorijas labiekārtošanai vienai daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai nevar pārsniegt 5000 eiro un to dzīvojamā māja var saņemt vienu reizi piecos gados. Kopējais pašvaldības finansējums 2021. gada budžetā šim mērķim paredzēts 15 000 eiro apmērā.

Pieteikumi finansējumam tiek pieņemti no 2021.gada no 8. aprīļa līdz 8. maijam.

Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa publicēta pašvaldības interneta mājaslapā www.kocenunovads.lv.

Papildu informācija pieejama, sazinoties ar Attīstības nodaļas vadītāju Svetlanu Tomsoni (tālrunis: 25605539, e-pasts: svetlana.tomsone PIE kocenunovads PUNKTS lv).

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Kocēnu novada domes
Attīstības nodaļas vadītāja

Svetlana Tomsone
e-pasts: 
svetlana.tomsone PIE kocenunovads PUNKTS lv">svetlana.tomsone PIE kocenunovads PUNKTS lv
t. 25605539

Sestdien, 10.aprīlī, plkst.11.00 -12.30, tiešsaistē notiks izglītojošs pasākums par sadzīves atkritumu apjoma samazināšanas iespējām, pareizi veidojot piemājas kompostu. Bioloģisko atkritumu ērta šķirošana ir iespēja, kuru lielākā daļa daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju vēl tikai gaida. Taču privātmājās dzīvojošajiem komposta veidošana lielākoties ir daļa no ikdienas dārza darbiem.

Pasākumā piedalīsies:

  • SIA “ZAAO” Klientu apkalpošanas daļas vadītājs Mārtiņš Vīgants, sniedzot ieskatu par mājsaimniecībām aktuālajām atkritumu nozares attīstības tendencēm un virzību;
  • Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijas valdes locekle, docente Rūta Bendere, kura soli pa solim iepazīstinās, kā pareizi veidot piemājas kompostu, lai tajā varētu pārstrādāt gan dārza, gan pārtikas atkritumus un izmantot to augsnes bagātināšanai.

Dalībai pasākumā nepieciešams iepriekš piereģistrēties šeit: https://ej.uz/10aprilis. Reģistrētie dalībnieki saņems platformas saiti, kur pievienoties un uzdot interesējošos jautājumus. Pēc pasākuma tā ieraksts tiks publicēts.

Pasākums notiks pieaugušo neformālās izglītības programmas “Līdzsvarota dzīve: vide, cilvēks, sabiedrība” ietvaros. Ar šo nodarbību kurss uzsāk savu trešo sezonu. Kursa mērķis ir celt dalībnieku apziņu par vides un sabiedrības ilgtspējas izaicinājumiem, to risinājumiem, kā arī iedvesmot ikdienas paradumu maiņai atbilstoši ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem (Agenda 2030). Kurss kalpo par platformu izglītībai, diskusijām un jautājumiem, iniciatīvām un domubiedru atrašanai, kā arī ir lokāla reakcija uz pasaules aktualitātēm. Kursa nodarbības notiks ne biežāk kā reizi mēnesī, sestdienās. Aicinām sekot līdzi informācijai. Kursu organizē Valmieras bibliotēka sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.  

 

Informāciju sagatavoja:

Līga Bieziņa

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

Tālr.: 64210682; 26495997