Arhīva kalendārs

« September 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Piektdien, 10. septembrī, plkst. 18.00 Valmiermuižas alus viesistabā (Valmiermuiža, Dzirnavu iela 2) būs skatāma filma “Sāpes un slava” (Spānija, 2019).

Tas ir stāsts par slavenu kinorežisoru Salvadoru, kurš velti mēģina smelties iedvesmu mākslas darbos, lai izrautos no radošās krīzes. Un tad Salvadors saņem piedāvājumu, kas aizsauc pagātnē. Atmiņas par bērnību kopā ar vecākiem Valensijā, jaunību, pirmo mīlestību Madridē, veiksmēm un neveiksmēm ir tik spilgtas, ka viņu atkal atgriež dzīvē, un top jauna, izcila filma.

Režisors ir Pedro Almodóvar. Lomās: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, Penélope Cruz.

Filma būs spāņu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Jāpiemin, ka vakara gaitā būs iespēja našķēties ar Valmiermuižas alus virtuves gardumiem un pieskaņotiem dzērieniem.

Ieeja – bez maksas.

Filma "Sāpes un slava" Valmiermuižā būs skatāma, Valmieras novadā 10. septembrī viesojoties Spānijas Karalistes vēstniecei Latvijā Susana Kamara Angulo (Susana Cámara Angulo) un atzīmējot Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību simtgadi.

Aicinām ievērot valstī noteiktos ierobežojumus. Valmiermuižas alus viesistabā drīkstēs pulcēties, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Filmas norise rīkota ar Spānijas vēstniecības Latvijā atbalstu.

 

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece

Lai veicinātu jauniešu iesaistīšanos savas vietējās apkaimes dzīves veidošanā, ar Labdarības un filantropijas skolas programmu Valmieras novada fonds (VNF) apmeklēs vairākas izglītības iestādes Valmieras novadā. Caur atraktīvām spēlēm, lekcijām, videoanalīzi un praktisku darbošanos savas apkārtnes veidošanā, skolēni iepazīsies ar vietējās labdarības un brīvprātīgā darba iespējām Valmieras apkaimē.

Pagājušā nedēļā VNF jau viesojās Valmieras Viestura vidusskolā, tiekoties ar gandrīz 200 pamatskolas un vidusskolas jauniešiem. Spēles laikā tika noskaidrots jauniešu līdzdalības un zināšanu līmenis, uzzināts par brīvprātīgā darba veikšanas iespējām Valmieras pilsētā, kā arī analizēti iepriekš atbalstīto VNF JIL jauniešu mini ideju projekti. Tas viss, lai jaunieši kvalitatīvāk sagatavotu savu mini idejas pieteikumu VNF JIL mini ideju konkursā “Mēs savai vietai”.

Foto: Publicitātes foto

Gūstot savu klasesbiedru atbalstu, VNF JIL mini ideju konkursa “Mēs savai vietai” ietvaros, VVV jaunieši rīkos Tējas vakaru jaunajiem dzejniekiem, uzstādīs suņu dzirdinātavas pilsētvidē, aizvietos plastmasas maisiņus ar auduma maisiņiem klasesbiedriem un brīvdabā ļaus iepazīties ar Latvijas vēsturi. “Idejas jauniešiem ir daudz un dažādas, un ar lielāko prieku un gandarījumu palīdzēsim īstenoties vismaz 14 no tām!” uzsver Undīne, VNF Jauniešu ideju laboratorijas koordinatore.

Foto: Publicitātes foto

Šajā rudenī VNF JIL ir izsludinājis jau savu otro mini ideju konkursu “Mēs savai vietai”, kura ietvaros tiek atbalstītas jauniešu iniciatīvas. Ideju galvenais mērķis - pilnveidot vietējo iedzīvotāju dzīvi un sniegt labumu iespējami lielākam cilvēku skaitam. Kopumā VNF plāno apmeklēt vismaz 14 izglītības iestādes, kā arī jauniešu tikšanās centrus un punktus. Jau zināms, ka Labdarības un filantropijas skolas programma tiks īstenota Valmieras Viesturu vidusskolā, Valmieras 2. vidusskolā, Valmieras 5. vidusskolā, Kauguru pamatskolā, Kocēnu pamatskolā, Matīšu pamatskolā, Mazsalacas vidusskolā, Rencēnu pamatskolā, Strenču pamatskolā un citviet. 

Diemžēl jauniešu līdzdarbošanās savas apkārtējās vides veidošanā Latvijā joprojām ir vērtējama kā zema, tādēļ ir nepieciešams to regulāri sekmēt un veicināt. VNF Labdarības un filantropijas skolas laikā jaunieši uzzina vairāk par vietējo labdarību un brīvprātīgo darbu savā kopienā, kā arī rada un izstrādā savas mini idejas vietējās dzīves uzlabošanai. Savukārt VNF Jauniešu ideju laboratorija atbalsta idejas, kas svarīgas un nozīmīgas pašiem jauniešiem. 

Labdabības un filantropijas skolas norisi finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

 

Papildu informācija:
Gundega Siliņa, Valmieras novada fonda Projektu koordinatore
Tālrunis: 20258200, e-pasts: gundega.silina PIE vnf PUNKTS lv

25. septembrī Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina piedalīties velobraucienā “Ieriteņo rudenī” un noslēgt aktīvā tūrisma sezonu Smiltenes novadā.

Šogad dalībnieki varēs iepazīt Blomes, Brantu un Raunas pagastu ainaviskās un  kultūrvēsturiskās vietas. Kā jau ierasts, maršrutu laikā būs sagatavoti vienkārši, pa ceļam veicami, uzdevumi, lai braucienu padarītu vēl aizraujošāku.

Pasākuma norise 25. septembrī Blomes pagasta Jeberlejas estrādē, dalībnieku reģistrācija no plkst. 10.00, starts braucienam plkst. 10.30.

Dalībniekiem tiks piedāvātas trīs garumu velo distances – 13, 25 un 43 km garumā, lai katrs varētu izvēlēties saviem spēkiem atbilstošāko. Visi trīs maršruti sāksies un noslēgsies Jeberlejas estrādē. Maršruti būs marķēti dabā pēc pasākuma norises vēl divas nedēļas, līdz 11. oktobrim, lai ikviens tos varētu izbraukt sev vēlamā laikā.

Šogad pasākuma dalībniekiem būs iespēja paviesoties pie Smiltenes novada tūrisma uzņēmējiem- visi dalībnieki varēs apskatīt sajūtu namu “Donas” un satikt tā saimnieci, garās distances dalībnieki laipni aicināti piestāt un apskatīt Brantu muižas apkārtni un vidējās distances dalībniekiem saimniecības durvis vērs bērzu sulu ražotne “Birzī”.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 23. septembrim elektroniski ŠEIT, zvanot uz +371 29395200 vai klātienē Smiltenes novada TIC (Smiltenē, Dārza ielā 3).

Dalība pasākumā ir bez maksas. Lūdzam būt atbildīgiem un ievērot visus noteiktos drošības pasākumus. Atgādinām, ka atrodoties uz ceļa un kustībā, obligāti jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, kā arī aicinām lietot aizsargķiveres (bērniem līdz 12 gadiem tās ir obligātas).

Pasākuma laikā uzņemtās fotogrāfijas tiks publicētas www.smiltenesnovads.lv, visit.smiltenesnovads.lv un sociālajos tīklos.

Organizators ir tiesīgs mainīt pasākuma norisi, mainoties valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem.

Pasākums tiek rīkots projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” Nr. 9.2.4.2/16/I/052 ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Linda Šūlmeistere,
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma organizatore
E-pasts: tourism PIE smiltenesnovads PUNKTS lv
visit.smiltenesnovads.lv